Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Namiar na tanie apartamenty.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.03.2014 14:19

Luna1177 napisał(a):Witam,
może macie namiary na fajne apartamenty dla 3 rodzin: 2+3, 2+2, 2+1.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dziękuję!

Pozwól, że w tym miejscu zacytuję fragment postu z innego wątku:

Wkurzają mnie jednak szczególnie dwie rzeczy:
1. Post nr 1 typu: Szukam kwatery na chorwacji (sic!) blisko morza.
Gdzie? Dla ilu osób? Jak to jest blisko morza? Jaki apartament? Etc. - Delikwent nie zadał sobie żadnego trudu, nie skorzystał z niezmierzonych zasobów forum, tylko potraktował nas jak darmowe biuro podróży, które podsunie mu w 3 sekundy najlepsze rozwiązanie....

Coś Ci to mówi?

Parafrazując: gdzie? co to są fajne apartamenty? w jakim terminie chociaż?

Poczytaj forum, relacje z podróży, zastanów się, czego oczekujesz bardziej konkretnie, a potem zadaj szczegółowe pytanie. Inaczej jakiś pośrednik podsunie Ci apartament w przypadkowym rejonie przy wysypisku śmieci kilometr od morza.

Chyba, że sama jesteś pośrednikiem i za chwilę sprzedasz namiary po 50PLN innym naiwniakom, co już też było.

Już ćwiczyliśmy odpowiadanie na takie posty - większość forumowych odpowiedzi jest wysyłana na daremno, bo delikwent po kolei je odrzuca: bo za daleko od morza, bo nie chce na wyspie, bo tam nie ma gór / są góry, bo nie ma klimy / zmywarki, bo sobie wybrał szczyt sezonu a jest marzec i się dziwi, że już zajęte wszystko, bo chciał po 5E za osobę a mu przysłali po 15E....... :roll:

KONKRETY!
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 18.03.2014 15:00

Mikromir napisał(a):

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mikromir że ty masz zdrowie! Piwo dla ciebie!

Ja w międzyczasie znalazłem fajne apartamenty: http://www.fajneapartamenty.com/index.html
(no co, przecież nie napisane że chodzi o Chorwację :mrgreen: )

Poczytaj forum, relacje z podróży, zastanów się, czego oczekujesz bardziej konkretnie, a potem zadaj szczegółowe pytanie. Inaczej jakiś pośrednik podsunie Ci apartament w przypadkowym rejonie przy wysypisku śmieci kilometr od morza.

Chyba, że sama jesteś pośrednikiem i za chwilę sprzedasz namiary po 50PLN innym naiwniakom, co już też było.

Już ćwiczyliśmy odpowiadanie na takie posty - większość forumowych odpowiedzi jest wysyłana na daremno, bo delikwent po kolei je odrzuca: bo za daleko od morza, bo nie chce na wyspie, bo tam nie ma gór / są góry, bo nie ma klimy / zmywarki, bo sobie wybrał szczyt sezonu a jest marzec i się dziwi, że już zajęte wszystko, bo chciał po 5E za osobę a mu przysłali po 15E....... :roll:
KONKRETY!

:!: :!: :!:
(nie możnaby tego dać na stronę główną forum?)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.03.2014 15:11

Mikromir napisał(a):
Luna1177 napisał(a):Witam,
może macie namiary na fajne apartamenty dla 3 rodzin: 2+3, 2+2, 2+1.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Dziękuję!

Pozwól, że w tym miejscu zacytuję fragment postu z innego wątku:

Wkurzają mnie jednak szczególnie dwie rzeczy:
1. Post nr 1 typu: Szukam kwatery na chorwacji (sic!) blisko morza.
Gdzie? Dla ilu osób? Jak to jest blisko morza? Jaki apartament? Etc. - Delikwent nie zadał sobie żadnego trudu, nie skorzystał z niezmierzonych zasobów forum, tylko potraktował nas jak darmowe biuro podróży, które podsunie mu w 3 sekundy najlepsze rozwiązanie....

Coś Ci to mówi?

KONKRETY!

No proszę :) Mam takie samo zdanie :) Tylko, że jak ja je artykułowałem to byłem określany forumowym chamem i wichrzycielem i generowałem konflikt pomiędzy starymi a nowo zalogowanymi userami. Zarzucano mi brak empatii i mądrzenie się. A prawda jest dokładnie taka jak w poście Mikromir. Dlatego ja już praktycznie nie pomagam na forum.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 18.03.2014 15:19

Wystarczyłoby kilka rzeczy aby to uporządkować:

1. Stworzyć miejsce zapytań (a nie teraz - w stupięćdziesięciu miejscach na forum jest to rozbabrane), jedno miejsce na forum gdzie generowałyby się zapytania (bez żadnej dyskusji na temat apartamentów - ta skoro nie reklamujemy powinna odbywać się poza forum pomiędzy pomagającym-a 'nowym')
2. Stworzyć formularz zapytań, do skopiowania przy każdym poście, gdzie nowy użytkownik podaje po kolei wszystkie informacje. Musi skopiować pierwszy post i uzupełnić potrzebne informacje.

3. Posty nie spełniające warunków 1&2 - usuwane z forum bez żadnego rozczulania. Pyskujący użytkownicy - również.

Wbrew pozorom są na tym forum osoby które pomagają, pomagały i pomagać chcą, i to nie z chęci zysku. Trzeba im (ale także nowym forumowiczom) - nieco pomóc.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.03.2014 15:29

arb napisał(a):
1. Stworzyć miejsce zapytań (a nie teraz - w stupięćdziesięciu miejscach na forum jest to rozbabrane), jedno miejsce na forum gdzie generowałyby się zapytania (bez żadnej dyskusji na temat apartamentów - ta skoro nie reklamujemy powinna odbywać się poza forum pomiędzy pomagającym-a 'nowym').

Jest takie miejsce stworzone i wskazane prze admina Rysia.
pytania-o-apartamenty-t40131.html?hilit=apartamenty
Starałem się swego czasu przekierowywać tam pytających ale zauważyłem, że administracja nie zwraca uwagi na zakładanie nowych tematów , więc dałem sobie spokój. Z tego co wiem jak ktoś zapyta o sam apartman to takie pytanie powinno być w ogólnym wątku zapytaniowym, ale jak ktoś zapyta o apartman w konkretnej miejscowości to taki wątek pozostanie, bo to wątek już tematyczny, dotyczący konkretnego miejsca...
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 18.03.2014 15:32

Bocian napisał(a):
arb napisał(a):
1. Stworzyć miejsce zapytań (a nie teraz - w stupięćdziesięciu miejscach na forum jest to rozbabrane), jedno miejsce na forum gdzie generowałyby się zapytania (bez żadnej dyskusji na temat apartamentów - ta skoro nie reklamujemy powinna odbywać się poza forum pomiędzy pomagającym-a 'nowym').

Jest takie miejsce stworzone i wskazane prze admina Rysia. Starałem się swego czasu przekierowywać tam pytających ale zauważyłem, że administracja nie zwraca uwagi na zakładanie nowych tematów , więc dałem sobie spokój. Z tego co wiem jak ktoś zapyta o sam apartman to takie pytanie powinno być w ogólnym wątku zapytaniowym, ale jak ktoś zapyta o apartman w konkretnej miejscowości to taki wątek pozostanie, bo to wątek już tematyczny, dotyczący konkretnego miejsca...

Czyli chęci były, ale czasu zabrakło pewnie.
Jest wiele for, większych od tego gdzie jasne reguły porządkują forum. Moim zdaniem to jest wykonalne.

Co do końcówki Twojego posta, patrz punkt 3 ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.03.2014 15:39

arb napisał(a):
Czyli chęci były, ale czasu zabrakło pewnie.

Ja to widzę odwrotnie.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.03.2014 15:56

arb napisał(a):Mikromir że ty masz zdrowie!

Wszystko dlatego, że chwilowo moja robota wkurza mnie jeszcze bardziej niż niektóre zjawiska na forum... :oczko_usmiech:

Piwo dla ciebie!

Dzięki! Ale ja niepijąca jestem... :wink:

Ja w międzyczasie znalazłem fajne apartamenty: http://www.fajneapartamenty.com/index.html

Uważaj! Bo jak ktoś to zabukuje i po fakcie odkryje, że to nie w Chorwacji, to jeszcze się zgłosi do Ciebie z reklamacją... :lol: :wink:

W ostatni weekend postanowiłam już nie wysyłać żadnych namiarów. Wiesz dlaczego? Wysłałam gościowi namiary na apartament - moim zdaniem bardzo wyraźnie opisane - jeden na pośrednika, który miał na stronce fajne szczegółowe zdjęcia apartmana, drugi z bezpośrednim ogłoszeniem i mailem do właściciela tego samego apartamentu, gdzie nie było aż tak pięknych zdjęć, za to kosztował 20E mniej na dobę... Zgadnij, gdzie człowiek zabukował?... Niemożliwe? A jednak! :lool:

Bocian napisał(a):No proszę :) Mam takie samo zdanie :) Tylko, że jak ja je artykułowałem to byłem określany forumowym chamem i wichrzycielem...

Bo ja miła dla ludzi jestem, Bocianie... :mrgreen: :wink: :lol:

Bocian napisał(a):Dlatego ja już praktycznie nie pomagam na forum.

Ale mnie byś pomógł jeszcze kiedyś, co?... Jak mój mąż się wreszcie zgodzi na Pelješac. :roll: :lool:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 18.03.2014 16:02

arb napisał(a):
Mikromir napisał(a):

KONKRETY!

A kto z tych co pytają czyta coś na stronie głównej, o dziale FAQ już nie wspomnę?????
Masz podać namiary na fajny apartament blisko morza z piaszczystą plażą, no i tanio :oczko_usmiech: :mrgreen:
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 18.03.2014 16:05

Mikromir, rozumiem Twój zapał co do prostowania...ja mam podobny, kiedy słyszę "na Chorwację"...też mi się przelewa...i poprawiam :mrgreen: ale myślę sobie, ze za kilkaset postów nam przejdzie :D troszkę...pojawią się młodsze crostażem Danki-Anki :smo: :papa:
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 18.03.2014 16:10

dids76 napisał(a):
arb napisał(a):
Mikromir napisał(a):

KONKRETY!

A kto z tych co pytają czyta coś na stronie głównej, o dziale FAQ już nie wspomnę?????
Masz podać namiary na fajny apartament blisko morza z piaszczystą plażą, no i tanio :oczko_usmiech: :mrgreen:

Pytanie numer 1. Patrz punkt 3 mojego posta :D

Pytanie numer 2: Mam.
http://www.eholiday.pl/noclegi-na7523.html

Pozdrav!

@Mikromir Ostatnio na chorwackim miałem .....przekleństwa więc jeśli ktoś będzie reklamował otrzyma odpowiednią wiązankę
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.03.2014 16:35

arb napisał(a):@Mikromir Ostatnio na chorwackim miałem .....przekleństwa więc jeśli ktoś będzie reklamował otrzyma odpowiednią wiązankę

:lool:
I zaraz potem zostanie po Tobie tylko czerwony znaczek przy nicku... :sm:

A ten nasz OT wyląduje na śmietniku historii...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.03.2014 16:55

Mikromir napisał(a):

Sugerujesz , że ja byłem/jestem inny? 8)
Mikromir napisał(a):

Ale mnie byś pomógł jeszcze kiedyś, co?...

Po tym co napisałaś to już chyba nie... :lol:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.03.2014 16:59

Bocian napisał(a):
Mikromir napisał(a):

Sugerujesz , że ja byłem/jestem inny? 8)
Mikromir napisał(a):

Ale mnie byś pomógł jeszcze kiedyś, co?...

Po tym co napisałaś to już chyba nie... :lol:

No wiesz... :roll:
A ja Ci kiedyś pomogłam... :boss: Wprawdzie niechcący i niepotrzebnie, ale jednak... :mrgreen: :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.03.2014 17:03

Hej, to prawie przeoczyłam, patrzcie jakie fajne:

pigmejo3w napisał(a):Witam, wybieram się w tym roku (12-25.07.2014) do Chorwaci i szukam prywatnej kwatery blisko morza ,wiem że trochę już późno ale może ktoś ma fajny namiar na kwaterę .

ale przynajmniej termin jest! To już coś... Może nawet wyślę fajny namiar...

:wink:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.