Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opodal

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 21.11.2015 17:46

Oświęcim - Babice: Starorzecze Wisły

P1070775.JPG

P1070776.JPG

P1070779.JPG

P1070772.JPG
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.11.2015 18:20

Piękne kolory jesieni :) Znajome szlaki.

Nam w tym roku jakoś nie udało się zobaczyć Złotej Polskiej w pełnej krasie. Kiedy byliśmy w górach na początku października, drzewa dopiero zaczęły się żółcić. Natomiast pod koniec października, w słowackich Tatrach Zachodnich, było już za późno, bo wszystko pokryła warstwa białego ;)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 22.11.2015 07:25

Śnieg jest już w Zakopanem. Może też sypnąć w tym tygodniu w Polsce. Tak za miesiąc można będzie szusować na nartach. Koleżanka maslinka z tego co wyczytałem uprawia taką turystykę i to nie koniecznie w Polsce ? :papa: :hut:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.11.2015 09:25

oczywiście pięknie (z Przełęczy...), aczkolwiek mz zburzyli klimat tymi szerokimi szutrowymi drogami dojazdowymi, są w kilku miejscach
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.11.2015 12:44

te kiero napisał(a):oczywiście pięknie (z Przełęczy...), aczkolwiek mz zburzyli klimat tymi szerokimi szutrowymi drogami dojazdowymi, są w kilku miejscach

Klimat i romantyzm to jedna strona medalu ... na drugiej jest rzeczywistość i śnieg czasem od października do kwietnia ;)
A ta droga i tak ładniej wygląda niż ta z Klimczoka do Szczyrku :roll: :wink:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 22.11.2015 14:45

maslinka napisał(a):Nam w tym roku jakoś nie udało się zobaczyć Złotej Polskiej w pełnej krasie.

W tym roku jakoś szybko ta złocień przeminęła.

Ural napisał(a):Śnieg jest już w Zakopanem. Może też sypnąć w tym tygodniu w Polsce.

Nieuniknione - wcześniej czy później.

Bea.ta napisał(a):
te kiero napisał(a):oczywiście pięknie (z Przełęczy...), aczkolwiek mz zburzyli klimat tymi szerokimi szutrowymi drogami dojazdowymi, są w kilku miejscach

A ta droga i tak ładniej wygląda niż ta z Klimczoka do Szczyrku :roll: :wink:

W kolejnej wycieczce, odbytej trzy dni później, schodziłem tą drogą z Klimczoka, tnąc potem na skróty na Karkoszczonkę. Przy okazji uciąłem sobie długą pogawędkę z przemiłą starszą panią, palącą liście przed ponoć najstarszym domostwem w Szczyrku. Opowiedziała mi całe swoje życie...

Pozdrawiam,
Wojtek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.11.2015 14:58

Franz napisał(a):W kolejnej wycieczce, odbytej trzy dni później, schodziłem tą drogą z Klimczoka, tnąc potem na skróty na Karkoszczonkę. Przy okazji uciąłem sobie długą pogawędkę z przemiłą starszą panią, palącą liście przed ponoć najstarszym domostwem w Szczyrku. Opowiedziała mi całe swoje życie...

Pozdrawiam,
Wojtek

A to możliwe, że używając skrótu ominąłeś to czym biegłam w dół ale taka trasa była :roll: ;)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 22.11.2015 15:03

Bea.ta napisał(a):A to możliwe, że używając skrótu ominąłeś to czym biegłam w dół ale taka trasa była :roll: ;)

Możliwe. Poza tym tam są co najmniej dwie takie drogi; ja szedłem tą, co na Biłę sprowadza.

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 22.11.2015 17:06

Oświęcim - Babice: Starorzecze Wisły

P1070784.JPG

P1070786.JPG

P1070787.JPG

P1070790.JPG
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 22.11.2015 17:56

Mnie akurat ten zakręt z szutrową drogą bardzo się podoba. z asfaltem pewnie byłoby brzydziej.
Tam gdzie mieszkają ludzie tam są drogi.
Natomiast zupelnym bezsensem jest dla mnie asfalt prowadzący ze Zverowki do Tatliakowej Chaty w Zachodnich Tatrach. Jest na nim zakaz ruchu i droga służy praktycznie tylko do zaopatrzenia schroniska.
A układ szlaków jest taki, że gdzie by się nie szło, to i tak jest się skazanym na owo asfaltowanie. Dużo jeżdże na rowerze po Beskidach i takie szutrowe drogi lubię. Zwłaszca wiosną i jesienią. Przepraszam Wojtku za OT.

Andrzej
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 22.11.2015 19:59

ACandrzej napisał(a): Dużo jeżdże na rowerze po Beskidach i takie szutrowe drogi lubię. Zwłaszca wiosną i jesienią. Przepraszam Wojtku za OT.

Andrzej

do roweru ona w sam raz, chętnie następnym razem zjadę tu i tam po takiej,
Bea.ta napisał(a): na drugiej jest rzeczywistość i śnieg czasem od października do kwietnia ;)

bardziej myślałem, że to do zwozu ścinki załadowanymi ciężarówkami
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.11.2015 20:31

te kiero napisał(a):bardziej myślałem, że to do zwozu ścinki załadowanymi ciężarówkami

No to tym bardziej rzeczywistość zadziałała :)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 22.11.2015 23:14

ACandrzej napisał(a):Natomiast zupelnym bezsensem jest dla mnie asfalt prowadzący ze Zverowki do Tatliakowej Chaty w Zachodnich Tatrach. Jest na nim zakaz ruchu i droga służy praktycznie tylko do zaopatrzenia schroniska.

Też tam kiedyś deptałem. Natomiast najbardziej - bo też i znacznie częściej - wkurzało mnie te 10km między Morskim Okiem a Łysą Polaną. W każdą stronę dwie godziny w plecy. I to po asfalcie...

Bea.ta napisał(a):
te kiero napisał(a):bardziej myślałem, że to do zwozu ścinki załadowanymi ciężarówkami

No to tym bardziej rzeczywistość zadziałała :)

W wielu różnych pasmach górskich spotyka się takie drogi. C'est la vie.

Pozdrawiam,
Wojtek
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 22.11.2015 23:47

Franz napisał(a):Też tam kiedyś deptałem. Natomiast najbardziej - bo też i znacznie częściej - wkurzało mnie te 10km między Morskim Okiem a Łysą Polaną. W każdą stronę dwie godziny w plecy. I to po asfalcie...

mnie ten asfalt bardziej zmęczył niż tatrzańskie szlaki :?
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 23.11.2015 00:27

Mikeee napisał(a):mnie ten asfalt bardziej zmęczył niż tatrzańskie szlaki :?

W moim przypadku dwukrotnie ten odcinek (powrotny już) zadecydował o konieczności noclegu pod płotem na Łysej Polanie...

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe