napisał(a) Pestro » 05.07.2009 21:38
woj napisał(a):Pestro napisał(a):witam, dzisiaj wróciłem z Orebicia, nie wiem gdzie masz apartament, ale główna ulica nie ma dużego natężenia ruchu, co do miejscowości to zdecydowanie wybrałbym pobliską Korculę, pzdr
ps. miejscowość bardzo spokojna wg. mnie odpowiednia dla osób z bardzo małymi dziećmi
Witam
Możesz napisać jaka mieliście pogodę i jakie ceny
Pozdrawiam
Ceny umiarkowane za apartament 2 pokoje z oddzielnymi wc+prysznic, klima za 5Euro, TV Sat, kuchnia osobna ( zmywarka ), duży parking i taras z grillem - 60Euro za dzień, ogólnie jak dla mnie miejscowość bardzo nudna w porównaniu do np. pobliskiej Korculi, ceny też dość wysokie w porównaniu do innych np. Makarska, a mianowicie piwo 20kun, litr rakiji lozovac 40kun i więcej, Prosek za 50kun ( w Markecie 44 ) itp. Pogoda, no cóż padało na początku przez bite dwa dni

poźniej od czasu do czasu, ale ogólnie liczy się wypoczynek, opalenizna również jest, woda w morzu OK, ale w porównaniu do innych miejscowości w których byłem, to niestety nie dla mnie Orebic, może za kilkanaście lat tam się ponownie znajdę. dziwi mnie tylko fakt, iż jest tam ogrom Rodaków, i to z dalekich regionów naszej Ojczyzny.
Nara