Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakostane-ul.K.Domagoja czy K.Stepinca?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aśka_D
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aśka_D » 22.03.2013 22:20

Witam!
W tym roku trzeci raz jedziemy do Pakostane i trzeci raz do zielonego domu przy Knjezia Domagoja 11. Państwo Maksan niezwykle sympatyczni i bardzo pomocni. A co do ewentualnego jazgotu, to jakoś nie zauważyliśmy. Całe wieczory, a często i nocne godziny siedzieliśmy na tarasie i cisza była aż miło.
Apartamenty są w głębi, jedyne co się pojawia to wesoła mała lokomotywa, ale to nie jest uciążliwy hałas ani dla dorosłych ani dla maluchów.
w tym roku będzie tam i klima i Wi-fi.
Jedyny kłopot to dość wąski parking i wjazd na niego, ale czego się nie robi, by mieć plażę tak blisko! :)
Milena_g2
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Milena_g2 » 30.03.2013 12:59

W zeszłym roku byłam w Pakostane.
Mieszkaliśmy w okolicy Matije Gupca, znajomi mieszkali dalej w okolicy kościoła, czyli w "centrum".
Ja osobiście wolałam moją stronę. Plaże żwirkowe, mniej ludzi. Zdecydowanie nie polcam małej piaszczystej plaży - tłumy takie, że znajomi ręczniki zostawiali na noc, żeby mieli się gdzie rozłożyć na drugi dzień, poza tym za plecami ulica... Ja wolę spokojniej, czyli po tej drugiej stronie.
Ogólnie fajne miejsce. Jest gdzie wydawać pieniądze he,he Pycha lody i pycha pizza - na rogu zaraz przy porcie. Jeśli się skusicie na rejs to Ośliczką czy jakoś tak - polecam!
W Pakostane kupiłam też najlepszą oliwę jaką miałam w życiu - kupiłam jej tyle, że jeszcze mam :-)))
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.03.2013 13:02

Oslic już raczej na drugą stronę do Drage pływa.
Bosko lub Danka na Kornati.
Igor A.
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igor A. » 01.05.2013 11:22

Witam wszystkich. Moje pytanie do Aśki_D Odnośnie Pakostane Wybieram sie tam w lipcu wraz z rodziną do Apartamentu Barbara państwa Maksan ul Proloska . Czy znasz to miejsce oraz jakie są średnie ceny za obiad itp czy za pizze i jakie miejsca polecasz? Pierwszy raz wybieramy sie do Chorwacjii także będę wdzieczny za informacje pozdrawiam. Mój email adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.05.2013 11:51

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Ech. Tak, jakby neta nie było...
Lanterna ma najlepszą pizze, jaką jadłem w Cro.

Średnia cena za obiad nie istnieje.
Nie wiem, co jecie, ile jecie, ile dorosłych, ile dzieci, czy pijecie wino, czy nie.

Ceny knajpwe są niższe, niż w RP.

Na rynku koło sceny masz codziennie wieczorem prosiaka i/lub koźlęcinę.

Za wyżerkę na 4 osoby, zapłacisz 200-400 kun z napojami, winem, serami, prsutem.

W innych knajpach podobnie.
Najdroższa zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ale za to nr 1 w Pakostane.
Codziennie czekasz na stolik, chyba że masz farta i zajdziesz koło 19-ej.
Później full.
W innych podobnie. Za dobre rzeczy trzeba płacić.

No i koniecznie serdele z rusztu w opuszczonej kamienicy koło rożna.

Będziecie, to wyczaicie.

Gdyby co, to pytać.

P.S. Z siedem razy w Pakostane. Chyba jestem rekordzista na Forum... :wink:
pati987
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pati987 » 19.06.2014 10:54

Cześć :) a może mi ktoś podać namiary na fajny nocleg dla 2 osób właśnie na ulicy Kneza Domagaja ale przy plaży?? bo szukam i szukam i ciężko jest coś znaleźć?? Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Pakostane-ul.K.Domagoja czy K.Stepinca? - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone