Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.11.2012 10:47

wypowiedz na jednym z forów Pogoni Szczecin oto ona cyt : "Niepotrzebna to dyskusja, zatem napiszę o czymś innym, o czymś co chciałbym przeżyć, o czymś, co mogłoby być normalnością w naszym kraju. 1) Stadiony całkowicie bez płotów; 2) Stadiony [tylko gdy nie ma pełnego zadaszenia] z dozwoloną oprawą pirotechniczną, która jest przeprowadzona przez wyszkolony personel i za pomocą środków pirotechnicznych w 100% skatalogowanych przed meczem; 3) Bezwzględne kary za nieautoryzowane/niewłaściwe wykorzystanie materiałów pirotechnicznych - karać sprawców, a nie wydawać zakazy stadionowe, czy inne represje (nie ma czegoś takiego jak odpowiedzialność zbiorowa); 4) Bezwzględne kary za nieautoryzowane wnoszenie przedmiotów niebezpiecznych, pirotechniki, alkoholu. Szczelna kontrola na bramkach i kary dla organizatora za niedopilnowanie bezpieczeństwa (wpuszczenie kogoś z nożem/petardą/butelką); 5) Jednolity system elektronicznej rejestracji/identyfikacji/ewidencji kibiców (mamy XXI w.) na koszt PZPN [a nie kibica] 6) Większy wpływ na działalność klubów ze strony legalnych stowarzyszeń kibicowskich [miejsce w zarządzie, oczywiście bezpłatne, ale z prawem głosu] 7) Dozwolona sprzedaż niskoprocentowego alkoholu na stadionie - to ludzka rzecz się upić, ale grunt to karać za złe zachowanie po alkoholu, a nie za same w sobie promile; 8) Zakazy stadionowe dla poszczególnych kibiców polegające na obowiązkowym stawiennictwu w dniu meczu na posterunku Policji; 9) Nazywanie przez media i władzę rzeczy po imieniu -> przestępca = przestępca; wandal = wandal, chuligan = chuligan, kibic = kibic, a nie wszystkich do jednej szufladki z etykietą "kibol" - to prowadzi do niekończącej się "wojny". 10) Uczciwy futbol (brak korupcji, ustawiania spotkań, karnych z kapelusza itp. wypaczeń). Marzenia...".
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.11.2012 13:06

Pierwszą ligę widzę, coraz wyrażniej to wdzę w prastarym grodzie Kraka.
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 03.11.2012 13:16

realista2 napisał(a):Pierwszą ligę widzę, coraz wyrażniej to wdzę w prastarym grodzie Kraka.

Piszesz o Wiśle? Chyba żartujesz. Z tak grającym GKS-em, Podbeskidziem i wtórującym im Lubinem nie ma szans na spadek. Ale swoją drogą żal tę drużynę oglądać.
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 03.11.2012 14:19

realista2 napisał(a):Pierwszą ligę widzę, coraz wyrażniej to wdzę w prastarym grodzie Kraka.

E tam tu jest Kraków, tu się celebruje. :D
Pogrzeb czy urodziny ganc egal...
Tak, ot spaść to można w Bełchatowie. Ale w Krakowie 8O
Patrz na naszą koleżankę zza Błoń. Cztery lata celebrowali spadek, a ile zwrotów akcji było... :D

A propos zwrotów akcji. Na przykład nowy właściciel i LM :mrgreen:

Albo brak i IV liga :roll:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 03.11.2012 14:25

w końcu ile można zdobywać majstra ;-) teraz wszystko wraca do normy
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 03.11.2012 16:00

Sven napisał(a):w końcu ile można zdobywać majstra ;-) teraz wszystko wraca do normy

Łomatkojedynaisyćkieświęte, pyrlandzki agent na żylecie :lol:

Jakby co to proszę pamiętać, że ja to wykryłem :D

Ale jeśli chodzi o zdobywanie mistrza to w zasadzie można bez końca.

Ale, ale z tą celebracją w zdobywaniu mistrza u Was tez nieźle.

Taki zeszły rok dla przykładu. Już gąska była na talerzu, już widelec wbity...

A tu trzask, pląsk
zwrot akcji
i Śląsk :D

No, bo przecież nie można tak od razu, nie ?
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.11.2012 17:36

W tym roku to już się nie powtórzy. Rach ciach, ciach i Legia miszczem, a Danijel królem.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 03.11.2012 18:47

Kiepura napisał(a):
Sven napisał(a):w końcu ile można zdobywać majstra ;-) teraz wszystko wraca do normy

Łomatkojedynaisyćkieświęte, pyrlandzki agent na żylecie :lol:

Jakby co to proszę pamiętać, że ja to wykryłem :D

Ale jeśli chodzi o zdobywanie mistrza to w zasadzie można bez końca.

Ale, ale z tą celebracją w zdobywaniu mistrza u Was tez nieźle.

Taki zeszły rok dla przykładu. Już gąska była na talerzu, już widelec wbity...

A tu trzask, pląsk
zwrot akcji
i Śląsk :D

No, bo przecież nie można tak od razu, nie ?

przyzwyczajam się 8) ale cicho sza wszystko w odpowiednim czasie
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 03.11.2012 18:49

realista2 napisał(a):W tym roku to już się nie powtórzy. Rach ciach, ciach i Legia miszczem, a Danijel królem.

A następnie feta. A potem... jak zwykle co roku. Polska drużyna odpada z miszczem dolnego karabachu czy innej Levadii :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2012 18:57

Jeszcze się emocjonujecie polską kopaniną ? 8O
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 03.11.2012 19:27

alessandro1977 napisał(a):Jeszcze się emocjonujecie polską kopaniną ? 8O

Właśnie. Zaczynam się zastanawiać po co co rundę wydaję 200 zł na karnet i płacę 40 zł miesięcznie za kanały Cyfry+ aby oglądać tą buraczaną ligę. I nie ma to nic do mojej miłości do klubu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2012 19:30

Ja już dałem siana...częściej jestem na boiskach innych lig niż na polskich stadionach...do Niemiec mam blisko więc nie problem, ostatnio zaś byłem w Turynie na meczu Champions League...całkiem inna bajka :wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 03.11.2012 19:42

Nie potrafię interesować czymś z czym nie czuję jakiegoś związku emocjonalnego i prawdę mówiąc nie rozumiem jak można oglądać coś tak nieważnego z tego punktu widzenia jak np. Liga Mistrzów w wydaniu drużyn zagranicznych. To chyba tylko nasza przypadłość, że pasjonujemy się meczami obcych. Przeciętny Niemiec albo Anglik obejrzy mecz swojej drużyny i ma totalnie w nosie innych, choćby najlepszych. Ja też nigdy nie obejrzałem ani jednego meczu w Lidze Mistrzów z udziałem tylko zagranicznych drużyn bo szkoda mi czasu na te bzdety.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.11.2012 20:13

To zależy...ja Juve kibicuję już 28 lat więc jestem z tą drużyną bardzo związany emocjonalnie :wink:
Czyli jak widać - można...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 03.11.2012 20:34

realista2 napisał(a):

Nie potrafię interesować czymś z czym nie czuję jakiegoś związku emocjonalnego i prawdę mówiąc nie rozumiem jak można oglądać coś tak nieważnego z tego punktu widzenia jak np. Liga Mistrzów w wydaniu drużyn zagranicznych. To chyba tylko nasza przypadłość, że pasjonujemy się meczami obcych. Przeciętny Niemiec albo Anglik obejrzy mecz swojej drużyny i ma totalnie w nosie innych, choćby najlepszych. Ja też nigdy nie obejrzałem ani jednego meczu w Lidze Mistrzów z udziałem tylko zagranicznych drużyn bo szkoda mi czasu na te bzdety.

Pełna zgoda, choć czasami LM oglądam. Nigdy nie zrozumiem jak można wybrać sobie klub zagraniczny do sympatyzowania. To mniej więcej jak zakochać się w Marylin Monroe. Emocjonalny związek z klubem ze swojego miasta/regionu (ewentualnie w pewnych przypadkach kraju) to zupełnie inna bajka, inne poczucie wspólnoty, inny system wartości. Zwłaszcza gdy taka postawa wypływa z tradycji rodzinnych czy środowiskowych.
Postawa kopaczy na boisku nie ma nic do rzeczy, bo gdyby miała to bym co roku musiał kibicować innemu zespołowi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone