Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od Pagu do Sibenika

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 17.09.2009 11:55

Marek358 napisał(a):
piotrmks napisał(a):W tym roku drugi raz na Murterze. Wolę niż Peljesac.

Sam Murter to jak mi się zdaje - wielka przystań. Ja szukam czegoś bardziej do plażowania i spacerów bez tłumu.
Dobrze się wjeżdża na wyspę?

Sam Murter tak. Ale można znależć kwaterę np na ul Pod Raduc.
Wszystkie miejsca do opalania sie i pływania są od strony morza. A mariny od strony ladu. Wyspa jest oddalona od ladu o kilkadziesiat metrów. Jadąc mostem własciwie nie zauważa się tego faktu.
DarioG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 28.10.2009 22:49

Sam Murter tak. Ale można znależć kwaterę np na ul Pod Raduc.
Wszystkie miejsca do opalania sie i pływania są od strony morza. A mariny od strony ladu. Wyspa jest oddalona od ladu o kilkadziesiat metrów. Jadąc mostem własciwie nie zauważa się tego faktu.[/quote]

Czy masz może namiary na sprawdzoneapartamenty ? Powoli czas na poszukiwania 10' pozdrawiam
aniaCi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaCi » 11.11.2009 21:14

Marek358 napisał(a):Witam
Czy znacie jakąś urokliwą miejscowość między Pagiem i Sibenikiem?
Chodzi mi o coś niedużego, na stałym lądzie. Napewno nie chodzi mi o Zadar czy inną dużą miejscowość. Raczej jakieś "zadupie" bez tłumów.
Jest coś takiego w tym rejonie?
Sveti Petar?
Primorje/Petrcane/Zaton/Privlaka?
Drage?
Okolice Murteru?
Strzelam nazwami z mapy, ale nie znam tych miejscowości...

Mnie zauroczył Novigrad lub Nin (ale ten raczej do mało uczęszczanych nie należy :)Novigrad to urocze małe a raczej malutkie miasteczko w przeuroczej zatoczce. Cisza, spokój i rybackie łodzie:)
jjs
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jjs » 11.11.2009 21:25

Razanac, jadąc z Pagu w kierunku Posedarje - w lewo, cisza, spokój, luzik, 2 campy i dużo kwater.
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 12.11.2009 09:50

Spokojna miejscowość to np. Povljana na Pagu. Byłem na przełomie czerwca i lipca. generalnie pustawo. Dwa campingi jeden mały bardzo sympatyczny nad samym morzem drugi duży trochę dalej, raczej zaniedbany dużo nowych apartamentów w większości wolnych. Piaszczysta plaża płytka raczej zatłoczona, kamieniste luźniejsze. Kilka sklepików pizzerie restauracje.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne