Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rybolow
Croentuzjasta

Postnapisał(a) rybolow » 19.10.2012 10:01

weldon napisał(a):Kurcze, to niby na MDM-ie którą Konstytucję by się starali uhonorować? :roll:

3 maja? :mrgreen:

No wiesz, ta była światowym wydarzeniem, pozostałe raczej nie bardzo...

Oficjalnie teraz Pl. Konstytucji upamiętnia wszystkie razem, na tablicy informacyjnej można przeczytać daty wszystkich.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.10.2012 10:12

Tablica wymienia, nie upamiętnia ;)
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 19.10.2012 10:22

weldon napisał(a):Ile razy trzeba powtarzać, że ta część kompleksu, ta zielona, po której biegają z piłką, w Warszawie, to jest na przyczepkę i nazywanie tego obiektu "Stadion" to jest mocno na wyrost i nie wiem po co.
Pewnie dla uproszczenia, bo drugiego takiego obiektu jeszcze nie było

Nie było jeszcze takiego obiektu? To ciekawe bo jak go sobie porównuję ze stadionem takiej Legii na przykład, to poza rozmiarami jakoś nie widzę różnic. Tu trawa tam trawa, tu bramki tam bramki, tu trybuny z tysiącami krzesełek tam trybuny i krzesełka, tu szatnie, toalety, gabinety odnowy, tam to samo, ba dokładnie to samo. No, ale Weldon mówi stadion Legii to stadion, a Stadion Narodowy to nie stadion. Czyli nie stadion bo ma tę bublowatą parasolkę? Może biura stanowią o jego inności? Tyle, że na Legii też są biura na wynajem. To może te dodatkowe imprezy są tym wyróżnikiem? Tylko czy na Legii nie można zorganizować tego samego? Stadion bo to jest stadion nigdy na siebie nie zarobi bo nie ma drużyny piłkarskiej któraby na nim regularnie grała, a imprezy na nim organizowane tylko ten deficyt pogłębią. Nie wypisuj Weldon dyrdymałów, że jest jakakolwiek szansa na to żeby Stadion Narodowy na siebie zarobił. Do tej pory wszystkie imprezy poza jedną czy dwoma, a było ich już kilkadziesiąt organizowane na stadionach EURO 2012 przyniosły straty. No więc jak to sobie wyobrażasz ? Jeśli udało się lub uda w przyszłości wynająć powierzchnie biurowe zbudowane wraz ze stadionem to ten deficyt nieco się zmniejszy, tylko, że zdecydowanie słuszniej byłoby te środki przeznaczyć ważniejsze dla miasta cele niż utrzymywanie kosztownego i niepotrzebnego stadionu.
realista2
Cromaniak

Postnapisał(a) realista2 » 19.10.2012 10:45

anakin napisał(a):Z drugiej strony "rozmowa" z gościem, który z zapałem (godnym innych spraw :wink: ) broni nieustannie bandytów mija się chyba z celem.

Nie zapominaj, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Mój syn dopiero zaliczył test wiedzy ogólnej i test sprawnościowy, przed nim multi-selekt, rozmowa kwalifikacyjna i badanie lekarskie, czyli nawet embrionem w tym zawodzie jeszcze nie jest, a już mu przestał odpowiadać mój liberalizm, krytykuje swobodne podejście do przepisów ruchu drogowego, stał się gorącym zwolennikiem zasady dura lex sed lex. Tylko patrzeć jak krzyknie znienawidzone przeze mnie hasło zero tolerancji. Sven ze swojego punktu widzenia widzi co innego niż ty ze swojego, a ja za długo żyję na tym świecie żebym dał całkowitą wiarę jednemu lub drugiemu.
Jednak najgorszą rzeczą jaka można w tej sytuacji zrobić to nie rozmawiać.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.10.2012 10:48

realista2 napisał(a):
weldon napisał(a):Ile razy trzeba powtarzać, że ta część kompleksu, ta zielona, po której biegają z piłką, w Warszawie, to jest na przyczepkę i nazywanie tego obiektu "Stadion" to jest mocno na wyrost i nie wiem po co.
Pewnie dla uproszczenia, bo drugiego takiego obiektu jeszcze nie było

Nie było jeszcze takiego obiektu? To ciekawe bo jak go sobie porównuję ze stadionem takiej Legii na przykład, to poza rozmiarami jakoś nie widzę różnic. Tu trawa tam trawa, tu bramki tam bramki, tu trybuny z tysiącami krzesełek tam trybuny i krzesełka, tu szatnie, toalety, gabinety odnowy, tam to samo, ba dokładnie to samo. No, ale Weldon mówi stadion Legii to stadion, a Stadion Narodowy to nie stadion. Czyli nie stadion bo ma tę bublowatą parasolkę? Może biura stanowią o jego inności? Tyle, że na Legii też są biura na wynajem. To może te dodatkowe imprezy są tym wyróżnikiem? Tylko czy na Legii nie można zorganizować tego samego? Stadion bo to jest stadion nigdy na siebie nie zarobi bo nie ma drużyny piłkarskiej któraby na nim regularnie grała, a imprezy na nim organizowane tylko ten deficyt pogłębią. Nie wypisuj Weldon dyrdymałów, że jest jakakolwiek szansa na to żeby Stadion Narodowy na siebie zarobił. Do tej pory wszystkie imprezy poza jedną czy dwoma, a było ich już kilkadziesiąt organizowane na stadionach EURO 2012 przyniosły straty. No więc jak to sobie wyobrażasz ? Jeśli udało się lub uda w przyszłości wynająć powierzchnie biurowe zbudowane wraz ze stadionem to ten deficyt nieco się zmniejszy, tylko, że zdecydowanie słuszniej byłoby te środki przeznaczyć ważniejsze dla miasta cele niż utrzymywanie kosztownego i niepotrzebnego stadionu.

Po pierwsze, wolałbym, żebyś nie używał w stosunku do mnie takich słów, jak "dyrdymały", po drugie, sprecyzuj, o czym piszesz, bo strasznie rozmywasz swoje wypowiedzi i lecisz równo po Legii, po NCS-ie, po EURO i po imprezach na wszystkich stadionach i po budżecie państwa, który mylisz z budżetem Warszawy, więc, wybacz, ale kompletnie nie wiem, do czego się ustosunkować.

Idąc twoim tokiem rozumowania, to należałoby chyba Wisłę zasypać, bo się mosty korkują i trzeba budować nowe, a przecież można by zamiast na mosty "te środki przeznaczyć (na) ważniejsze dla miasta cele" ;)
rybolow
Croentuzjasta

Postnapisał(a) rybolow » 19.10.2012 11:00

Nie ma sensu roztrząsać chyba tego sporu.
Szumnie nazwane Narodowe Centrum Sportu ogranicza się obecnie do zadaszonego (lub nie :) ) obiektu, na którym można wyłożyć murawę i rozegrać mecz piłki nożnej lub inną nawierzchnię, bo są plany np. do rozegrania meczów siatkówki. Z racji rozgrywanych innych imprez o charakterze nie sportowym właściwsze byłoby nazwanie Obiekt Widowiskowo-Rozrywkowy :)
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 19.10.2012 11:26

anakin napisał(a):
MRK napisał(a):Czemu edit? To było trafne i cięte:).

Mówią, że ładniej mi w żółtym niż czerwonym. :mrgreen:

Z drugiej strony "rozmowa" z gościem, który z zapałem (godnym innych spraw :wink: ) broni nieustannie bandytów mija się chyba z celem. :roll:

A w tym sporze wg mnie najważniejsze jest umieć odróżnić bandytę od pajaca.
To napisałem w powyżej.

Mniej więcej.. :wink:

wy tak na serio ? jak się o 6 rano wyciąga dziewczynę z domu bo zajęła inne miejsce niż na bilecie to jakoś protestów nie ma, płemier nie zabiera głosu "sugerując" coś sędziom i gra muzyka
skoro tak bardzo jesteście za przestrzeganiem prawa to konsekwentnie dla wszystkich - taki był przekaz tego co pisałem wcześniej

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
ja piszę o tym z czym mam bezpośredni kontakt kilka razy w miesiącu
wy swoje opinie opieracie na tym co uda się wam wyczytać w prasie lub zobaczyć w telewizorni

a już kompletnym absurdem w tej sytuacji jest wbijanie typom zakazu za wtargnięcie na murawę w trakcie imprezy masowej której nie było
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 19.10.2012 11:28

Sven napisał(a):wy swoje opinie opieracie na tym co uda się wam wyczytać w prasie lub zobaczyć w telewizorni

Jesteś pewien?
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 19.10.2012 11:35

Jeżeli chodzi o Ciebie to tak. Chętnie dam się wyprowadzić z błędu.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.10.2012 12:03

Sven napisał(a):skoro tak bardzo jesteście za przestrzeganiem prawa to konsekwentnie dla wszystkich - taki był przekaz tego co pisałem wcześniej

Sven, powyższe zdanie dowodzi, że nadajesz na kompletnie innych falach i kompletnie się nie rozumiemy. Co oznacza ta konsekwencja dla wszystkich? Powyżej była rozmowa o takich samych czynach w sensie "fizycznym", ale różniących się motywami i okolicznościami. Słyszałeś o linczu we Włodowie? Sven, cholera, coś taki niereformowalny :lol: .
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2012 12:33

MRK napisał(a):Maj 2011 rok. Nikt nie pamięta??? No ej... sami kibice...

Finał Pucharu Polski. Prócz dewastacji stadionu, zbulwersowanie wywołał nietuzinkowy atak jednego z pseudokibiców na reporterkę (chyba Polsatu).

A jeszcze większe zdziwienie było dlatego, że rok wcześniej na tym samym stadionie podczas 1/32 Pucharu Polski, Zawisza Bydgoszcz - Widzew Łódź doszło do identycznej zadymy i wtedy okazało się, że ten stadion nie jest dostatecznie bezpieczny na takie imprezy.(zwłaszcza o mecz podwyższonego ryzyka, a takim niewątpliwie jest mecz Legii z Kolejorzem)

Co do wybryku pływaka z narodowego to uważam, że kara jak najbardziej tak, ale najmniejsza z możliwych.
Liquid
Cromaniak

Postnapisał(a) Liquid » 19.10.2012 12:42

Serce w pasy napisał(a):Co do wybryku pływaka z narodowego to uważam, że kara jak najbardziej tak, ale najmniejsza z możliwych.

Zgadzam się z tym. Po to jest gradacja kar (przykładowo od grzywny do ograniczenia wolności) aby w zależności od stopnia podobnego przewinienia odpowiednio ukarać (bo pływaków ukarać moim zdaniem należało). I kara dla pływaków które dostali jest adekwatna do popełnionych czynów. Co innego człowiek który rozbawiony kąpie się w Narodowym a co innego zwierzę które atakuje reporterkę.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.10.2012 12:50

Serce w pasy napisał(a):Co do wybryku pływaka z narodowego to uważam, że kara jak najbardziej tak, ale najmniejsza z możliwych.

podszywacz napisał(a): Po to jest gradacja kar (przykładowo od grzywny do ograniczenia wolności) aby w zależności od stopnia podobnego przewinienia odpowiednio ukarać (bo pływaków ukarać moim zdaniem należało). I kara dla pływaków które dostali jest adekwatna do popełnionych czynów. Co innego człowiek który rozbawiony kąpie się w Narodowym a co innego zwierzę które atakuje reporterkę.

Sven, czy kolejne głosy Cię przekonają? :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.10.2012 12:53

Chyba już pisałem to w tym wątku.
Dla przykładu u nas na stadionie jest płotek wysokości może 60-80cm ale za to co chwilę są tabliczki mówiące mniej więcej tak - przekroczenie tej linii kosztuje 10tysi.
Nie wiem czy są takie tabliczki na narodowym, ale gdyby były, to chłopcy wiedzieliby, że tyle kosztuje karnet na basen i gdyby się zdecydowali na pływanie za taką cenę myślę,że to byłaby adekwatna kara.
Bo kto bogatemu zabroni :)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.10.2012 13:08

Tabliczek "Nie sikać z góry innym na głowę" też nie ma ;)

Ja tam rzadko chodzę na mecze, ale jak zauważyłem, to kibice biegający po boisku
są raczej wszędzie niepożądanym elementem i raczej wszędzie są ganiani przez porządkowych :D

Przypuszczam też, że, zwłaszcza w Anglii, wbrew temu, co wspominał ten emigrant,
to się chyba nikt nie odważy na taką zabawę.

Pożiwiom, uwidzim. Powiedział, że jednak spróbuje.
Ja go tam trzymam za słowo ;)

EDIT:
1. Osoby przebywajace na terenie Stadionu podlegaja przepisom prawa oraz
postanowieniom niniejszego Regulaminu. Wejscie na Stadion oznacza bezwzgledny
obowiazek ich przestrzegania.
2. Osoba przebywajaca na terenie Stadionu zobowiazana jest stosowac sie do polecen
Ochrony i słub porzadkowych wydawanych na podstawie niniejszego Regulaminu przez
własciciela/zarzadce/organizatora imprezy, a w przypadku interwencji funkcjonariuszy
Policji, Panstwowej Stray Poarnej, Stray Granicznej, andarmerii Wojskowej lub
pracowników innych uprawnionych słub i organów – do wykonywania ich polecen.

Z regulaminu Stadionu Narodowego.

EDIT II: Tyż pikne.
Będę miał gdzie fotki robić ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone