Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NC+

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jestem klientem NC+ i zamierzam:

pozostać ich klientem
21
29%
wypowiedzieć umowę abonencką
51
71%

Liczba głosów : 72

Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:01

lubelski napisał(a):..no widzisz..każdy przypadek jest inny ..ja mam ten tekst od tygodnia (w "n"), przyszedł razem z tą ichnia e-fakturą. Generalnie to Wy, z "cyfry" zyskaliście a my z "n" straciliśmy bo zamiast badziewnego n premium (ale to był mój wybór ) dodają mi badziewiaste canal cośtam,dom, gotowanie i jakieś fiki miki dla dzieci. Z "cyfrą" mam jak najgorsze skojarzenia i stąd chociażby moja rezygnacja z ich oferty. :papa:

Dokładnie - dlatego właśnie napisałem, że to dotyczy tych, którzy nie dostali jeszcze propozycji.

Co do "naszego" zysku, to będzie zależało, jak ostatecznie ukształtują się ceny pakietów. Ogromna większość abonentów Cyfry to kibice (głównie piłki) i to do nich jest skierowana oferta platinum i wyżej - i to oni będą głównym targetem nc+. Ja do tej pory mam pakiet Canl+Start za 43zł, gdzie mam wszystkie znaczące ligi. I mnie to pasowało - Liga Mistrzów mi niezbyt potrzebna, bo mogę sobie obejrzeć w Onecie po 6 zł za mecz albo u nas w barze za darmo :mrgreen: Tak więc wolałbym, żeby zostalo po staremu. Z tego, co czytam na forach, większości abonentów C+ też ten "zysk" nie bardzo pasuje.

Zobaczymy, co się uda wynegocjować. My mamy czas - oni nie bardzo, bo za chwilę ligi się kończą. :D
Ostatnio edytowano 29.03.2013 19:05 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:02

alessandro1977 napisał(a):Nawet niektórzy abonenci C+ dostali już pisma...kwestia czasu bo nikt nie będzie miał tak bogatego pakietu za np. 59 zł...Maćkowi wystarczy program kuchnia i jest szczęśliwy - proponują mu Silver i jest szczęśliwy...teraz jak nc+ ogarnie kto dostał pismo, kto nie ? - skoro wysyła powiadomienia listem zwykłym ?
A może już wysłali do Ciebie ale przesyłka gdzieś tam ugrzęzła - szukaj igły w stogu siana...
Nie ma szans tego udowodnić - mają taki bałagan, że sami nie potrafią tego wszystkiego ogarnąć...
Oni składają pozew - muszą udowodnić, że dostałeś pismo i kiedy...
Ty - nic nie musisz poza argumentacją jak w tekście powyżej...
Czy dostałeś pismo czy nie - kiedy ewentualnie dostałeś...to nie Twoje zmartwienie...orzecznictwo SN jest w tej kwestii jednomyślne...

Cofnij się o kilka stron - było już o tym, że do abonentów Cyfry pisma będą wysyłane po 5 kwietnia! A na cytowanym przeze mnie kilka razy forum było fotka z nc+ z tymi pismami i nalepką "nie wysyłać przed 1 kwietnia"!

A pisma dostali ci, którym się stare umowy kończą.
Ostatnio edytowano 29.03.2013 19:17 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2013 19:06

Raul73 napisał(a):
[b]Chodziło mi o nadgorliwych, którzy wysłali wypowiedzenie, zanim dostali propozycję migracji.

A jak zamierzasz udowodnić czy dostałem propozycję czy nie skoro wysyłają listem zwykłym,
a taki papier jest gorszy niż toaletowy bo może doopę poranić przy podcieraniu.

Scenka rodzajowa:

Wysoki Sąd
- czy dostał Pan pismo z NC+ z propozycją migracji
Ja
- tak Wysoki Sądzie dostałem

Wysoki Sąd
- ale prawnik NC+ twierdzi, że do Pana nie wysyłano

Ja
- Wysoki Sądzie ale ja dostałem pismo z propozycją migracji

Wysoki Sąd
- Proszę niech pozwany pokaże

Ja
- nie mogę bo podtarłem sobie nim doopę bo zabrakło papieru toaletowego, ale mój sąsiad dostał listem zwykłym tak samo jak ja to przyniosłem na ten dowód jego pismo (które oczywiście ma datę zgodną z tokiem rozumowania w tej sprawie Raula).

Wysoki Sąd
- proszę Pana PRAWNIKA - w jakim trybie wysyłaliście do abonentów pisma z informacją o możliwości rozwiązania umowy

Prawnik
- no.....eeeeeeee...yyyyyyy.....uuuuuuu.......beeeeeeeee.... ZWYKŁYM

Wysoki Sąd
- Panie Prawniku w takim razie jesteście debilki i gamonie i możecie się zapisać w kolejkę do parku linowego i zjechać po linie pod ziemię.

Wysoki Sąd
- w takim razie RACJĘ MA ABONENT.

PAPA :D :D :D :D :D

Tak to mniej więcej będzie wyglądało kolego Raulu. :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:07

alessandro1977 napisał(a):Oni składają pozew - muszą udowodnić, że dostałeś pismo i kiedy...

Nic nie muszą udowadniać, bo ja nie mam podstaw do zerwania umowy!! Nic w mojej ofercie programowej się nie zmieniło, cenowo też nie!
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:11

zebik napisał(a):...

Czy wy naprawdę jesteście tak naiwni i sądzicie, że oni nie prowadzą żadnej ewidencji powiadomień i ofert?
Ostatnio edytowano 29.03.2013 19:15 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.03.2013 19:11

Wątek rozwojowy; wrócę za 10-20 stron... :papa:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:16

To są pisma do abonentów C+:

Obrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2013 19:18

Raul73 napisał(a):

Czy wy naprawdę jesteście tak naiwni i sądzicie, że oni nie prowadzą żadnej ewidencji powiadomień i ofert?

Ewidencja listów zwykłych? no Raul jajca se ze mnie robisz?
To tak jak ewidencja pojazdów parkujących na otwartym parkingu, ale ewidencja osób przychodzących na poranną mszę do kościoła. :D

List zwykły nie ma żadnej mocy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2013 19:19

FUX napisał(a):Wątek rozwojowy; wrócę za 10-20 stron... :papa:

Dla mnie to możesz wrócić jak się dwie niedziele do kupy zejdą - palmowe. :D
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:28

zebik - ta twoja scenka to raczej z gatunku s-f. Tak naprawdę to będzie wygladać tak:

Wysoki Sąd
- czy dostał Pan pismo z NC+ z propozycją migracji
Ja
- tak Wysoki Sądzie dostałem

Wysoki Sąd
- ale prawnik NC+ twierdzi, że do Pana nie wysyłano

Ja
- Wysoki Sądzie ale ja dostałem pismo z propozycją migracji

Wysoki Sąd
- Proszę niech pozwany pokaże

Ja
- nie mogę bo podtarłem sobie nim doopę bo zabrakło papieru toaletowego, ale mój sąsiad dostał listem zwykłym tak samo jak ja to przyniosłem na ten dowód jego pismo.

Wysoki Sąd
- Sprawa dotyczy pana, a nie sąsiada. Proszę Pana PRAWNIKA - w jakim trybie wysyłaliście pismo do tego abonenta?

Prawnik
- Wcale nie wysyłaliśmy

Wysoki Sąd
- Abonent ma zapłacić karę za zerwanie umowy bez przyczyny. Koniec sprawy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2013 19:29

Raul73 napisał(a):...........

Raul...proszę Cię...akurat takie rzeczy praktykuję na co dzień... :wink:
To na powodzie ciąży ciężar dowodu...listem zwykłym to oni sobie mogą...przytoczyłem Ci tekst na ten temat...
Przeczytaj sobie cytat ze strony 18...
Ostatnio edytowano 29.03.2013 19:32 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:30

zebik napisał(a):
Raul73 napisał(a):

Ewidencja listów zwykłych? no Raul jajca se ze mnie robisz?
To tak jak ewidencja pojazdów parkujących na otwartym parkingu, ale ewidencja osób przychodzących na poranną mszę do kościoła. :D

List zwykły nie ma żadnej mocy.

Nie chodzi o ewidencję listów, tylko ofert - czy tobie trzeba wszystko jak dziecku tlumaczyć?
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:31

alessandro1977 napisał(a):
Raul73 napisał(a):...........

Raul...proszę Cię...akurat takie rzeczy praktykuję na co dzień... :wink:

To znaczy, że z każdym usługodawcą (np. TP, Plus, Netia itd.) mogę zerwać w każdej chwili umowę na czas określony, bo powiem, że odstałem od nich jakieś pismo z nową ofertą?

Nie rozśmieszaj mnie!
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 29.03.2013 19:34

alessandro1977 napisał(a):To na powodzie ciąży ciężar dowodu...

Dokładnie :!: :!:

A jak nc+ przyłoży mi karę za zerwanie umowy i ja się z tym nie zgodzę, to kto będzie powodem??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.03.2013 19:36

Raul73 napisał(a):To znaczy, że z każdym usługodawcą (np. TP, Plus, Netia itd.) mogę zerwać w każdej chwili umowę na czas określony, bo powiem, że odstałem od nich jakieś pismo z nową ofertą?

Jeżeli jest zmiana regulaminu...przypominam, że C+ już miała kiedyś podobne problemy i przegrywali sprawy sądowe...

Raul73 napisał(a):Nie rozśmieszaj mnie!

Z całym szacunkiem ale już sam jestem rozbawiony tą całą sytuacją...nie widziałem żadnych nowych aktów prawnych, które popierają Twoje tezy a tu taka niespodzianka...muszę nadrobić co nieco :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone