Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

O prawdziwej miłości i sercu, które widzi lepiej niż oczy...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 27.08.2023 11:14

elka21 napisał(a):Co, Ty tak cały czas z tym folksdojczem 8O :?:
Nie bronie tu nikogo, ale kojarzysz mi się, z tymi, którzy cały czas mówią, o jakimś dziadku z Wermachtu.

:plusone: + :plusone:
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 27.08.2023 11:14

sviva napisał(a):
marecky81 napisał(a):Też zauważyłem, że w Chorwacji to towar deficytowy i pod marketami prowadzą zapisy na wodę.

Nie ale wystarczy, że masz chore dzieci, które wymagają odpowiednio filtrowanej i mineralizowanej wody. Poza tym nie jadę na wakacje, żeby po sklepach biegać i w kolejkach stać.

Wystarczyło napisać, że masz chore dzieci wymagające odpowiedniej wody. Ty napisałeś tylko, że bierzesz wodę że sobą, co zupełnie zmienia kontekst.

Argument kilometrowych kolejek w sklepach rzeczywiście przeważa na rzecz brania wszystkiego że sobą.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 12:33

Nie bronie tu nikogo, ale kojarzysz mi się, z tymi, którzy cały czas mówią, o jakimś dziadku z Wermachtu.

A w czym określenie folksdojcz jest lepsze od Janusza i Grażyny? Jego kolega jest folksdojczem to i on też może nim być.
Skoro on może ludzi od Januszów i Grażyn wyzywać (czytaj wieśniaki, buraki bo Polacy) to czemu ja nie mogę go nazwać folksdojczem albo polskim niemcem? Ja go tam nie wiem jakie ma sympatię. A co do dziadka z Werhmachtu to nie wina Ryszawego, że mu dziadka wtrącilo do wojska skoro wszystkich wtrącali.

sviva napisał(a):
Bravik napisał(a):Sviva, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili tym Termomixem. :lezekwicze:
I ty komuś, pajacu, zarzucasz nudne życie. :lool:

A widzisz folksdojczu i kolego drugiego folksdojcza - ty masz Termomix a my w Polsce mamy Thermomix
Tylko na tyle cię stać? Na pajaca?
Kolega z Twardorzeczki zwinął forum i bidoki nie macie się gdzie podziać?
A pierwsi polecieli się rejestrować. :mg:

marecky81 napisał(a):Wystarczyło napisać, że masz chore dzieci wymagające odpowiedniej wody. Ty napisałeś tylko, że bierzesz wodę że sobą, co zupełnie zmienia kontekst.

Argument kilometrowych kolejek w sklepach rzeczywiście przeważa na rzecz brania wszystkiego że sobą.

A gdzie ja napisałem, że mam dzieci chore? Ja wodę wożę z Polski bo dzieci nauczone do jednego smaku i marki i innej nie chcą. I mam je zmuszać na miejscu do Jamnicy bo jeden filozof z drugim stwierdził, że jak wodę zawiozę to jestem Janusz i Grażyna?
Argument kolejek w sklepach to była ironia i ma taki sam sens jak porównania czy jest drogo czy tanio. Czy lepsza pizza czy ośmiornica. Czy lepsze 35m2 czy 65m2. Jeden drugiemu udowadnia, że jego racja jest bardziej mojsza bo jest jejsza i lepsza od ichniejszej.
Ostatnio edytowano 27.08.2023 13:17 przez sviva, łącznie edytowano 1 raz
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 27.08.2023 13:18

sviva napisał(a):

A w czym określenie folksdojcz jest lepsze od Janusza i Grażyny?
Skoro on może ludzi od Januszów i Grażyn to czemu ja nie mogę go nazwać folksdojczem albo polskim niemcem?

sviva napisał(a):
Bravik napisał(a):Sviva, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili tym Termomixem. :lezekwicze:
I ty komuś, pajacu, zarzucasz nudne życie. :lool:

A widzisz folksdojczu i kolego drugiego folksdojcza - ty masz Termomix a my w Polsce mamy Thermomix
Tylko na tyle cię stać? Na pajaca?
Kolega z Twardorzeczki zwinął forum i bidoki nie macie się gdzie podziać?

Ty naprawdę jesteś taki sam :glupek: jak twój pryncypał od ,,niemieckich filozofów,, , czy ciągle jeszcze piszesz w oparach wczorajszego alkoholu? :roll:
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 27.08.2023 13:23

Oprócz jamnicy w sklepach jest pierdylion innych gatunków.

Argument więzienia wody, bo dziecko chore jest twój.

A jak się pić chce, każda woda jest dobra.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 27.08.2023 13:26

croner napisał(a):
Ty naprawdę jesteś taki sam :glupek: jak twój pryncypał od ,,niemieckich filozofów,, , czy ciągle jeszcze piszesz w oparach wczorajszego alkoholu? :roll:

Nigdy nie głosowałem na partię prezesa i nie zanosi się, żebym głosował. to po pierwsze.
Po drugie. skąd ty wiesz co ja wczoraj robiłem? :) Z autopsji piszesz i własnego doświadczenia.
Zebrał się Gang Olsena 3 jegomościów wspomaganych przez autora cytowanego postu i będą ludziom życie ustalać w każdym poście.
croner
Croentuzjasta
Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 27.08.2023 13:34

Od ,,niemieckich filozofów,, ludzi wyzywał tutaj, twój pryncypał z tego forum...
Co do reszty, to jestem pewien, bo na trzeźwo nikt by z siebie takiego idioty nie robił :lezekwicze:
KOMENTARZ MODERACJI
KOMENTARZ MODERACJI:
Ciekawe czy za rok, dwa lub pięć wszyscy będą dumni z tego, co tu napisali...

Użytkownik usunięty
Re: O prawdziwej miłości i sercu, które widzi lepiej niż ocz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2023 13:47

Przy tym, co latami było pisane na tym forum, ta mała polemika to małe miki.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 27.08.2023 14:01

sviva napisał(a):[ ludzi od Januszów i Grażyn wyzywać (czytaj wieśniaki, buraki bo Polacy)

Chyba nie wiesz o co chodzi w tym określeniu.
Jest różnica między "wieśniaki z Polski" a "wieśniaki bo z Polski".
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2023 14:14

Ciekawe, ilu forumowiczów, zwłaszcza tych ze Śląska ma, jak to ich określa sviva, folksdojczów w rodzinach?
A tak na marginesie, nie brzydzi cię jedzenie z niemieckiego Termomixa. A sorry, ty masz wersję spolszczoną - Thermomixa. I nic, że to spolszczenie odbyło się przez edycję postu. Ale co tam.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.08.2023 17:16

sviva napisał(a):(...) Jego kolega jest folksdojczem to i on też może nim być (...)
Oczywiście masz na to podkładki? Jakieś kopie volkslisty ltp.
Tak jakoś odnoszę wrażenie, że etnografia tu deczko kuleje.
croner
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croner » 27.08.2023 17:35

boboo napisał(a):
sviva napisał(a):(...) Jego kolega jest folksdojczem to i on też może nim być (...)
Oczywiście masz na to podkładki? Jakieś kopie volkslisty ltp.
Tak jakoś odnoszę wrażenie, że etnografia tu deczko kuleje.

Serio?? Tylko na to zwróciłeś uwagę?
Gdzie gościu myli Krzyśka z Tobą, a później edytuje posta, żeby to prostować?
Gdzie używa inwektyw (pejoratywnie - folksdojcz), których znaczenia do końca nie rozumie?
Gdzie facet nie łapie prostej aluzji do ,,niemieckiego filozofa,, którą wysnuł jego kolega a...n?
Gdzie on sam lubuje się w wodzie z kranu, ale już innym tego odmawia...
Gdzie gościu ewidentnie udaje głupiego albo może nie udaje?
Serio, tylko to??

PS.
Zwłaszcza, że byłeś ,,spiritus movens,, tego tematu...
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.08.2023 18:06

@ croner,
całkiem serio: mam "problem grubych paluchów" ;)
Nienawidzę pisać na "sprytfonie", a do domu (i do normalnego komputera) wracam jutro późnym wieczorem.
Na razie wyciągnąłem jego konkretne twierdzenie.
A jasełkami w malignie zajmę się później.

Spiritus movens... hmmm :lol:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 27.08.2023 19:23

sviva napisał(a):
Habanero napisał(a):
amatus1 napisał(a):... Temat wydawania kasy to temat rzeka, każdy z nas inny, są ludzie co za 2 tygodnie wydają na rodzinę 20 tyś a są co wydają tego duzo dużo mniej...

Ważne, żeby nie mieć potem bólu d..., że ktoś inny wydał mniej.
Każdy wydaje ile chce i na co chce , bo każdy z nas jest inny, proste.

Dlatego od 20 stron w temacie razem z kolegą folksdojczem wyzywacie ludzi od Januszy, Grażyn, poddajecie w wątpliwość każdą wypowiedź, uskuteczniacie, że czarne jest czarne a białe jest białe. Ja wiem - wasz pesel ma swoje prawa ale bez przesady.

Gościu odbij ode mnie bo cię czytać nie mogę.
Folksdojcza szukaj wśród swoich kolesi.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 28.08.2023 08:57

croner napisał(a):Od ,,niemieckich filozofów,, ludzi wyzywał tutaj, twój pryncypał z tego forum...
Co do reszty, to jestem pewien, bo na trzeźwo nikt by z siebie takiego idioty nie robił :lezekwicze:

Ale was boli to jak z chamami postępował Anakin. Siedzi to w was podskórnie albo niczym otwarta rana solą sypana. I tak w stosunku co do niektórych miał za dużą cierpliwość.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.