Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piłka nożna

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 11:03

Kiepura napisał(a):Nigdy nie zrozumiem jak można wybrać sobie klub zagraniczny do sympatyzowania. T

Wielu rzeczy nie rozumiesz :wink:
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 04.11.2012 15:02

To w czym te kibicowanie zagranicznym drużynom jest lepsze ?
Oświeć i mnie bo też tego nie ogarniam. Jakieś sympatie pewnie każdy ma ( z różnych pobudek) ale żeby przedkładać swoją "naturalną" drużynę nad zagramaniczną. I tylko dlaczego na naszych trybunach nie spotykamy tych zagorzałych kibiców z innych krajów.

http://www.flickr.com/photos/diego_side ... 087705093/ ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 16:01

Sven napisał(a):dlaczego na naszych trybunach nie spotykamy tych zagorzałych kibiców z innych krajów.

Bo na naszych trybunach jest dzicz a na zachodzie na stadion idzie się całymi rodzinami, proste ? Ja kiedyś też bywałem na rodzimych stadionach, kupowałem karnety ale od dwóch lat nie bywam - wyjątek - w Poznaniu, Lech - Juventus :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.11.2012 16:13

Mnie dziwi, że niektórzy nie cierpią zespołów z miast, z których pochodzą, ale to tak na marginesie ... ;)

Jak na żółtodziobów, to ten skład Lechii radzi sobie całkiem, całkiem :?
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 04.11.2012 18:08

Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.11.2012 18:36

alessandro1977 napisał(a):
Sven napisał(a):dlaczego na naszych trybunach nie spotykamy tych zagorzałych kibiców z innych krajów.

Bo na naszych trybunach jest dzicz a na zachodzie na stadion idzie się całymi rodzinami, proste ? Ja kiedyś też bywałem na rodzimych stadionach, kupowałem karnety ale od dwóch lat nie bywam - wyjątek - w Poznaniu, Lech - Juventus :wink:

:lol:

Kiedyś...

A tą opinie kształtujesz oczywiście na podstawie informacji z gazet i TV. No bo jak nie chodzisz to skąd masz wiedzieć ?

Otóż jakbyś chodził, tobyś wiedział, że i rodziny chodzą i dzieci chodzą i dziewczyny chodzą (niektórzy nawet się skarżą, że za dużo).
A wszystkie mi znane opinie obcokrajowców, którzy pojawili się na polskich stadionach były takie, że atmosfera jest super.

A zresztą po co ja to pisze...

realista2 napisał(a): a Danijel królem.

No dzisiaj wykazał się królewską szlachetnością :lol:
Widząc jak młodociany Jakub K. fałszuje historię padając w polu karnym z głodu na nieco wysuniętą nogę Lechisty postanowił udaremnić ta niecną zagrywkę i podał z karnego do bramkarza.
Gest godny króla. :D

Swoją drogą to ten Jakubek niezły cwaniak jest. Po tatusiu...

W ogóle to całkiem fajny mecz w Gdańsku. Tylko czemu ta Legia wygrała.

O całkiem fajna mapka ta z Londynu. A gdzie liczni w Londynie kibice Wisły ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 19:25

Sven napisał(a):Polansuj swoją teorię w Londynie :D

Twoje teorie nawet na podwórku się nie sprawdzają :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 19:28

Kiepura napisał(a):opinie obcokrajowców, którzy pojawili się na polskich stadionach były takie, że atmosfera jest super.

Atmosfera jest super na meczu reprezentacji Polski bo na polską ligową kopaninę taki Niemiec, Włoch czy Hiszpan na pewno nie przyjdzie...chyba, że za karę :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.11.2012 19:58

weldon napisał(a):
Jak na żółtodziobów, to ten skład Lechii radzi sobie całkiem, całkiem :?

Żółtodziobów?

Szkoda, tak blisko było.
Sven
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sven » 04.11.2012 20:02

Kiepura napisał(a):opinie obcokrajowców, którzy pojawili się na polskich stadionach były takie, że atmosfera jest super.

Atmosfera jest super na meczu reprezentacji Polski bo na polską ligową kopaninę taki Niemiec, Włoch czy Hiszpan na pewno nie przyjdzie...chyba, że za karę :D

Kolega by się bardzo zdziwił. W jednym masz rację nikt nie przyjeżdża tutaj dla kopaniny tylko jak wspomniał imć Kiepura dla atmosfery.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 04.11.2012 20:10

Jacek S napisał(a):Żółtodziobów?

Cytat z któregoś portali.
Podobno pozbawieni byliście 9 zawodników z pierwszego składu?
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.11.2012 20:19

Słabo się orientujesz. Pojawiają się, czy jako kibice gości w meczach europejskich czy przy okazji wyjazdów turystycznych itd. Pamiętam np. pochlebne, czy wręcz entuzjastyczne wpisy na forum kibiców Blackburn z którymi graliśmy parę lat temu w LE.

Doing the Poznan - mówi Ci to coś. :D
Jakby nie to masz tu rodziny z dziećmi :D Z MC.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 20:22

Sven napisał(a):nikt nie przyjeżdża tutaj dla kopaniny tylko jak wspomniał imć Kiepura dla atmosfery.

Kto przyjeżdża ? ruski ? ukrainiec ?
Jeżeli uważasz, że tutaj atmosfera jest cudowna to może wybierz się na mecz Bayernu, Juventusu czy Schalke 04 bo przypuszczam, że nie byłeś na żadnym meczu jednej z czołowych lig w Europie...choćby nawet do Drezna czy Cottbus, które daleko nie są...wówczas zobaczysz co to jest atmosfera bo zakładam, że dla Ciebie wyznacznikiem "cudownej" atmosfery jest stadion Legii ? :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.11.2012 20:27

Kiepura napisał(a):Słabo się orientujesz.[/url].

Zapewniam Cię, że orientuję się wystarczająco...akurat stadion Lecha to jedyny stadion gdzie do atmosfery przyczepić się nie można jak i do samego stadionu..akurat w Poznaniu mam dużo przyjaciół - kibiców Lecha jeszcze z czasów przyjaźni pomiędzy Lechem a Zagłębiem Lubin...przyjaźni pomiędzy klubami już nie ma ale przyjaźnie pomiędzy prawdziwymi kibicami pozostały...jak już wspomniałem - polecam mecz ligowy jednej z czołowych lig w Europie...
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 04.11.2012 21:15

Kiepura napisał(a):Słabo się orientujesz.[/url].

Zapewniam Cię, że orientuję się wystarczająco...akurat stadion Lecha to jedyny stadion gdzie do atmosfery przyczepić się nie można jak i do samego stadionu..akurat w Poznaniu mam dużo przyjaciół - kibiców Lecha jeszcze z czasów przyjaźni pomiędzy Lechem a Zagłębiem Lubin...przyjaźni pomiędzy klubami już nie ma ale przyjaźnie pomiędzy prawdziwymi kibicami pozostały...jak już wspomniałem - polecam mecz ligowy jednej z czołowych lig w Europie...

Ok, jest postęp. Stadion i atmosfera na Lechu jest dobra. :D
To znaczy co, jest porównywalna do tych Twoich czołowych lig ? Angielskiej ? To czemu oni się uczyli od Lecha a nie na odwrót. Czemu kibice Blackburn piali nad tym co się dzieje na Wiśle i ubolewali nad tym co jest u nich.
A portugalska np to czołowa czy już nie ?

Po zwycięskim dwumeczu nad Wisłą Kraków trener Vitorii Guimaraes nie mógł nachwalić się kibiców Wisły. - Dopingowali wspaniale, mogą być wzorem dla innych fanów. Dzięki nim ten mecz był prawdziwym świętem, wspaniale wspierali swój zespół. Należą im się szczególne gratulacje - powiedział Jaime Pacheco.

I co ma stan stadionu Lecha do atmosfery ? Myślisz, że na starym stadionie nie można stworzyć atmosfery ?
Może Tobie się myli atmosfera meczowa z blichtrem ?

A w ogóle najlepsza atmosfera jest podobno na stadionach południa Europy, a to ligi czołowe nie są i stadiony też takie sobie.

Choć bez dwóch zdań dach i dobrze ukształtowane trybuny na nowych stadionach sprzyjają dobremu dopingowi.
Ale to, że spowodu komunistycznej biedy było co było, nie jest akurat powodem do wstydu, nie nasza wina.

A za dwa lata będziemy mieli jedną z najnowocześniejszych baz stadionowych w Europie. Co jest zresztą jedyną korzyścią z Euro. O czym już od dawna tu pisałem :D

E, ide spać.

:papa:

PS. A wracając do meczu Lechia Legia to na wszystkich arenach Euro kłopoty z murawą są. Straszne kartoflisko dziś było. Te oponki z ogromnymi dachami nie dopuszczającymi promieni słonecznych kompletnie się nie sprawdzają.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone