Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O prawdziwej miłości i sercu, które widzi lepiej niż oczy...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
O prawdziwej miłości i sercu, które widzi lepiej niż oczy...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2023 21:06

anakin napisał(a):
SebastianM napisał(a):RAKÓW !!!!!BRAWO :proszedzieki: :proszedzieki: :proszedzieki:

Jak nie interesuje mnie kompletnie polska liga, tak im kibicuje bardzo i życzę Ligi Mistrzów :D
Tym bardziej, że w przypadku awansu w W. zabraknie maści na ból d.... :mg:

A już się łudziłem, że wypleniłeś z siebie to buractwo...
anakin
Legenda_mistrz LM
OT - Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 15.08.2023 21:10

W kolejnej rundzie FC Kopenhaga (3:3 w rewanżu ze Spartą Praga i awans w karnych)
Ale nikt nie mówił, że będzie łatwo

Bravik.
Mógłbym ci próbować wytłumaczyć, ale od jakiegoś czasu wyznaje zasadę, że pszczoły nie tłumaczą muchom, że miód jest lepszy od gówna.
Dlatego też przestałem już dyskutować z "filozofami" niemiecko - warszawskimi :papa:
Użytkownik usunięty
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2023 21:54

anakin napisał(a):W kolejnej rundzie FC Kopenhaga (3:3 w rewanżu ze Spartą Praga i awans w karnych)
Ale nikt nie mówił, że będzie łatwo

Bravik.
Mógłbym ci próbować wytłumaczyć, ale od jakiegoś czasu wyznaje zasadę, że pszczoły nie tłumaczą muchom, że miód jest lepszy od gówna.
Dlatego też przestałem już dyskutować z "filozofami" niemiecko - warszawskimi :papa:

Cóż, truteń to niby też pszczoła....I dalej jest trutniem, nawet jak sobie metkę weterana doczepi.
Piotrek_k
Croentuzjasta
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_k » 15.08.2023 21:56

Idąc tym tropem, truteń też pszczoła, to mucha to wciąż mucha i gówno wącha.
Zakończcie tą dysputę nt poglądów klubowych, bo to żałosne - jeszcze brakuje żebyście się na forum nt Chorwacji szarpali o sport.

Fani piłki ręcznej, koszykówki, rugby jakoś potrafią - co z w wami, kibicami piłki nożnej jest nie tak? :psikus:
majeczka
Cromaniak
OT - Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.08.2023 21:48

Piotrek_k napisał(a):
...trochę historii co do cen, chyba nie zaszkodzi?

... na pewno nie zaszkodzi, ale porównując np. Włochy i w tym roku i Chorwację, jest duża różnica.

Toskania była dużo, dużo tańsza, również 2 tygodnie, w dwie osoby. ;)
Ostatnio edytowano 18.08.2023 22:06 przez majeczka, łącznie edytowano 1 raz
Piotrek_k
Croentuzjasta
Re: Koszt urlopu w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_k » 18.08.2023 21:53

Być może w przyszłym roku pojedziemy i też wrzucę takie porównanie :)

Jeśli tylko zdrowie pozwoli albo kolejny kryzys się nie pojawi...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 18.08.2023 22:20

Piotrek_k napisał(a):Być może w przyszłym roku pojedziemy i też wrzucę takie porównanie :)

Jeśli tylko zdrowie pozwoli albo kolejny kryzys się nie pojawi...

...wierz mi, zdecydowanie Wam polecam.
W tym roku odwiedziliśmy Toskanię kolejny, czwarty już raz, wspomnienia są świetne, San Gimigiano, Voltera, Luca, czy nawet Siena oraz Cinqe There...
:coool:

...i na pewno dużo, dużo mniejsze koszty

:oczko_usmiech:
Piotrek_k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek_k » 18.08.2023 22:52

Majeczka, wrzuc proszę mi na priv jeśli możesz ostatnie kwatery albo gdzie ich szukałaś.

Do Chorwacji mam sentyment, ale nie wszelkim kosztem. Wymagania mam proste, dostęp do grilla, cywilizowane warunki mieszkalne, w miarę blisko do morza, najlepiej też jeśli większość etniczna będzie biała.... :]
Kropką będzie cena :D

OT tyle i aż tyle :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.08.2023 23:32

majeczka napisał(a):W tym roku odwiedziliśmy Toskanię kolejny, czwarty już raz, wspomnienia są świetne, San Gimigiano, Voltera, Luca, czy nawet Siena oraz Cinqe There...
:coool:
...i na pewno dużo, dużo mniejsze koszty
Bez 5T to jak moja Toskania sprzed 8 lat. Już wtedy uważałam, że stosunek jakość/cena we Włoszech jest dużo lepsza, a ceny w sklepach dużo przyjemniejsze już w Cro (wejściówki, paliwo, restauracje to inna kwestia).
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 19.08.2023 08:22

Hehe. Dobre :coool: U mnie tak było.
29 nocy na dwóch wspaniałych wyspach :/Korčula i Hvar/ Plaże tylko dla siebie lub bez tłumów . Rodzina 3:+1,
co trzeci dzień konoba, 3 miejscówki /2 na Korčuli i 1 na Hvarze/ i wszystko zamknięte w 20 K PLN. Chętnie przyjmę ofertę z Włoch lub Grecji w tej cenie za miesiąc :lool: /odległość od morza max. 100 m/
Czekam na oferty :sm:
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 19.08.2023 10:24

Habanero napisał(a):Hehe. Dobre :coool: U mnie tak było.
29 nocy na dwóch wspaniałych wyspach :/Korčula i Hvar/ Plaże tylko dla siebie lub bez tłumów . Rodzina 3:+1,
co trzeci dzień konoba, 3 miejscówki /2 na Korčuli i 1 na Hvarze/ i wszystko zamknięte w 20 K PLN. Chętnie przyjmę ofertę z Włoch lub Grecji w tej cenie za miesiąc :lool: /odległość od morza max. 100 m/

Pewne rzeczy należy uściślić, zanim rozpocznie się ta aukcja. „Co trzeci dzień konoba”: posiłek czy praca dorywcza?
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 19.08.2023 11:06

michał1234 napisał(a):

Pewne rzeczy należy uściślić, zanim rozpocznie się ta aukcja. „Co trzeci dzień konoba”: posiłek czy praca dorywcza?

W twoim przypadku to bez znaczenia. I to i to ci nie grozi.
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 19.08.2023 11:21

Habanero napisał(a):
michał1234 napisał(a):

W twoim przypadku to bez znaczenia. I to i to ci nie grozi.

Nie zapomniałeś może o jakim skuterze….? Czy aby zjeździłeś obie wyspy wzdłuż i wszerz?
Wychodzi na to, że miesięczne wakacyjne koszty życia rodziny na dwóch nie najtańszych wyspach chorwackich w odległości max. 100 metrów od morza są jedynie nieco 2x droższe niż miesięczne zwykłe koszty życia rodziny w Polsce płd-wsch.
Chyba podając kwoty poszedłeś tym samym tokiem myślenia, co Twój kolega ze dwie strony wyżej. Po ile tam kurs muszelek stoi?
Bye.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 19.08.2023 12:00

To jeszcze napisz, że żądasz dowodów.
michał1234
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michał1234 » 19.08.2023 12:04

I za moment będzie komplet! Trzech muszkieterów znowu w myśl zasady: jeden za wszystkich, wszyscy za jednego.
Bronisz przegranej sprawy. Miesiąc na Hvarze/Korculi nad samą wodą za 20k ;))))))))
Ale ale: czy obecność w tym wątku nie jest poniżej Twojej godności? O pieniądzach na wakacjach? A fuj!
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.