Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 03.06.2014 19:40

anakin napisał(a):A czarny koń?
Wg mnie zdecydowanie............Belgia.
Wcale bym się nie zdziwił widząc ich pierwszej czwórce, a może nawet finale.

A ja bym chętnie w tej roli zobaczył Chorwatów lub Bośniaków. I jedni, i drudzy mają mocne składy i jeśli zaskoczą, to moga sprawić niespodziankę w każdym spotkaniu.

Na Euro 2012 tylko niesamowity fart i genialna interwencja Casillasa uratowały Hiszpanię przed odpadnięciem z turnieju po główce Mandzukicia 4 minuty przed końcem meczu Cro-Esp. Kto wie, gdzie wtedy zaszłaby Chorwacja?

Gorzej z Bośniakami, bo to dla nich debiut, ale kto wie?

Belgia ma fantastyczny skład, ale problemem jest wiek i brak doświadczenia. Jak nie teraz, to za 2 czy za 4 lata mogą być jednym z faworytów.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 03.06.2014 19:41

Raul73 napisał(a):Jeżeli będzie potrzeba, to mogę policzyć 2 lub 3 kolejkę grupową.

Dzięki Raul. Każda pomoc może być pożądana. Będziemy pamiętać, w końcu doświadczenie w liczeniu już masz :wink:
Myślę, że ustalać kto liczy, będziemy na gorąco.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.06.2014 20:11

Nie chciałbym marudzić :wink: , ale czy Mistrz Świata nie brzmi lepiej niż Mistrz Brazil? :?
To a propos nagrody dla zwycięzcy oczywiście. :oczko_usmiech:
maniust
Koneser

Postnapisał(a) maniust » 03.06.2014 20:14

anakin napisał(a):Nie chciałbym marudzić :wink: , ale czy Mistrz Świata nie brzmi lepiej niż Mistrz Brazil? :?

Mistrz Świata 2014 :wink:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 03.06.2014 20:22

anakin napisał(a):A czarny koń?
Wg mnie zdecydowanie............Belgia.

No jakoś tak się dublujemy. Mistrza typuję tego co Ty, czarnego konia również. :oczko_usmiech:

Belgia u bukmacherów jest na 5 miejscu w typowaniu na Mistrza. 8O
Bardzo dobrze prezentowali się w eliminacjach, w rankingu FIFA na wysokim 12 miejscu.
Na pewno mogą zaskoczyć.

-Katka- napisał(a):No nie wiem czy MŚ ogarnę :roll:
Ilość meczy, drużyn może mnie przerosnąć i nie nadążę za Wami :oczko_usmiech:
Album z kartami MŚ Brasil mamy z Synkiem pokaźny :D Ale to nie wystarczy :wink:

Dasz radę, synek pomoże. :wink:
anakin napisał(a):Nie chciałbym marudzić :wink: , ale czy Mistrz Świata nie brzmi lepiej niż Mistrz Brazil? :?

No i mamy marudę. Taki tytuł zaproponował greenrs i to podtrzymałem. Uzasadnienie jest takie, że tak nazywa się turniej. "2014 FIFA World Cup Brazil. Tytuł "Mistrz Brazil 2014" podkreśla, że to Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej w Brazylii.
Jak było Euro, to tytuł był Mistrz Euro 2012, a nie Mistrz Europy 2012.

A może kolejne referendum :?: :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.06.2014 20:26

walp napisał(a):No i mamy marudę. Taki tytuł [urlhttp://www.cro.pl/brazylia-2014-kto-zostanie-mistrzem-swiata-t45334.html#p1400744]zaproponował[/url] greenrs i to podtrzymałem. Uzasadnienie jest takie, że tak nazywa się turniej. "2014 FIFA World Cup Brazil. Tytuł "Mistrz Brazil 2014" podkreśla, że to Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej w Brazylii.
Jak było Euro, to tytuł był Mistrz Euro 2012, a nie Mistrz Europy 2012.

A może kolejne referendum :?: :oczko_usmiech:

No właśnie kolego.
Był Mistrz Euro, a nie Mistrz Poland & Ukraine. :mrgreen:

Ale skoro takie są ustalenia KO.............. :smo:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 03.06.2014 20:39

anakin napisał(a):No właśnie kolego.
Był Mistrz Euro, a nie Mistrz Poland & Ukraine. :mrgreen:

Chodziło mi o nawiązanie do oficjalnej nazwy turnieju, a nie lokalizację.
Ale jak wiesz, ugodowy jestem i już poprawiam. :smo:
Nie mam czasu na duperele, reguła w excell'u nie tak działa.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.06.2014 20:42

Ej, ja nie powiedziałem, że było źle.......... :?
To tylko taka luźna sugestia była......
i nie wiem co to jesr reguła w exelu....
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 03.06.2014 20:58

anakin napisał(a):i nie wiem co to jesr reguła w exelu....

No np. =JEŻELI($F4="";0;JEŻELI(JEŻELI($F4>$G4;"1";JEŻELI($F4=$G4;"X";"2"))=JEŻELI(H4>I4;"1"; + JEŻELI(ORAZ($F4=H4;$G4=I4); 2; 0))
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 03.06.2014 21:08

Raul73 napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):A ja uważam, że zespoły z Ameryki Płd grając na swoim kontynencie będą niezwykle groźne, dlatego typuję ich zwycięstwa w pierwszej kolejce rundy grupowej, zwłaszcza, że przeciwników mają mniej wymagających.

Czy ja wiem, czy takich mało wymagających?

Wiesz, ja nie neguję umiejętności takich reprezentacji jak Chorwacja, Szwajcaria czy BIH, zdaję sobie sprawę z tego, że w tych reprezentacjach występują klasowi i rozpoznawalni gracze. Pisząc mniej wymagających miałem na myśli to, że drużyny z Ameryki Płd nie grają w pierwszych swoich meczach z faworyzowanymi reprezentacjami z Europy, a więc Hiszpanią, Holandią, Włochami, Niemcami, Francją a nawet Anglią. Moim zdaniem zespoły z Ameryki Płd są faworytami w swoich pierwszych meczach na Mundialu, ale to nie oznacza, że muszą wygrać...
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 03.06.2014 21:13

rafalisko30 napisał(a):Moim zdaniem zespoły z Ameryki Płd są faworytami w swoich pierwszych meczach na Mundialu, ale to nie oznacza, że muszą wygrać...

Z tym, że jeszcze nigdy w historii MŚ, na turnieju rozgrywanym w Ameryce Płd. nie wygrała drużyna z Europy.
rafalisko30
Cromaniak

Postnapisał(a) rafalisko30 » 03.06.2014 21:31

anakin napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):Moim zdaniem zespoły z Ameryki Płd są faworytami w swoich pierwszych meczach na Mundialu, ale to nie oznacza, że muszą wygrać...

Z tym, że jeszcze nigdy w historii MŚ, na turnieju rozgrywanym w Ameryce Płd. nie wygrała drużyna z Europy.

Ale MŚ w Ameryce Płd były tylko 4 razy, więc Europejczycy za wiele okazji do wygrania nie mieli :))
Faktem jest, że reprezentacje z Europy poza swoim kontynentem raczej nie zdobywają MŚ (1 ostatni wyjątek) :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 03.06.2014 21:54

A w pojedynku Europa - Ameryka Płd. wynik 10:9
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2014 21:58

Jest pierwsza TYPERKA :D

Pylenie do liczących - czy podane grupy w typowaniu są jakimś utrudnieniem przy zliczaniu punktów :?: :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2014 22:00

walp napisał(a):A w pojedynku Europa - Ameryka Płd. wynik 10:9

Szykuje się remis :wink: :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone