Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Opatija do Splitu wyspami

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaPa
Autostopowicz
Opatija do Splitu wyspami

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaPa » 04.08.2009 15:34

Witam.
Za dwa tygodnie jade do chorwacji i planuje trase z Opatiji do Splitu, ale wyspami. Bardzo prosze o opinie, czy warto te szystkie wyspy po drodze zaliczac (Krk, Cres, Rab, Losinj, Pag, Ugljan), na koniec do Sobenik lub Splitu, wracajac parki narodowe, czy dwa tygodznie na to starczy? Co byscie polecili, a co odradzali?
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 04.08.2009 15:49

Jak chcesz tylko zaliczyć to starczy - jak chcesz tam pobyć, zwiedzić, poznać rozłóż to na jakieś 5 lat tzn na każdą z wysp po jednym urlopie.
My byliśmy na Cres, Losin, Rab, Pag oraz przejazdem bądź stateczkiem przez Krk, Ilowik, Orula, Susak itd i musimy tam kiedyś wrócić bo zawsze zabrakło czasu na każdą z wysp. :lol:
AniaPa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaPa » 04.08.2009 15:57

Myslalam o jednym dniu na wysepce, chociaz nie chcem pisac, bo jak sie nam gdzies spodoba to zostaniemy dluzej. Czy warto jechac do Opatiji, czy moze gdzies nizej zaczac?
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 04.08.2009 18:12

Opatiję zobaczyć warto. Byłem 21 lipca w drodze z Veli Losinj do domu. Wystarczyły dwie godziny szybkim tempem :) . Wydaje mi się, że tak spokojnie cztery godziny (w tym jakaś kawa, lody). Zawsze chciałem to miasto zobaczyć. Zupełnie inna Chorwacja. Zdjęć zrobiłem chyba ze sto :) . Oczywiście na pobyt dłuższy raczej nie...
terenowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) terenowiec » 04.08.2009 21:47

Po jednym dniu, to chyba tylko motorem i to szybkim. Znam tylko Rab. Byłem tam dwa razy po 12 dni. Za każdym razem robiłem w po 380 i 400km i przyznam, że w wielu miejscach jeszcze nie byłem. Myślę, że jak chcesz daną wyspę poznać nieco dokładniej, to minimum 2 - 3 dni na każdą.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone