Raul73 napisał(a):Co do "naszego" zysku, to będzie zależało, jak ostatecznie ukształtują się ceny pakietów. Ogromna większość abonentów Cyfry to kibice (głównie piłki) i to do nich jest skierowana oferta platinum i wyżej - i to oni będą głównym targetem nc+. Ja do tej pory mam pakiet Canl+Start za 43zł, gdzie mam wszystkie znaczące ligi. I mnie to pasowało - Liga Mistrzów mi niezbyt potrzebna, bo mogę sobie obejrzeć w Onecie po 6 zł za mecz albo u nas w barze za darmo

Tak więc wolałbym, żeby zostalo po staremu. Z tego, co czytam na forach, większości abonentów C+ też ten "zysk" nie bardzo pasuje.
Zobaczymy, co się uda wynegocjować. My mamy czas - oni nie bardzo, bo za chwilę ligi się kończą.

No właśnie. z tym zyskiem to raczej strata niż zysk. Póki co.
Choć oczywiście na krótką mete w kwietniu coś tam się zyska.
Oferta Canal/cyfra plus poza sportem jest marna, marniutka. Jeśli chodzi o filmy to kilkunastrokrotne powtórzenie pakietu w ciągu dwóch trzech tygodni o różnych porach. Potem zmiana pakietu. I tak przez pół roku. Po pół roku od nowa lecą pakiety sprzed pół roku nieco wymieszane i +/- dwa, trzy filmy.
Audycje typu kuchnia czy domo. Obejrzałem jedną audycje z domo. Turlikałem sie przez pół godziny ze śmiechu na dywanie a jak się uspokoiłem to powiedziałem żonie, że dobrze, że takich audycji nie było wcześniej i nie słuchałem tych rad bo byśmy do dzisiaj mieszkali pod mostem. Albo do domu przez dach wchodzili
Moda ? Ile można oglądać anoreksję. Itd.
Tylko sport jest OK.
Mam tak samo. Płacę 43 złote. Od czasu do czasu kupuje telewizje na kartę by obejrzeć LM. Ale bez większej pasji. Czyli w sumie średnio płacę pięćdziesiąt parę złotych miesięcznie.
Za wygodę gotów jestem dołożyć parę złociszy tak więc 60+/-5 zł to cena brzegowa.
Nie słyszałem by do tej pory canal do czegoś dokładał. Połączenie powinno skutkować zmniejszeniem kosztów ogólnych, to abecadło ekonomii.
To skąd ta podwyżka ?
Ach nie zrozumiałem oferty
Jak ktoś chce dokładać do milionowych premii dla zarządu to droga wolna.

Ja nie.
Druga sprawa to długość umowy. To nie to samo co dwa trzy lata temu. Za dwanaście miesięcy, Polska może zupełnie inaczej wyglądać i 100 złotych za telewizje może mieć zupełnie inną wartość. Umowa dłuższa niż 12 miesięcy to dziś bardzo nieroztropne. Zresztą nie wiadomo co nc+ wytnie tzw. drobnym druczkiem, lepiej się nie wiązać zbyt długo.
Ja mam juz wypowiedzenie gotowe. Zwrotka też wypełniona. Tylko u mnie sprawa jest prosta, umowa się kończy. Wyślę się w odpowiednim momencie. A potem czekam na telefon. Mam trochę czasu. Jak przyjmą moje warunki (jak wyżej) to OK, może łaskawie zmigruje, choć z największym obrzydem.
Jak nie... e tam wcześniej czy później przyjmą

A w przedmiocie sporu. Jaki list ? Po co ?
§ 8. Zmiany Regulaminu/Umowy wydane w czasie trwania Umowy będą wiązały
Abonenta, jeŜeli ich treść zostanie mu doręczona, a Abonent nie wypowie Umowy w
terminie 14 dni od daty ich doręczenia Abonentowi. W wypadku wypowiedzenia
Umowy w powyŜszym trybie Umowa ulega rozwiązaniu z ostatnim dniem
obowiązywania Regulaminu w brzmieniu przed dokonanymi zmianami. NiezaleŜnie
od doręczenia Regulaminu Abonentowi, Regulamin oraz wszelkie zmiany do
Regulaminu dostępne będą w siedzibie Operatora CYFRY+ oraz u Autoryzowanych
Dystrybutorów.
Wysoki Sądzie o zmianie ofert dowiedziałem się od Autoryzowanego Dystrybutora/w siedzibie Operatora Cyfry+