Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 21.10.2012 12:02

Nikt nie pochwala bandytyzmu i aktów wandalizmu. Nikt też bandytów nie broni. Z mojej strony ta dyskusja prowadzi jedynie do tego, by zaakcentować, że obecne regulacje i rozwiązania nie prowadzą do niczego dobrego. Sytuacja na stadionach w Polsce zmieniła się diametralnie od lat 90 tych. Bez względu na to ile razy w telewizorni wyemitują ten sam materiał z przed 9 lat pokazany z różnych ujęć kamery nie zmieni to faktu, że liczba wybryków na stadionach zmniejszyła się wielokrotnie (według policyjnych statystyk) mimo tego, że obecnie za takie wybryki uważa się nawet odpalenie racy. Problem jest sztucznie rozdmuchany to niewyobrażalnej w porównaniu ze stanem faktycznym skali. Widzą to ludzie którzy na tych stadionach bywają nie będąc przy tym bandytami. Niestety zupełnie inaczej widzą to osoby które opinie wykształciły na podstawie reportaży telewizyjnych i artykułów w gazecie. I jeszcze jedno. Stadion to nie teatr. Nigdy nim nie był. Dlatego też pewne zachowania powinny byę na nim bardziej akceptowalne niż podczas spektakli teatralnych - i nie mówię tu o aktach bandytyzmu.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 21.10.2012 12:05

MRK napisał(a):Czy teraz już rozumiecie?

Ależ rozumiemy MRK, rozumiemy. Ty jesteś taki czarno-biały, prostolinijny chłopak. Nie przyjmujesz do wiadomości, że świat jest bardziej skomplikowany niż się wydaje na prosty zdrowy rozum i nie ma prostych i łatwych recept żeby go naprawić.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.10.2012 15:49

raffiu napisał(a):Nikt nie pochwala bandytyzmu i aktów wandalizmu. Nikt też bandytów nie broni. Z mojej strony ta dyskusja prowadzi jedynie do tego, by zaakcentować, że obecne regulacje i rozwiązania nie prowadzą do niczego dobrego. Sytuacja na stadionach w Polsce zmieniła się diametralnie od lat 90 tych. Bez względu na to ile razy w telewizorni wyemitują ten sam materiał z przed 9 lat pokazany z różnych ujęć kamery nie zmieni to faktu, że liczba wybryków na stadionach zmniejszyła się wielokrotnie (według policyjnych statystyk) mimo tego, że obecnie za takie wybryki uważa się nawet odpalenie racy. Problem jest sztucznie rozdmuchany to niewyobrażalnej w porównaniu ze stanem faktycznym skali. Widzą to ludzie którzy na tych stadionach bywają nie będąc przy tym bandytami. Niestety zupełnie inaczej widzą to osoby które opinie wykształciły na podstawie reportaży telewizyjnych i artykułów w gazecie.

Jasna sprawa i w dużej mierze się z tym, co powyżej się zgadzam, ba... absolutnie nikogo nie będę ganił za odpalenie racy, ale...

raffiu napisał(a): I jeszcze jedno. Stadion to nie teatr. Nigdy nim nie był. Dlatego też pewne zachowania powinny byę na nim bardziej akceptowalne niż podczas spektakli teatralnych - i nie mówię tu o aktach bandytyzmu.

...to musiałbyś mi rozwinąć. Stadion dla mnie jest czyjąś własnością, nie Twoją, nie moją. Ktoś płaci za niego, chyba, że wychodzimy z założenia, że płacą kibice, bo kupują bilety. Jednakże kibice się chyba później nie zrzucają na remont w/w szkód, które sami uczynili... ale to taka dygresja, bo piszesz, że nie mówisz o aktach bandytyzmu, więc poczekam na wytłumaczenie, tudzież przykłady tych bardziej akceptowalnych przykładów, bo jestem ciekaw, o co Ci chodzi.

realista2 napisał(a):
MRK napisał(a):Czy teraz już rozumiecie?

Ależ rozumiemy MRK, rozumiemy. Ty jesteś taki czarno-biały, prostolinijny chłopak. Nie przyjmujesz do wiadomości, że świat jest bardziej skomplikowany niż się wydaje na prosty zdrowy rozum i nie ma prostych i łatwych recept żeby go naprawić.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Poczytaj wszystkie moje posty wcześniej (vide rozpiętość kar za dane wykroczenie), zamiast pisać totalne bzdury. Gdzieś tam wyżej starałem się uświadomić koledze Svenowi, że świat właśnie nie jest czarno-biały.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2012 19:10

realista2 napisał(a): Skoro te race są takie ważne, to stworzyć regulamin ich stosowania , przeszkolić osoby które w ściśle określonych momentach będą mogły je odpalić, to samo oprawy, skoro tak im na nich zależy to niech je sobie robią pod takim, a takim warunkiem w ramach kompromisowego regulaminu zaakceptowanego przez kibiców którzy poprzez swoich przedstawicieli zobowiążą się do jego przestrzegania. Po prostu potraktować ich poważnie i co ważne dla tych młodych ludzi to prawo musi obowiązywać wszystkich. Skoro jest zakaz spożywania alkoholu to dla wszystkich, dla VIP też. .

U nas na stadionie wprowadzono sprzedaż piwa i uważam, że słusznie. Zamiast wychlać litrę wódy przed meczem aby starczyło na cały mecz( bo tak robili do tej pory), teraz możesz sobie kulturalnie wychylić piwko dwa lub trzy jak tylko masz ochotę. Nasz system monitoringu wyeliminował bandytyzm na stadionie kompletnie. Powoli przekonują się o tym przyjezdni, którzy nie wiedząc o nim jeszcze próbują wyrwać kaloryfer ze ściany, ale drugi raz już tego nie zrobią.

Natomiast co do rac. Też uważałem to za chybiony pomysł, ale ........ załóżmy, że wprowadzamy zgodę na race, za chwilę jeden z drugim powie, że sztuczne ognie też są racami i zacznie celować w kibiców innej drużyny, albo powie że petarda hukowa też jest zwykłą racą i zacznie rzucać na murawę wywołując zawał serca u zawodników(widziałem nie raz na własne oczy mimo zakazów). Dlatego rozumiem zakaz rac.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 22.10.2012 16:09

Wisła cieniutka, Cracowia spadła to i jakoś cicho się zrobiło na forum. Krakusy nie pękajcie.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.10.2012 16:11

Cracovia zatopiła Flotę na jej terenie i przerwała pasmo zwycięstw.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.10.2012 16:13

realista2 napisał(a):Wisła cieniutka, Cracowia spadła to i jakoś cicho się zrobiło na forum. Krakusy nie pękajcie.

Bez przesady. Po tym sezonie zamienimy się miejscami. Mu już na drugim, a Wisła też na czele ale jak odwrócisz tabelę :)
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.10.2012 16:54

realista2 napisał(a):Wisła cieniutka, Cracowia spadła to i jakoś cicho się zrobiło na forum. Krakusy nie pękajcie.

Krakusy na posterunkach, czekają na odpowiedni moment natarcia :wink:

Serce w pasy napisał(a):Bez przesady. Po tym sezonie zamienimy się miejscami. Mu już na drugim, a Wisła też na czele ale jak odwrócisz tabelę :)

Słyszę to już nie od pierwszego kibica Cracovii. Umówiliście się jakoś czy wszystkim przyśnił się ten sam nierealny sen? :wink: No popatrz jak to Wam niewiele do szczęścia potrzeba. Teraz to, kiedyś podobną radość okazywaliście dwukrotnie: jak byliście wyżej od nas w końcowej tabeli kilka lat temu i jak odnieśliście z nami wyjazdowe zwycięstwo, pierwsze od pięćdziesięciu kilku lat :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.10.2012 17:00

podszywacz napisał(a):Słyszę to już nie od pierwszego kibica Cracovii. Umówiliście się jakoś czy wszystkim przyśnił się ten sam nierealny sen? :wink: No popatrz jak to Wam niewiele do szczęścia potrzeba. Teraz to, kiedyś podobną radość okazywaliście dwukrotnie: jak byliście wyżej od nas w końcowej tabeli kilka lat temu i jak odnieśliście z nami wyjazdowe zwycięstwo, pierwsze od pięćdziesięciu kilku lat :)

Tak mamy niewiele okazji by się cieszyć, a przy okazji Wam dopiec i Ty chcesz nam to odebrać. Nie możesz :wink:
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 22.10.2012 17:03

Serce w pasy napisał(a):
podszywacz napisał(a):Słyszę to już nie od pierwszego kibica Cracovii. Umówiliście się jakoś czy wszystkim przyśnił się ten sam nierealny sen? :wink: No popatrz jak to Wam niewiele do szczęścia potrzeba. Teraz to, kiedyś podobną radość okazywaliście dwukrotnie: jak byliście wyżej od nas w końcowej tabeli kilka lat temu i jak odnieśliście z nami wyjazdowe zwycięstwo, pierwsze od pięćdziesięciu kilku lat :)

Tak mamy niewiele okazji by się cieszyć, a przy okazji Wam dopiec i Ty chcesz nam to odebrać. Nie możesz :wink:

No dobra, będę już grzeczny. Życzę powodzenia i czekam na Wasz powrót do Ekstraklapy i na Derby bez których sezon jest stracony.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 22.10.2012 18:35

jakie to miłe gdy jest ktoś ktoś nas lubi, ech ta Pogoń.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 22.10.2012 19:55

jeszcze kilka ekip by się znalazło....
zaskoczyli mnie wynikiem
w zimę młody kosa chyba zmieni klub jak będzie tak dalej grał

jest piro jest zabawa

Obrazek

więcej zdjęć pod tym linkiem

http://www.jp85.pl/content/view/455/428/

i jeszcze takie małe co nie co.....
!
:lol:
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 24.10.2012 19:44

Kosa ma patent na Pogoń :)
W swoim pierwszym meczu w barwach ŁKS, jednocześnie meczu inauguracyjnym sezonu 2010/2011 I ligi też zaaplikował Pogoni brameczkę.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 27.10.2012 09:00

Elo, próba pt. trzy tygodnie bez neta się udała.
Mój znajomy przeprowadzał podobne próby. Nie pił przez tydzień, by przekonać się czy już jest alkoholikiem czy nie :D
No więc z radością donoszę, ze białych myszek nie widziałem.

Wróciłem na forum, poczytać co nieco i znów przeponę nadwyrężyłem :D

Ale parę słów komentarza trza by napisać.

weldon napisał(a):Ja lubię stadiony oglądać :D

podszywacz napisał(a):Może to taka rzeka, Wisła się nazywa?

To:
Obrazek

[/color]

Weldon, to jest widok na boisko... ups..przyzwyczajenie, każdy krakowianin starej daty powie boisko a nie stadion obojętnie jaki, boisko Bibiczanki, boisko Wisły, boisko Barcelony...).

No wiec to jest widok na stadion Wisły ze stadionu Legii.

Znaczy Legii Kraków.

Przed wojna sanacyjne władze w ramach prześladowań odebrały stadion Legii i zbudowały tam kompleks dla tych co prosto kopać nie umieją, znaczy dla biegaczy skakaczy rzuczaczy i pływaczy.
I nazwały go dumnie Miejski Stadion Lekkoatletyczny.
Ładny był.

Z dachem :D

Obrazek

Po wojnie stalinowskie władze również w ramach prześladowań podarowały go klubowi zza Wielkiej Łąki. I nazywał się Stadion Lekkoatletyczny Cracovii.
I zdziadział. Taka mantra.

Tak gdzieś koło początku XXI wieku pewien biznesmen z Myślenic (przy okazji będący właścicielem Spółki Wisła Kraków) i Cracovia dokonali zamiany (ta zamiana to takie obopólne sprzedanie kolumny Zygmunta, ale to już inna historia) i teren ten jest własnością owego biznesmena. Obiekty wyburzono sama płyta boiska została. Pod tą wodą jest właśnie ta płyta.

Obrazek

W prawym górnym rogu zdjęcia ją widac bez wody.

Na ile się orientuje samo zdjęcie zostało wykonane 20 lipca 2011 roku. Zresztą jest chyba jednym z najpopularniejszych zdjęć stadionu w internecie.

Było wtedy tak

Z kronikarskiego obowiązku bez najmniejszego cienia złośliwości czy też aluzji do ostatnich wydarzeń dodam tylko, ze mecz odbył się bez zakłóceń. Więcej, bez jednej kałuży na boisku. Podobnie zresztą jak i inny mecz z Górnikiem Zabrze gdzie podobna a może nawet i większa ulewa trwała w ciągu całego meczu.

Co do wątku "dewastacji całych stadionów" :lol: to może coś napiszę jak mi sie przepona nieco uspokoi.

Ps. A Wisła póki co jeszcze nie wyschła i w Łodzi sobie poradziła.
Ps2. Boniek - wybór najmniejszego zła. Po czynach go ocenię w przyszłości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.10.2012 20:56

Czyli miałem rację. Co do reszty się nie ustosunkuję :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone