Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Orebić i nudyści

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
thomas46
Podróżnik
Orebić i nudyści

Nieprzeczytany postnapisał(a) thomas46 » 01.05.2007 16:25

Czy ktoś był na takich plażach w Orebiczu i okolicy i może coś o nich powiedzieć? Jak daleko od centrum, skaliste ,piaszczyste czy kamieniste ,duże male,często-mało uczęszczane,dojście dobre czy utrudnione?
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 02.05.2007 18:31

Może na tej stronce znajdziesz jakieś info www.cronatur.com
thomas46
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) thomas46 » 03.05.2007 12:22

dzieki już to przeglądałem . Miałem nadzieję że ktoś był i zna to z autopsji. Pozdrav
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 03.05.2007 14:39

thomas46 napisał(a):dzieki już to przeglądałem . Miałem nadzieję że ktoś był i zna to z autopsji. Pozdrav

Z autopsji to może za dużo powiedziane ale wielokrotnie przejeżdżałem samochodem nad oficjalną plażą fkk w Orebiću. Tak jak to opisano tutaj to COŚ położne na 20-mertowym skrawku między morzem a ruchliwą drogą nie zasługuje na miano żadnej plaży a tym bardziej fkk. Chyba, że ktoś lubi oglądać samochody nad głową.

Podobno jest też plaża fkk na wyspie Badija na którą kursują regularnie taksówki wodne z Orebića. Kilka razy przepływałem obok tej wyspy i było tam bardzo mało ludzi (w lipcu) więc trudno mi powiedzieć, czy ta plaża fkk rzeczywiście tam jest. Na pewno warto sprawdzić to miejsce bo taksówka wodna kosztuje grosze. Przy okazji można odwiedzić wysepkę Stupa i zjeść obiadek w tamtejszej konobie.

http://www.korculainfo.com/map_korcula4.htm
thomas46
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) thomas46 » 03.05.2007 18:27

Hvala lepa! Ja jeszcze doszukalem sie że na wysepce Majsan to przy Orebicu a w Mokalo na skraju plazy ogólnej :) Pozdrav
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 03.05.2007 18:54

thomas46 napisał(a):Hvala lepa! Ja jeszcze doszukalem sie że na wysepce Majsan to przy Orebicu a w Mokalo na skraju plazy ogólnej :) Pozdrav

Wyspa Majsan ma niedostępne brzegi a w jedynej zatoczce jaką widziałem jest syf naniesiony wiatrem. Jeśli nie zależy Ci na towarzystwie innych fkk-owców to zawsze znajdziesz zatoczkę w której będziecie sami. Sprawdź wyspę Badija bo taxi-boat niewiele kosztuje, a to może być tym czego szukasz.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone