Oświęcim - Babice: Starorzecze Wisły
.png)
.png)
te kiero napisał(a):oczywiście pięknie (z Przełęczy...), aczkolwiek mz zburzyli klimat tymi szerokimi szutrowymi drogami dojazdowymi, są w kilku miejscach
.png)
maslinka napisał(a):Nam w tym roku jakoś nie udało się zobaczyć Złotej Polskiej w pełnej krasie.
Ural napisał(a):Śnieg jest już w Zakopanem. Może też sypnąć w tym tygodniu w Polsce.
Bea.ta napisał(a):te kiero napisał(a):oczywiście pięknie (z Przełęczy...), aczkolwiek mz zburzyli klimat tymi szerokimi szutrowymi drogami dojazdowymi, są w kilku miejscach
A ta droga i tak ładniej wygląda niż ta z Klimczoka do Szczyrku![]()
.png)
Franz napisał(a):W kolejnej wycieczce, odbytej trzy dni później, schodziłem tą drogą z Klimczoka, tnąc potem na skróty na Karkoszczonkę. Przy okazji uciąłem sobie długą pogawędkę z przemiłą starszą panią, palącą liście przed ponoć najstarszym domostwem w Szczyrku. Opowiedziała mi całe swoje życie...
Pozdrawiam,
Wojtek
.png)
.png)
ACandrzej napisał(a): Dużo jeżdże na rowerze po Beskidach i takie szutrowe drogi lubię. Zwłaszca wiosną i jesienią. Przepraszam Wojtku za OT.
Andrzej
Bea.ta napisał(a): na drugiej jest rzeczywistość i śnieg czasem od października do kwietnia![]()
.png)
ACandrzej napisał(a):Natomiast zupelnym bezsensem jest dla mnie asfalt prowadzący ze Zverowki do Tatliakowej Chaty w Zachodnich Tatrach. Jest na nim zakaz ruchu i droga służy praktycznie tylko do zaopatrzenia schroniska.
Bea.ta napisał(a):te kiero napisał(a):bardziej myślałem, że to do zwozu ścinki załadowanymi ciężarówkami
No to tym bardziej rzeczywistość zadziałała
.png)
Franz napisał(a):Też tam kiedyś deptałem. Natomiast najbardziej - bo też i znacznie częściej - wkurzało mnie te 10km między Morskim Okiem a Łysą Polaną. W każdą stronę dwie godziny w plecy. I to po asfalcie...
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe