Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 28.10.2012 10:35

Legia Kraków jak to pięknie brzmi. Może tak zmienić nazwę Wisła lub Cracovia na Legia ? Przemyślcie to .
Wracając do rzeczywistości, czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego to Legia Warszawa ma tylu wrogów w kraju, a Polonia Warszawa już nie?
PS.
Co prawda głupota ludzka nie zna granic, ale nie aż tak żeby winić współczesną prywatną Legię za tych piłkarzy co to wojo w CWKS zaliczali.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.10.2012 11:15

realista2 napisał(a):... czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego to Legia Warszawa ma tylu wrogów w kraju, a Polonia Warszawa już nie?

Bo intelygencka Polonia strasznie w dupę dostała po wojnie, a Legia, Legia, CWKS ... budowała swoją pozycje poprzez WKU w całym kraju? :D

RKS Marymont, czy dawna Skoda, znana później jako RKS Okęcie, a nawet Hutnik tez nie wzbudzały takich emocji jak Gwardia Warszawa :D
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.10.2012 11:16

Sven napisał(a):
e: Kiepura olej tego lekarza i wracaj, w okrążeniu za długo się nie walczy, ważne jest wsparcie ;)

Oj, tam daliście radę :D Jaka tam walka zresztą, zwykłe objaśnianie rzeczywistości. Dyskusja jest bowiem między osobami zorientowanymi w temacie.

Jak sobie tak czytałem o tych powszechnych podobno "tulipanach w rękach" i innych "totalnych dewastacjach" i "bandytyzmie które zawładnęło stadionami" to sobie zadałem pytanie czy to może jednak ja żyje w alternatywnej rzeczywistości.
Jednak przeczytałem sobie dane jakie w zeszłym roku podał minister od policji i się uspokoiłem.

W roku (...) 2009 odnotowano 237 wybryków o charakterze chuligańskim, rok później tylko 152, co daje spadek aż o prawie 36% - wylicza Adam Rapacki, przypominając, że co roku w Polsce odbywa się kilka tysięcy imprez sportowych, w tym ponad dwa tysiące meczów piłki nożnej. Zdecydowana ich większość przebiega spokojnie.

Sto pięćdziesiąt dwa wybryki. Na dwa tysiące imprez. W całym kraju. Dla porównania jedna mała dzielnica Krakowa Stare Miasto - około 40-50 bójek w ciągu roku, pewnie drugie tyle nie zgłoszonych. No a tam przecież elita narodu się bawi.
Co potwierdza tylko moje intuicyjne przeświadczenie, że moje nastoletnie dziecię bez kłopotu dostało by zgodę na samodzielne pójście na mecz ale do klubu w centrum nigdy.

Nikt nie pochwala wybryków chuligańskich, ale w ocenie sytuacji trzeba jednak zachowywać jakieś proporcje.

A w całej dyskusji uciekł podstawowy problem. Nierówności prawnej traktowania pewnej grupy obywateli, na społeczne żądanie innych grup.
Sprawa stara jak świat. Jak zbiory żle wyszły to się chrześcijany lwom rzucało i było git. :D
Na koniec Ci co rzucali zostali rzuceni :lol:

Legia Kraków jak to pięknie brzmi. Może tak zmienić nazwę Wisła lub Cracovia na Legia ? Przemyślcie to .

W sumie również zawsze możecie zmienić nazwę na Wisła Warszawa. Choć w Waszym przypadku bardziej adekwatne byłoby Nadkanałkiem Warszawa. :D

Wracając do rzeczywistości, czy ktoś mi wytłumaczy dlaczego to Legia Warszawa ma tylu wrogów w kraju, a Polonia Warszawa już nie?

Bez przesady. Nie macie więcej wrogów niż Wisła, Lech czy Widzew. Duży jest zawsze bardziej na świeczniku i się go trąca. :D
A, ze Wasi działacze i dziennikarze z Wami sympatyzujący wciąż dorabiają Wam gębe to już inna para kaloszy.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 28.10.2012 11:43

Legia nie ma więcej wrogów niż Wisła, Lech i Widzew ? Chyba masz na myśli razem wziętych. Wygrywając z Legią można dokopać Warszawce może dlatego? Dziennikarze to fałszywy trop. Legia dostaje od nich to na co sprawiedliwie zapracowała od lat będąc non stop w czołówce, a zobaczcie co jest z sędziowaniem, najczęściej przeciw Legii
Co do nazwy nie poniałem dlaczego Nadkanałkiem?
PS. Polonia inteligencka, a Legia to jaka ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 12:14

Weldon dobrze napisał, że chodzi o te czasy gdzie Legia miała wszystko bo była ulubieńcem władz.
Takie faworyzowanie nie podobało się kibicom innych klubów.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.10.2012 12:20

realista2 napisał(a):Polonia inteligencka, a Legia to jaka ?

Historia się kłania :)
Polonię klubem intelygenckym nie ja nazwałem :D

No i sprawdź sobie nazwy osiedli na Żoliborzu ;)
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 28.10.2012 12:21

Serce w pasy napisał(a):Weldon dobrze napisał, że chodzi o te czasy gdzie Legia miała wszystko bo była ulubieńcem władz.

ale to już prehistoria. Tamtych ludzi i tamtej Legii już nie ma. Przecież to kosmiczny nonsens.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 28.10.2012 12:24

weldon napisał(a):
realista2 napisał(a):Polonia inteligencka, a Legia to jaka ?

Historia się kłania :)
Polonię klubem intelygenckym nie ja nazwałem :D

No i sprawdź sobie nazwy osiedli na Żoliborzu ;)

Znowu ta historia, przecież to zamierzchłe czasy. Jakie to ma odniesienie do współczesności.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.10.2012 12:25

realista2 napisał(a):
Serce w pasy napisał(a):Weldon dobrze napisał, że chodzi o te czasy gdzie Legia miała wszystko bo była ulubieńcem władz.

ale to już prehistoria. Tamtych ludzi i tamtej Legii już nie ma. Przecież to kosmiczny nonsens.

Nie wyobrażasz sobie, jak głęboko pewne rzeczy są zakorzenione w świadomości ludzi ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 12:40

realista2 napisał(a):

Tak już jest i tyle.
W Krakowie też się mówi, że Wisła jest Zomowska, Policyjna dlatego też mówi się na nich Psy choć czasy GTSu już dawno minęły.
Na nas znowu mówią żydzi choć do dziś nie wiem dlaczego.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 28.10.2012 13:12

Serce w pasy napisał(a):Na nas znowu mówią żydzi choć do dziś nie wiem dlaczego.

Cytat nie do końca związany z Twoim pytaniem, raczej ostatnie zdanie ale za trafność wkleiłem cały:

Lucjan Franczak, były trener Cracovii i Wisły: "Ta historyczna linia podziału: klub milicyjny i klub gnębiony jest niesłuszna?
Na pewno Cracovia nie powinna przypisywać sobie kombatanckich zasług. O ile bowiem Wisła była oparta na funkcjonariuszach milicji, o tyle Cracovia na działaczach partyjnych. Takie były czasy. Choć wiadomą rzeczą jest, że Wisła wspierana przez ważny urząd represji, była w nieco lepszej sytuacji, niż stojąca z boku Cracovia. Na dodatek w "Pasach" zawsze był jakiś problem z zarządzaniem. Jeden z nieżyjących już starych działaczy Cracovii, mając ponad dziewięćdziesiąt lat, powiedział mi: "Panie Lucjanie, Cracovią przed wojną rządziło dwóch Żydów i był porządek, a po wojnie dwudziestu Polaków i nie mogli sobie z Cracovią poradzić"
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.10.2012 14:31

Serce w pasy napisał(a):Na nas znowu mówią żydzi choć do dziś nie wiem dlaczego.

8O

Idźże, idżźe bajoku, tak cyganić, wstydźże się. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2012 14:39

Nigdy się tym nie interesowałem, przyjąłem do wiadomości i tak z tym żyję :)
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 28.10.2012 18:13

to wymień mi te dziesiątki tytułów mistrzowskich za "lepszych" czasów ??
i jeszcze wyjaśnij te "miała wszystko"
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.10.2012 19:11

realista2 napisał(a): a zobaczcie co jest z sędziowaniem, najczęściej przeciw Legii

Po dzisiejszym meczu dalej uważasz, że sędziowie Was krzywdzą ?
Wiesz jak mówisz, że ktoś tam Was krzywdzi to dla mnie się o Mrożka ocierasz :lol:

Można dyskutować, czy jesteście faworyzowani czy nie ale twierdzić, że ktoś Was krzywdzi :lool:

A w meczu Chelsea MU dopiero sędzia dał ciała. Bramka ze spalonego i czerwo z dooopy. Kompletnie wypaczony wynik meczu.

Nigdy się tym nie interesowałem, przyjąłem do wiadomości i tak z tym żyję

Oj z klubem jak z kobietą, idealnych nie ma, trzeba z tym żyć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone