Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 18.10.2012 22:35

raffiu napisał(a): Zdarzyło się coś takiego kiedykolwiek ? :roll:

tak......swego czasu ....nie tak dawno ....w Bydgoszczy.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 18.10.2012 22:36

nasi kibice tego doświadczyli, angole którzy zostali będą mieli zwracane hajsy za dodatkowe noclegi, dojazdy itd

Miecia co z tą Bydgoszczą ?
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 18.10.2012 22:38

MRK napisał(a):
Sven napisał(a):jedno zdanie i kończę
Jeżeli nie widzicie różnicy w traktowaniu "zwykłych" kibiców i medialnych gwiazd to poza kłopotami z oczami macie też coś z głowami.

To jeszcze ja... dwa zdania i kończę. Szkoda, że w cudzysłów wziąłeś "zwykłych", a nie "kibiców" - to taka ironia, ale pewno wiesz, o co chodzi, boś mądrzejszy - to raz, a dwa - słyszałeś o motywie, pobudkach? Takie terminy coś Ci mówią?

Pobudki. To znaczy, że jak ktoś ukradnie mi pieniądze i przepije dostanie większy wyrok, niż gdyby kupił rowerek dziecku? Zależy od motywów jakimi się kierował. Nie przypadkowo mówi się, że dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.10.2012 22:39

Miecia napisał(a):
raffiu napisał(a): Zdarzyło się coś takiego kiedykolwiek ? :roll:

tak......swego czasu ....nie tak dawno ....w Bydgoszczy.

A całkiem nie tak dawno spore zniszczenia na stadionie Legii przez pseudokibiców Legii :idea:
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 18.10.2012 22:43

Sven napisał(a):nasi kibice tego doświadczyli, angole którzy zostali będą mieli zwracane hajsy za dodatkowe noclegi, dojazdy itd

Miecia co z tą Bydgoszczą ?

wiesz.....aż tak dobrze teraz nie pamiętam co i dlaczego, ale przeniesiono mecz do Bydgoszczy ( po jakimś zdarzeniu),,,,,,i doszło do dewastacji stadionu.....niestety.....
musiałabym po necie pogrzebac żeby sobie przypomnieć :?

ps. to był chyba Puchar Polski.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.10.2012 00:03

arkona napisał(a):
MRK napisał(a):
Jeżeli nie widzicie różnicy w traktowaniu "zwykłych" kibiców i medialnych gwiazd to poza kłopotami z oczami macie też coś z głowami.

To jeszcze ja... dwa zdania i kończę. Szkoda, że w cudzysłów wziąłeś "zwykłych", a nie "kibiców" - to taka ironia, ale pewno wiesz, o co chodzi, boś mądrzejszy - to raz, a dwa - słyszałeś o motywie, pobudkach? Takie terminy coś Ci mówią?

Pobudki. To znaczy, że jak ktoś ukradnie mi pieniądze i przepije dostanie większy wyrok, niż gdyby kupił rowerek dziecku? Zależy od motywów jakimi się kierował. Nie przypadkowo mówi się, że dobrymi chęciami to piekło jest wybrukowane.

Widzisz...i tutaj dochodzimy do kolejnego terminu: okoliczności łagodzące. Część osób mówi tutaj głosem Prezesa: "I żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne".

Czy popełniając wykroczenie drogowe, policmajster Wam mówi, że za to jest 200zł mandatu? No nie. Ja zawsze słyszę, że np. od 100 do 200zł. Sven wcześniej pisał, że "kibice" zawsze dostają największy wymiar kary.... hm... skoro największy, to zapewne jest mniejszy. Czyli co? Jak? W czym rzecz? Dlaczego są widełki? Dlaczego za kradzież grozi przykładowo do roku do pięciu lat? Przecież kradzież to kradzież, więc czemu nie ma w kodeksie "Ukradłeś - 5 lat"? No Panowie....

raffiu napisał(a):
MRK napisał(a): Nie przypominam sobie totalnej dewastacji stadionu.

Również nie odnajduję w pamięci takiego wydarzenia. :? Zdarzyło się coś takiego kiedykolwiek ? :roll:

Miecia dała świetny przykład. Cytat: "Po gigantycznej zadymie, jaką wywołali po wtorkowym finale Pucharu Polski kibice Legii Warszawa i Lecha Poznań, stadion w Bydgoszczy przypomina istne pobojowisko! Chuligani wyrywali krzesełka, niszczyli metalowe fragmenty ogrodzenia, a nawet... sprzęt nagłaśniający! Władze Zawiszy rozpoczęły już szacowanie strat. Skalę zniszczeń będzie można podać dopiero po pełnych oględzinach stadionu, ale już teraz wiadomo, że naprawa szkód będzie kosztowała kilkadziesiąt tysięcy złotych."

Maj 2011 rok. Nikt nie pamięta??? No ej... sami kibice...
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 19.10.2012 05:51

No to narobiłem ....ale bajzel a sprawiedliwości na tej ziemi i w tym wymiarze czasu nie uświadczycie .
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 19.10.2012 06:43

Nie wiedziałem że mecz Japonia Brazylia był finansowo w plecy......... bo to Polska a nie elegancja Francja

weszło :

Okazuje się, że mecz piłkarski Brazylia – Japonia kończy się dla Wrocławia finansową stratą rzędu minimum pół miliona złotych. I już wiadomo, że więcej podobnych spotkań na tym obiekcie nikt nie ma zamiaru organizować. Wcześniej Wrocław miał negatywne doświadczenia z turniejem Polish Masters oraz koncertem Queen – łącznie wtopiono na tych dwóch imprezach 10 milionów. Na walce Adamka z Kliczką, koncercie George’a Michaela i pokazie Monster Jam stracono łącznie 1,4 miliona. Gdańsk podsumował koncert Jennifer Lopez i wyszło fatalnie: półtorej bańki w plecy. Problem pt. „Jak stadiony mają zarobić na siebie po Euro 2012” okazuje się jeszcze większy niż początkowo zakładano. Straty przynoszą stadiony, gdy stoją puste, ale jeszcze większe straty – gdy coś się na nich dzieje. Stadion Narodowy też nie dość, że na siebie nie zarabia, to jeszcze przynosi wstyd.

Stadiony kosztowały łącznie jakieś cztery miliardy złotych i to są pieniądze, które nie wrócą nigdy: co do tego nikt nie ma złudzeń. Teraz ludzie głowią się, co zrobić, by kasa nie wypływała nawet w momencie, kiedy te areny niby już są gotowe do zarabiania. Janusz Korwin-Mikke forował dość karkołomną tezę, że obiekty należałoby rozebrać zaraz po Euro 2012, ale wiadomo, że to nie przejdzie. Stadion Narodowy kosztuje nas 18 milionów rocznie, o ile nic się na nim nie dzieje – aż do 30 milionów, jeśli organizowane są na nim imprezy. Problem w tym, że mowa o kosztach czysto technicznych, a przecież dochodzą jeszcze koszty sprowadzania gwiazd. Madonna nie przyjechała po to, żeby przejechać się metrem na Młociny, tak jak Lopez w Gdańsku zawitała nie po fotkę z Neptunem, tylko po bardzo sowitą wypłatę. Artyści opuszczają Polskę bogaci, za to stadiony są na coraz większym minusie.

Jeśli podsumujemy ten nieszczęsny Wrocław to się okaże, że eventy tam organizowane przyniosły jak na razie łącznie dwanaście milionów złotych strat – plus koszty utrzymania obiektu. Wrocław oddaje więc walkowera – mówi, że więcej podobnych imprez nie robi. Pytanie, co więc będzie robił – odpowiedź: głównie nic, bo tak taniej. Doszło do tego, że bardziej opłaca się płacisz czynsz i trzymać stadion pusty, niż zapełniać go ludźmi. Najgorsza jest sytuacja oczywiście z obiektem w Warszawie, bo to jest jedyny stadion, na którym meczów nie rozgrywa żadna drużyna i na którym tak z grubsza po prostu non-stop wieje nudą. Anglicy wyjechali i… to by było na tyle. Więcej wielkich meczów już nie będzie, przynajmniej do czasu eliminacji mistrzostw Europy 2014. Na dobrą sprawę, można byłoby Stadion Narodowy zamknąć na kłódkę, bo przecież trzymanie go dla Waldemara Pawlaka (wynajął obiekt dla strażaków, za złotówkę) jakoś się nie kalkuluje.

Sytuacji jaka jest teraz na pewno nikt się nie spodziewał. Cały czas tłumaczono, że stadiony będą na siebie zarabiać, przy organizacji odpowiedniej liczby dużych imprez. Teraz jest odwrotnie – straty są minimalizowane poprzez NIEORGANIZOWANIE imprez.

Skoro jednak na meczu Brazylia – Japonia zarobili i Brazylijczycy (bo zapłacili im Japończycy), i Japończycy (bo sprzedali prawa telewizyjne i reklamy), a stracili tylko Polacy… Skoro wszyscy zarabiają, tylko nie my… To może nie w stadionach jest problem, ale w tym, że ktoś nie ma pojęcia, jak się w tym biznesie poruszać?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.10.2012 07:27

Sven, ty to jesteś szczęśliwy człowiek, jak ty się takimi problemami musisz zajmować :roll:

Ile razy trzeba powtarzać, że ta część kompleksu, ta zielona, po której biegają z piłką, w Warszawie, to jest na przyczepkę i nazywanie tego obiektu "Stadion" to jest mocno na wyrost i nie wiem po co.
Pewnie dla uproszczenia, bo drugiego takiego obiektu jeszcze nie było i coś krótkiego trzeba było napisać, top napisali Stadion

W ten sposób to, pewnie, patrząc na Pałac (Kultury i Nauki) wypadało by widzieć tam tylko .... księżniczkę :mrgreen:

Ja to czekam, aż ktoś się do nowego przystanku wukadki przyczepi, bo tam na nim też Stadion jest napisane ;)
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 19.10.2012 08:29

Bardzo proszę niech kolega uważa na słowa.
:idea:

weldon napisał(a):
Ja to czekam, aż ktoś się do nowego przystanku wukadki przyczepi, bo tam na nim też Stadion jest napisane ;)

U mnie też jest taki.
:mrgreen:
Z pewnością był za drogi...
:oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 19.10.2012 08:34

edit
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 19.10.2012 09:16

anakin napisał(a):edit

Czemu edit? To było trafne i cięte:).
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 19.10.2012 09:42

MRK napisał(a):Czemu edit? To było trafne i cięte:).

Mówią, że ładniej mi w żółtym niż czerwonym. :mrgreen:

Z drugiej strony "rozmowa" z gościem, który z zapałem (godnym innych spraw :wink: ) broni nieustannie bandytów mija się chyba z celem. :roll:

A w tym sporze wg mnie najważniejsze jest umieć odróżnić bandytę od pajaca.
To napisałem w powyżej.

Mniej więcej.. :wink:
Ostatnio edytowano 19.10.2012 09:48 przez anakin, łącznie edytowano 2 razy
rybolow
Croentuzjasta

Postnapisał(a) rybolow » 19.10.2012 09:44

weldon napisał(a):Ja to czekam, aż ktoś się do nowego przystanku wukadki przyczepi, bo tam na nim też Stadion jest napisane ;)

Może nazwa zostanie, jako upamiętnienie Stadionu X lecia :)
Podobnie w W-wie jest z placem Konstytucji, który nazwano z uwagi na uchwalenie nowej w 1952 r. Nikt raczej dzisiaj nie chce tego pamiętać :?
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 19.10.2012 09:53

Kurcze, to niby na MDM-ie którą Konstytucję by się starali uhonorować? :roll:

3 maja? :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone