Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NC+

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jestem klientem NC+ i zamierzam:

pozostać ich klientem
21
29%
wypowiedzieć umowę abonencką
51
71%

Liczba głosów : 72

anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.03.2013 11:12

tompie68 napisał(a):...umowa zawarta na 18 miesięcy (dla nowych klientów na 12 miesięcy).

To się chyba nazywa "dbałość i szacunek" dla "starego" klienta. :roll:
Oczywiście wg nc+...
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 30.03.2013 11:51

Raul73 napisał(a):No to ja w takim razie w ogóle nie rozumiem tych z Cyfry składających wypowiedzenia....
Oferta programowa zmienila nam się na lepsze, bo kilka kanałów doszło.

Raul73, Napisz mi z łaski swojej co wg Ciebie doszło ? Bo wg mnie jedynie dodanie wersji HD do przekazu TVN24 i włączenie nsport HD promocyjnie na 3 miesiące.
Ostatnio edytowano 13.01.2014 00:20 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 30.03.2013 12:42

cronaturki napisał(a):swoją drogą ciekawe kto idąc za "wzorem" z tekstu przytoczone przez alessandro1977 zdecyduje sie na sądową batalie z nc+.

Jeśli ktoś się odważy - życzę powodzenia - przyda się :)

"Wzór" jak się wyraziłeś daje 100 % wygranej. Nc+ nie ma w tym przypadku żadnych szans.
Ugryźć może inaczej. Np. wtedy gdy dowiedzie przed sądem, że informacja dotarła do abonenta w inny sposób niż zwykłym listem, np. poprzez przekaz na stronie internetowej firmy, e-mail, poprzez e-rachunek, lub w drodze nagranej rozmowy telefonicznej, ale w dalszym ciągu nc+ musi udowodnić, że abonent zapoznał się informacją. W praktyce to bardzo trudne i nie postawiłbym w tym sporze na nc+.
PS.
nasze prawo nie jest precedensowe, ale sądy niższych instancji wydają wyroki w trudniejszych sprawach opierając się niemal 100 procentowo na rozstrzygnięciach sądów wyższej instancji, a szczególnie Sądu Najwyższego. To taka nasza specyfika.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.03.2013 13:01

realista2 napisał(a):szczególnie Sądu Najwyższego

...które jest bardzo bogate i oklepane w omawianym przypadku a do tego stojące murem za "słabszym" klientem...
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 30.03.2013 15:11

Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 30.03.2013 19:11

Mosqito napisał(a):
Raul73, Mam Canal+ Optimum HD + Optimum HD Promo.
Napisz mi z łaski swojej co wg Ciebie doszło ? Bo ja widzę jedynie dodanie wersji HD do przekazu TVN24 i włączenie nsport HD promocyjnie na 3 miesiące.

Po pierwsze - dochodzi nsport.
Po drugie - za chwilę z 5 kanałów C+ zrobi się 6.
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 30.03.2013 20:31

.
Ostatnio edytowano 13.01.2014 00:20 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 30.03.2013 21:16

Raul73 napisał(a):
Mosqito napisał(a):
Raul73, Mam Canal+ Optimum HD + Optimum HD Promo.
Napisz mi z łaski swojej co wg Ciebie doszło ? Bo ja widzę jedynie dodanie wersji HD do przekazu TVN24 i włączenie nsport HD promocyjnie na 3 miesiące.

Po pierwsze - dochodzi nsport.
Po drugie - za chwilę z 5 kanałów C+ zrobi się 6.

Raul jak napiszesz wprost że jesteś przedstawicielem nki lub cyfry+ lub gonisz jedną albo drugą platformę, a zaraz będziesz sprzedawał nc+ to OK nie mam pytań i rozumiem każdy chce zarobić, ale jak nie masz nic wspólnego z tymi platformami to dziwi mnie to że tak ich bronisz i każdego próbujesz przekonać jacy to oni świetni są.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.03.2013 15:32

barti75 napisał(a):
Raul jak napiszesz wprost że jesteś przedstawicielem nki lub cyfry+ lub gonisz jedną albo drugą platformę, a zaraz będziesz sprzedawał nc+ to OK nie mam pytań i rozumiem każdy chce zarobić, ale jak nie masz nic wspólnego z tymi platformami to dziwi mnie to że tak ich bronisz i każdego próbujesz przekonać jacy to oni świetni są.

Coś ci się chyba pomieszało albo nie czytałeś wątku od początku, albo w ogóle go nie czytaleś - tak tylko wszedłeś żeby napisać.

Z C+ mam wspólnego tyle, że od 3 lat jestem ich abonentem. Nikogo nie bronię, bo ta fuzja to jedno wielkie sk*** - i wszyscy o tym wiedzą, z szefami nc+ i UOKiK na czele. Jeśli nie obniżą cen za pakiety, to również składam wymówienie - ale ni już, bo teraz to nie ma sensu! A o co mnie chodzilo - to sobie poczytaj wątek, może do ciebie dotrze. Jeśli nie - to już nie moja wina...
Ostatnio edytowano 31.03.2013 15:36 przez Raul73, łącznie edytowano 2 razy
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.03.2013 15:35

Mosqito napisał(a):teraz: Canal+, Canal+Sport, Canal+Film, Canal+Gol, Canal+Weekend, Canal+3D..... razem 6
potem: Canal+, Canal+Sport, Canal+Film, Canal+Film2, Canal+Family, Canal+Family2.....no jak w mordę razem 6

napiszę Ci więcej:
teraz: 13th Street Universal, Zone Romantica, religia.tv, TRACE, ESPN Classic, CNN, Cartoon Network, TCM
potem: Fox, Sundance, MGM, Discovery Historia, Disney Junior, Cebeebies

teraz: 65zł na 18 miesięcy (dodatkowo 3xFilmbox, 2xCinemax i 3xHBO za darmo na 7 miesięcy)
potem: z tego co dostają migrujący z Cyfry+ z tym samym pakietem ......99zł na 12 lub 18 miesięcy oczywiście bez HBO, Cinemax, Filmbox

i Ty mnie przyjacielu chcesz przekonać że nsport robi różnicę na podwyżkę o 50% ceny miesięcznej ?
Bez jaj...

Tak właśnie coś przeczuwałem, że o zupelnie innych sprawach rozmawiamy. Jeśli chodzi ci o nową umowę po migracji - to pełna zgoda (poza jakimś Canal+3D, bo tu trochę przesadziłeś, licząc to jako oddzielny kanał :D ).

Mnie cały czas chodzi o okres przejściowy dla abonentów C+ - czyli na razie kwiecień (stara umowa, stare ceny, nowe kanały). Ja mam cały czas abonament za 43 zł (żadnych ofert migracji i podwyżek) , w ofercie pełen pakiet C+, ateraz dochodzi mi za friko nsport. I ty mnie chcesz przekonać, że mam już umowę wypowiadać? No bez jaj...

Ja naprawdę proponuję czytać wątek od początku zanim się zabiezrze w nim głos!
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 31.03.2013 16:18

Z tego co piszą na forum.satkurier po Świętach mają wysyłać do abonentów Cyfry+ podobne listy co wcześniej dostali eNkowicze. Podobne, ale nie takie same, bo dostaniesz czas 14 dni na złożenie wypowiedzenia skutkującego z ostatnim dniem czerwca. Przez cały kwiecień a może i maj i czerwiec także dołączą Ci nie tylko nsport ale całą zawartość nowego platinum jako wabik. Jeśli ma to tak wyglądać - to jeśli tego wypowiedzenia nie wyślesz to z dniem 1.07 zaczniesz płacić wg nowych cen. Tobie jak masz teraz 43zł/mies pewnie nie zaproponują 99zł/mies ale mnie już tak.
Do czasu otrzymania tej propozycji nie do odrzucenia oczywiście masz 100% racji - czekać !
No chyba że jeszcze wszystko się zmieni i wprowadzą jakieś nowe zasady. U nich ostatnio się zmienia jak w kalejdoskopie.

PS A jakby mieli chociaż trochę oleju w tych pustych łbach to by zrobili tak:
1. Z dniem 21.03 wszyscy abonenci zarówno C+ jak i N stają się z automatu abonentami nc+
2. Każdy dotychczasowy abonent pozostaje przy swojej dotychczasowej ofercie i cenie do końca obecnie trwającej umowy chyba, że chce ją zmienić i przejść na nową ofertę nc+ w dowolnym momencie
3. Oferty cenowe na pakiety podane na ncplus.pl dotyczą jedynie nowych abonentów
4. Abonent, który dobrowolnie chce zmigrować na nową ofertę nc plus otrzymuje wybrany przez siebie pakiet po cenie: Comfort 19zł, Universe 39zł, Silver 49zł, Gold 59zł, Platinum 69zł, AllInc 99zł

O splitterach, ofercie Prepaid i innych niech się wypowiedzą mądrzejsi ode mnie
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.03.2013 20:25

Mosqito napisał(a):Do czasu otrzymania tej propozycji nie do odrzucenia oczywiście masz 100% racji - czekać !
No chyba że jeszcze wszystko się zmieni i wprowadzą jakieś nowe zasady. U nich ostatnio się zmienia jak w kalejdoskopie.

I dokładnie to mam na myśli od samego początku tego wątku :D :D

Mosqito - tam ostatnio poleciało 2 wicedyrektorów, więc 2 stołki są do obsadzenia. Wyślij im swoje CV z tymi propozycjami, które napisałeś powyżej - może wtedy nc+ byłoby do uratowania. :D

W każdym razie ja zaproponowane przez ciebie warunki biorę w ciemno. Masz mój głos! :wink:

Zresztą przypuszczam, że przy zaproponowanych przez ciebie cenach migracje byłyby masowe. I mam nadzieję ,że na takich cenach się to zamieszanie skończy.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 31.03.2013 23:29

Raul73 napisał(a):
barti75 napisał(a):

Coś ci się chyba pomieszało albo nie czytałeś wątku od początku, albo w ogóle go nie czytaleś - tak tylko wszedłeś żeby napisać.

Z C+ mam wspólnego tyle, że od 3 lat jestem ich abonentem. Nikogo nie bronię, bo ta fuzja to jedno wielkie sk*** - i wszyscy o tym wiedzą, z szefami nc+ i UOKiK na czele. Jeśli nie obniżą cen za pakiety, to również składam wymówienie - ale ni już, bo teraz to nie ma sensu! A o co mnie chodzilo - to sobie poczytaj wątek, może do ciebie dotrze. Jeśli nie - to już nie moja wina...

Ok zgodzimy się w punkcie że ta fuzja to jeden wielki szwindel mający na celu tylko i wyłącznie wydojenie nas (klientów) niezależnie od tego czy Ty jesteś abonentem cyfry a ja n-ki.
Ty od 3 lat związany cyfrą ja od 4 lat z n-ką więc już mamy różnicę poza tym przeginasz trochę, ale nie mam zamiaru się sprzeczać,wątek śledzę od początku bo jestem tzn byłem abonentem n-ki, przedstawione mi warunki nowej nc+ ni jak się mają się do tego co mam obecnie, a co będzie po fuzji tego dokładnie nie wiem, ja szanuję swoje ciężko zarobione pieniądze, więc jak oni nie szanują stałych klientów to się rozstajemy (proste jak budowa cepa) proponują mi umowę z racji migracji na 18 m-cy,a nowi dostają na 12 i możliwość wyboru pakietu jaki tylko chcą więc na co mam czekać jako abonament n-ki na gówniane kanały jakie dostane na 3 miesiące bo Vincent się obudził z ręką w nocniku więc strzeli promocję że coś tam odblokuje????, lepiej wypowiedzieć i nawet podpisać nową umowę, ale na 12 miechów niż przedłużać na zasadzie migracji. Ja czekać nie mam zamiaru na ich jakieś tam oferty czy promocje,a dokładniej mówiąc mam w du..... migrację i nie zamierzam czekać(stąd wysłane wypowiedzenie), i liczyć że łaskawie coś dorzucą, oni mają w du... stałych abonentów to i ja mam ich w du.........e i nie zamierzam migrować jako abonament n-ki do nc+ tylko wypowiedziałem umowę z racji zmiany regulaminu i mimo że może się zbytnio pośpieszyłem z wysłaniem poleconego to żeby nie czepiali się o szczegóły we wtorek tj 2.04.2013 wyśle im kolejny oczywiście za zwrotnym poleceniem odbioru że rezygnuję ich usług
Rozbawiło mnie Twoje stwierdzenie, jak napisałeś w którymś poście że ludzie chyba nie zdają sobie sprawy z tego że taka firma jak n-ka czy cyfra+ prowadzi ewidencję wysłanych tzw "zwykłych" listów do swoich abonentów owszem masz tu rację że każda firma taką ewidencja prowadzi,ale tylko i wyłącznie po to by móc to zaliczyć tzn. listy do kosztów funkcjonowania firmy, inna bajka że każda taka firma liczy się z tym że tak wysłany list nie daje żadnej gwarancji iż dotrze on do adresata? i tu już choćby dlatego n-ka kolejny raz dała du... y.
Powiem prościej wyślij mi list "zwykły"( podam Ci swoje dane i adres, a Ty włóż do takiego listu np. dowód osobisty)i postaraj się mi udowodnić że Twój list dotarł do mnie?? Nie masz takiej możliwości by to zrobić, choć byś sobie zapisał datę i godzinę Twojej wizyty na poczcie i bardzo uśmiechał się do kam na poczcie, czy Pani w okienku na poczcie przystawiła pieczątkę do Twojego rejestru że przyjęła tego czy tamtego dnia korespondencję od Ciebie i pokwitowała to w tym Twoim rejestrze, gdzie ewidencjonujesz pocztę wychodzącą, czy prowadził dodatkowo jakiś kolejny rejestr listów zwykłych w firmie, nie jesteś w stanie mi udowodnić, że ten list trafił do mnie!!, i tu o kant du....y można sobie taka ewidencję listów wysłanych jaką do tej pory ludziska otrzymują wsadzić i o to mi chodziło pisząc posta .
Nie mów że myślisz że info o zmianie umowy z canal+ dostaniesz listem poleconym?????
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.04.2013 07:32

jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.04.2013 08:30

lubelski napisał(a):..dlaczego odeszła.. http://media2.pl/media/101611-Beata-Mon ... =popularne

wg.mnie kolejny PR
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone