Niech Cię Gęś w zadek kopnie. O rzesz Ty ........kucharzu amatorze.
Anai napisał(a):Oesusku !
(jak mawia moja starsza córka)
Daniel! .... toż to istne szaleństwo jest![]()
![]()
Sodomia, Gomoria, rozpusta i rozpasanie
Z całego zestawu wybieram dla siebie śniadanie miszczów i kuciaka
.png)
Prosiłabym szczegóły tego kuciaka, bo akurat mi się kurzyna rozmraża...JackDaniels;) napisał(a):Smaczny wybór![]()
Anai napisał(a):Prosiłabym szczegóły tego kuciaka, bo akurat mi się kurzyna rozmraża...JackDaniels;) napisał(a):Smaczny wybór![]()
Nie mam wprawdzie całego ptaka a tylko jego kończyny dolne, ale myślę że też się nadadzą
.png)
Dzięki - to już wiem co dziś na obiadJackDaniels;) napisał(a):Kuciaka nacieram świeżo zmielonym pieprzem. Dwie kostki rosołowe rozcieram w oliwie z oliwek oczywiście (crolandzkiej) połowa idzie do natarcia od wewnątrz reszta na zewnątrz. Połówką cytryny skrapiam i dobrze wcieram w kuciaka, druga połówka ląduje w kuciaku, na koniec posypujemy obficie tymiankiem, a i jeszcze główkę czosnku przeciętą na pół wkładamy do środka. Do naczynia wlewam 1/2 szklanki wody. Piekę na 180 stopni ok 60 minutNajlepszy na koniec z tego wszystkiego jest sosik, cytrynowo tymiankowy
Anai napisał(a):Dzięki - to już wiem co dziś na obiadJackDaniels;) napisał(a):Kuciaka nacieram świeżo zmielonym pieprzem. Dwie kostki rosołowe rozcieram w oliwie z oliwek oczywiście (crolandzkiej) połowa idzie do natarcia od wewnątrz reszta na zewnątrz. Połówką cytryny skrapiam i dobrze wcieram w kuciaka, druga połówka ląduje w kuciaku, na koniec posypujemy obficie tymiankiem, a i jeszcze główkę czosnku przeciętą na pół wkładamy do środka. Do naczynia wlewam 1/2 szklanki wody. Piekę na 180 stopni ok 60 minutNajlepszy na koniec z tego wszystkiego jest sosik, cytrynowo tymiankowy
Ze z ryżem go zjem...