Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Od kuchni...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 09.02.2015 11:14

Ty Daniel to jesteś :roll:

Niech Cię Gęś w zadek kopnie. O rzesz Ty ........kucharzu amatorze. :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 11:25

Specjalnie dla darek1, tak dla zaostrzenia apetytu :P

Domowe burgery wieprzowo-wołowe nadziane pomidorkami i serem pleśniowym (czosnkowym) pychota, uwielbiane przez moją córcię :-P

Obrazek

Obrazek
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 09.02.2015 11:32

O rzesz Ty ....rwa Twoja, .....rwa moja 8O . Pobudziłeś apetyt....................... zaraz piznę swoją kanapką przez okno :wink: :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 11:46

Bruschetta, pomidorkowo-cebulowa, w sosie słonecznikowo-czosnkowym :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

uwielbiane przez moją córunię :P
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 12:12

Śniadanie miszczów :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 09.02.2015 12:23

O rzesz Ty ................. więcej na stronę nie wchodzę bo me zetnie. Dość na dzisiaj o frykasach kulinarnych bo zejdę ze świata. :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 12:24

Francuska cebulowa, zapiekana z żółtym serem z czosnkowymi grzankami :P

Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 12:41

Sobotnie racuchy, troszkę inaczej, na słono :roll: z boczkiem i cebulką :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 12:57

Kuciak " doope urywa" z kostką rosołową z pietruszką i lubczykiem, cytryną i tymiankiem :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nigdy nie jadłem tak soczystego z chrupiącą skórką kućaka :P
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 09.02.2015 13:13

Oesusku !
(jak mawia moja starsza córka)

Daniel! .... toż to istne szaleństwo jest 8O :mrgreen:
Sodomia, Gomoria, rozpusta i rozpasanie :lool:

Z całego zestawu wybieram dla siebie śniadanie miszczów i kuciaka :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 13:22

Anai napisał(a):Oesusku !
(jak mawia moja starsza córka)

Daniel! .... toż to istne szaleństwo jest 8O :mrgreen:
Sodomia, Gomoria, rozpusta i rozpasanie :lool:

Z całego zestawu wybieram dla siebie śniadanie miszczów i kuciaka :D

Smaczny wybór :mrgreen:

Jeszcze bym powrzucał, ale cza zabrać się i popracować w pracy troszkę :wink:
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 09.02.2015 13:44

JackDaniels;) napisał(a):Smaczny wybór :mrgreen:
Prosiłabym szczegóły tego kuciaka, bo akurat mi się kurzyna rozmraża... :D
Nie mam wprawdzie całego ptaka a tylko jego kończyny dolne, ale myślę że też się nadadzą :lool:

Ja się mogę zrewanżować piersią kurzą po chińskawemu :oczko_usmiech:
Obrazek

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 14:01

Anai napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Smaczny wybór :mrgreen:
Prosiłabym szczegóły tego kuciaka, bo akurat mi się kurzyna rozmraża... :D
Nie mam wprawdzie całego ptaka a tylko jego kończyny dolne, ale myślę że też się nadadzą :lool:

Kuciaka nacieram świeżo zmielonym pieprzem. Dwie kostki rosołowe rozcieram w oliwie z oliwek oczywiście (crolandzkiej) połowa idzie do natarcia od wewnątrz reszta na zewnątrz. Połówką cytryny skrapiam i dobrze wcieram w kuciaka, druga połówka ląduje w kuciaku, na koniec posypujemy obficie tymiankiem, a i jeszcze główkę czosnku przeciętą na pół wkładamy do środka. Do naczynia wlewam 1/2 szklanki wody. Piekę na 180 stopni ok 60 minut :P Najlepszy na koniec z tego wszystkiego jest sosik, cytrynowo tymiankowy :wink:
Ostatnio edytowano 09.02.2015 14:06 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Anai
Cromaniak

Postnapisał(a) Anai » 09.02.2015 14:04

JackDaniels;) napisał(a):Kuciaka nacieram świeżo zmielonym pieprzem. Dwie kostki rosołowe rozcieram w oliwie z oliwek oczywiście (crolandzkiej) połowa idzie do natarcia od wewnątrz reszta na zewnątrz. Połówką cytryny skrapiam i dobrze wcieram w kuciaka, druga połówka ląduje w kuciaku, na koniec posypujemy obficie tymiankiem, a i jeszcze główkę czosnku przeciętą na pół wkładamy do środka. Do naczynia wlewam 1/2 szklanki wody. Piekę na 180 stopni ok 60 minut :P Najlepszy na koniec z tego wszystkiego jest sosik, cytrynowo tymiankowy :wink:
Dzięki - to już wiem co dziś na obiad :D
Ze z ryżem go zjem...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.02.2015 14:06

Anai napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Kuciaka nacieram świeżo zmielonym pieprzem. Dwie kostki rosołowe rozcieram w oliwie z oliwek oczywiście (crolandzkiej) połowa idzie do natarcia od wewnątrz reszta na zewnątrz. Połówką cytryny skrapiam i dobrze wcieram w kuciaka, druga połówka ląduje w kuciaku, na koniec posypujemy obficie tymiankiem, a i jeszcze główkę czosnku przeciętą na pół wkładamy do środka. Do naczynia wlewam 1/2 szklanki wody. Piekę na 180 stopni ok 60 minut :P Najlepszy na koniec z tego wszystkiego jest sosik, cytrynowo tymiankowy :wink:
Dzięki - to już wiem co dziś na obiad :D
Ze z ryżem go zjem...

Nie robiłem z samymi kończynami, tak sobie myślę żeby otrzymać ten smak i aromat, musisz mieć chyba całego kuraka :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone