Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O prawdziwej miłości i sercu, które widzi lepiej niż oczy...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sviva
Cromaniak
Re: O prawdziwej miłości i sercu, które widzi lepiej niż ocz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 24.08.2023 16:25

jak tu wesoło :D
Habanero
zbanowany
Re: Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 25.08.2023 05:29

empire13 napisał(a):...
I tak cieszy, że od kiedy Stachan przejął władzę, jest tu mega spokojnie i nie ma potrzeby używania bata.

:plusone:
dario7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dario7 » 25.08.2023 18:02

Opowiem Wam bajeczkę.

Za górami, za lasami, za rzeką (może być Wisłą), w płd. P. mieszkał ludzik, którego nazywali "niebieski". Nie bardzo wiadomo skąd ta ksywa. Może od koloru odzienia, które nosił, a może dlatego, że spożywał dużo warzyw
Bravik napisał(a):A już się łudziłem, że wypleniłeś z siebie to buractwo...
a może od jednego i od drugiego.
Ludzik ów jak sam mówi
anakin napisał(a): ...nie interesuje mnie kompletnie polska liga,
, ale gdy już musi patrzeć na mecze Rakowa, on całym sercem nienawidzi L.W. Jak nie gra Raków, to on także nienawidzi L.W. Takie rozdwojenie jaźni.
Ta sytuacja męczyła go bardzo więc poszedł do specjalisty. Tam wyjawił, że jeszcze swędzi go i piecze i
anakin napisał(a):zabraknie maści na ból d.... :mg:
. Na tę drugą dolegliwość dostał czopki i o dziwo przeszło, bo to były tylko hemoroidy. Niestety z pierwszym problemem było gorzej. Lekarz stwierdził schizofrenię paranoidalną a to wymaga dłuższego leczenia.
Ludzik, tak jak większość osób z takim schorzeniem, nie widzi problemu u siebie, ale wysyła innych do
anakin napisał(a):Jedynie lekarz lub farmaceuta. Choć skłaniam się ku lekarzowi. I to wysokiej klasy specjaliście. Ja wam nie pomogę.
.
Ale, jak się okazuje, jednak sam potrafi postawić innym diagnozę i wskazać kierunek leczenia
anakin napisał(a):Ty człowieku masz jakieś zmiany w mózgu? :roll: .
anakin napisał(a):Onanizujcie się dalej :papa:
:roll: :glupek:
Kooooooniec.

Po ostatnich postach widać jak puściły hamulce i pokazał całą swoją ....
anakin napisał(a):Teraz fajnie widać jak słoma z butów się sypie, kiedy bata zabraknie.
anakin napisał(a):Albo wiesz co? Weź się gdzieś umówimy i pogadamy

I taki ludzik miał władzę na tym forum :roll:

Ps. Taka refleksja mnie dopadła po tym wszystkim. Wiedząc o obsesji ludzika moja wyobraźnia nie ogarnia, jak by się on zachował gdyby złapał mnie na jakimś drobnym drogowym wykroczeniu np. podróżując na płd. P., stanął bym na trawniku prawą stroną auta. Co by się stało gdyby "niebieski" zobaczył blachy z literką "W" na początku? Wziął by bat? Wezwał na solo? Jedno mnie uspakaja dawno temu zniesiono w P. KS i to, że on, mam nadzieję, stracił wszelką władzę :lool:

A może Wy macie jakieś pomysły czego mógłbym się wówczas spodziewać? :verryhappy:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.08.2023 19:05

Problem jest nieco bardziej złożony. Rzekłbym: systemowy.
I piszę to bez ironii, podtekstów itp.
Dość długo mieszkam w Niemczech, gdzie Policja nie jest... władzą, lecz służbą. Z definicji i... z zachowania.
W Polsce obserwuję, że wciąż są traktowani (przez siebie samych też) jako... władza.
I tu i tam nie piszę o wszystkich, ale jednak o większości. Bo i tu i tam są nie/chlubne wyjątki.
Problemem człowieka, który miał "władzę" i przeszedł w stan spoczynku jest to, że jest bardzo podobny do "trzeźwego" alkoholika.
Nie wolno mu "polewać", bo inaczej nastąpi nawrót.

Dlaczego problem jest "systemowy"?
Bo zwykli ludzie sami traktują ich jak "władzę",
a tych, którzy próbują dokazać, że to jednak służba, próbują wszelkimi sposobami uciszyć.
Statystycznie dowiedziono, że przeciętny człowiek w bezpośrednim spotkaniu stanie po stronie (przyzna rację) niemającej racji "władzy",
a nie po stronie mającego rację pojedynczego osobnika bez funkcji (jeśli ktoś się łudzi, że to forum odbiega od statystyk, to... się łudzi).
Statystycznie dowiedziono, że niemała część tych mających rację, przechodzi dość szybko na stronę tych niemających racji.
I to, właśnie to, w dzisiejszych czasach, gdy jest powszechny i niemal natychmiastowy dostęp do informacji i wiedzy,
boli najbardziej.
Użytkownik usunięty
Co was dzisiaj ucieszyło, co zasmuciło?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2023 15:45

Wrocławskie kulsony znowu w formie...
https://sportowefakty.wp.pl/football-am ... -wroclawiu
AdamSz
Cromaniak
Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 27.08.2023 07:33

A widzisz Aras.. Wstałeś o 7.00 rano w niedzielę i już jesteś zdenerwowany i podminowany .. :rotfl: Co się stało z nasza klasą :grzybki: :grzybki: ... I jak tu panie przez lata tak żyć )) ..Powinniśmy wszyscy dostawać szkodliwe :) .... A najlepiej, lekarzu lecz się sam i w ramach autoterapii, urwać się do Chorwacji... Spokój , cisza , pozazdrościć :) ... A z resztą nie doszukuj się aluzji

Ale się z Tobą zgadzam, że przemyślenia Wiolki o potrawach są na wysokim poziomie merytorycznym.. Zna się dziewczyna na niuansach :) :) Super

P.S. Dzisiaj w Chorwacji znów zapowiada się patelnia :) :) ... Cykady brzęczą od samego rana. leniwa niedziela, z rana. Nic się nie dzieje :)
sviva
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 09:40

kaeres napisał(a):Serio ??
Może przypomnę klasyk.
"Oszczędzamy na wakacje aby nie oszczędzać na wakacjach"
A już wodą to poleciałeś z górki :)
Nie kupuje w Chorwacji tylko się pije z kranu (napełniasz butelki 1,5l i na noc do lodówki).

Klepiesz od rzeczy chłopie :) Zastaw się a postaw się. Kiedyś się spłaci. Oszczędzać rok, żeby przez tydzień żyć jak Pan... Kto biednemu zabroni bogato żyć :)
P.S. Zawsze wożę wodę z Polski.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 27.08.2023 10:06

Też zauważyłem, że w Chorwacji to towar deficytowy i pod marketami prowadzą zapisy na wodę.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 10:26

boboo napisał(a):Czy urlop, nie tylko od pracy ale również od domu, jest "hulaszczym" trybem życia?
Jeśli ktoś stoi "przy garach" cały rok i chce też od tego odpocząć, to czy jest "hulaką"?
Tak, wiem, jest wielu "włatców", którzy twierdzą, że gotując w otoczeniu o temperaturze powyżej 30°C "Grażyna" odpoczywa od "domowych garów". I oczywiście "Grażyna" to potwierdzi, a jakże...

My jak na Janusza i Grażynę przystało w Polsce codziennie przy garach nie stoimy. Nie wiem czy wolno głośno mówić ale mamy też thermomixa - to też gary? Ale folskdojcze wiedzą lepiej - będą dyktować co, kto, gdzie, kiedy i jak bo one światowe przecież w Niemcach są. Czyli taki Hans i Helga ale polskie więc przez CH...
Ostatnio edytowano 27.08.2023 10:35 przez sviva, łącznie edytowano 1 raz
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 10:32

Bravik napisał(a):
marecky81 napisał(a):
Bravik napisał(a):
marecky81 napisał(a):Zgoda, ale z tymi głównymi daniami za 8-12 euro to pojechałeś, bo takich cen już nie na od dobrych paru lat.

Podobnie jak Ty z euro po 4,12... :zeby:

No niestety, złotówka spadła. Dziś w lokalnym bicz barze, przeliczylo mi po 4,21.

Spadła o dwa grosze a nie o dziewięć. Dobra, w takim razie dawaj bankowe potwierdzenie transakcji. Pozamazuj dane wrażliwe, żeby nie było....
Strona MC i kalkulator sprzed chwili.

Ty to masz jednak nudne życie.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 10:34

marecky81 napisał(a):Też zauważyłem, że w Chorwacji to towar deficytowy i pod marketami prowadzą zapisy na wodę.

Nie ale wystarczy, że masz chore dzieci, które wymagają odpowiednio filtrowanej i mineralizowanej wody. Poza tym nie jadę na wakacje, żeby po sklepach biegać i w kolejkach stać.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 10:48

Habanero napisał(a):
amatus1 napisał(a):... Temat wydawania kasy to temat rzeka, każdy z nas inny, są ludzie co za 2 tygodnie wydają na rodzinę 20 tyś a są co wydają tego duzo dużo mniej...

Ważne, żeby nie mieć potem bólu d..., że ktoś inny wydał mniej.
Każdy wydaje ile chce i na co chce , bo każdy z nas jest inny, proste.

Dlatego od 20 stron w temacie razem z kolegą folksdojczem wyzywacie ludzi od Januszy, Grażyn, poddajecie w wątpliwość każdą wypowiedź, uskuteczniacie, że czarne jest czarne a białe jest białe. Ja wiem - wasz pesel ma swoje prawa ale bez przesady.
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 27.08.2023 11:02

Co, Ty tak cały czas z tym folksdojczem 8O :?:
Nie bronie tu nikogo, ale kojarzysz mi się, z tymi, którzy cały czas mówią, o jakimś dziadku z Wermachtu.
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 27.08.2023 11:07

elka21 napisał(a):Co, Ty tak cały czas z tym folksdojczem 8O :?:
Nie bronie tu nikogo, ale kojarzysz mi się, z tymi, którzy cały czas mówią, o jakimś dziadku z Wermachtu.

:spoko: :plusone:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2023 11:11

Sviva, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili tym Termomixem. :lezekwicze:
I ty komuś, pajacu, zarzucasz nudne życie. :lool:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.