napisał(a) Raul73 » 03.06.2014 19:25
rafalisko30 napisał(a):A ja uważam, że zespoły z Ameryki Płd grając na swoim kontynencie będą niezwykle groźne, dlatego typuję ich zwycięstwa w pierwszej kolejce rundy grupowej, zwłaszcza, że przeciwników mają mniej wymagających.
Czy ja wiem, czy takich mało wymagających?
Brazylia gra z Chorwacją, która ma jedną z najlepszych linii pomocy Modrić - Rakitić plus bardzo groźnych Olicia i Mandzukicia w ataku. W dodatku to mecz otwarcia, gdzie gospodarzom może nie być zbyt łatwo, bo presja będzie ogromna.
Chile gra z Australią i raczej nie powinno mieć większych problemów (chociaż 4 lata tmeu Australia o mało nie wyszła z grupy, grając fajną piłkę i wygrywając z Serbią).
Ekwador gra ze Szwajcarią i chyba raczej nie jest w tym meczu faworytem.
Urugwaj powinien sobie poradzić z Kostaryką, zwłaszcza dysponując jednym z najlepszych ataków na Mundialu.
Kolumbia - Grecja. Życzyłbym sobie jak nawyższej wygranej Kolumbii i jak najszybszego odpadnięcia z turnieju Grecji (która jak zwykle gra antyfutbol), ale Grecja to wcale nie taki łatwy rywal.
No i oczywiście Argentyna - BiH. Tu wszystko będzie zależało od formy i kaprysów gwiazd argentyńskich - nie tylko Messiego (w takiej formie i za takim zaangażowaniem jak w ostatnich 3-4 miesiącahc to lepiej żeby został na ławce). Ale przecież BiH to zespół, który jako jeden z pierwszych awansował do MŚ, strzelając mnóstwo bramek. Bardzo silny atak i pomoc - Z Ibiseviciem, Misimoviciem, Dżeko i Pjaniciem. Problem w tym, że to ich debiut, więc mogą mieć tremę. Ale jeśli szybko nie stracą gola - może być ciekawie.
Aczkolwiek generalnie nie miałbym nic przeciwko temu, żeby zespoły południowoamerykańskie zaszły w komplecie jak najdalej, bo futbol latynoski to jest to, co tygrysy lubią najbardziej