Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parkowanie w CRO na miejscu dla inwalidy...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
_Rafi_
Croentuzjasta
Parkowanie w CRO na miejscu dla inwalidy...

Nieprzeczytany postnapisał(a) _Rafi_ » 06.06.2012 08:55

Witam.
Nie natrafiłem nigdzie na wątek jak wygląda sytuacja z parkowaniem w Chorwacji na miejscu dla inwalidy ? Jeśli posiadam ligytymację ,ale pisze na niej wzór Uni Europejskiej to mogę stawać,czy nie ? Wiem że Chorwacja jest poza Unią,ale może ktoś wie jak to dokładnie tam wygląda.
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 06.06.2012 09:01

Dobre pytanie,ja też się nad tym zastanawiałam.
kaziooo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaziooo » 14.06.2012 08:52

Witaj! Bez obaw parkuj na "kopercie" jeżeli masz kartę parkingową, sam wielokrotnie korzystałem bez jakichkolwiek problemów. Opiszę Ci sytuację, która mnie spotkała w Pagu przed tamtejszym supermarketem; wieczorową porą wychodzę z rodziną z supermarketu, a na pakingu przy "kopertach" aż pomarańczowo od błyskających "kogutów", patrzę-a tam chłopaki wyciągają do góry takim podnośnikiem auto które stało obok mnie na kopercie, w domyśle bez uprawnień. Wsiadamy do naszego auta, a wtedy miły pan z tej ekipy zatrzymuje ruch i pomaga mi włączyć się do ruchu! ŁO MATKO JEDYNO! A to dyć my som w "jełropie" a oni podobno dopiero do niej aspirują :roll: Chciałbym tak u nas, może kiedyś...

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi