Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.06.2014 22:02

Janusz Bajcer napisał(a):Jest pierwsza TYPERKA :D

Pylenie do liczących - czy podane grupy w typowaniu są jakimś utrudnieniem przy zliczaniu punktów :?: :?:

Dla mnie, nie. Ważne, aby kolejność meczów była zachowana.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.06.2014 22:26

rafalisko30 napisał(a):
Wiesz, ja nie neguję umiejętności takich reprezentacji jak Chorwacja, Szwajcaria czy BIH, zdaję sobie sprawę z tego, że w tych reprezentacjach występują klasowi i rozpoznawalni gracze. Pisząc mniej wymagających miałem na myśli to, że drużyny z Ameryki Płd nie grają w pierwszych swoich meczach z faworyzowanymi reprezentacjami z Europy, a więc Hiszpanią, Holandią, Włochami, Niemcami, Francją a nawet Anglią. Moim zdaniem zespoły z Ameryki Płd są faworytami w swoich pierwszych meczach na Mundialu, ale to nie oznacza, że muszą wygrać...

A, z tym się zgadzam w zupełności. Chorwacja czy BiH to niestety nie ten poziom, co europejscy potentaci.

Aczkolwiek te mistrzostwa są pierwszymi odkąd pamiętam, w których tak trudno wskazać faworyta. I niestety, nie dlatego, że jest tak wybitny poziom, a dlatego, że żaden z faworytów ani super składem, ani wysoką i równą formą nie imponuje! Żadna drużyna w tej chwili nie jest naszpikowana gwiazdami światowego formatu, które tworzyłyby "Dream-team".

Nie bez znaczenia może być też wyczerpanie sezonem - zobaczymy, czy się wszyscy wykurują, bo kontuzji (mniejszych i większych) było w tym sezonie wyjątkowo dużo i dotyczyły one w większości potencjalnych gwiazd turnieju.

Dlatego też wydaje mi się (i po cichu na to liczę), że czarnych koni może być więcej. :D
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 03.06.2014 22:31

Dokładnie, tym razem w największym stopniu zadecyduje chyba przygotowanie fizyczne i zdrowie poszczególnych zawodników.
Póki co w większości drużyn trwa walka z czasem i główną rolę grają rehabilitanci.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.06.2014 06:32

walp napisał(a):Doświadczony gracz wie też, że nie zawsze wszystkie jego typy będą trafne. :oczko_usmiech:

Widać to po moim typowaniu w LM. :lol:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.06.2014 06:52

walp napisał(a):
te kiero napisał(a):pojechałem po bandzie :mrgreen:
Brazylia - Chorwacja 1:2
Argentyna - Bośnia i Hercegowina 2:2

Zauważyłem. :)
Zapewne na takich kibiców liczył Leon, kiedy zimową porą pisał pierwszy post tego wątku. :wink:

Raul73 napisał(a):Ja też bym sobie życzył takich wyników w tych 2 meczach - ale kierując się chłodną kalkulacją, wytypowałem trochę ostrozniej

ponoć pierwsze mecze zwykle przynoszą niespodzianki, dlatego taki typ,
poza tym jak dla mnie Brazylia nie jest w chwili obecnej tak dobrze poukładana jak kiedyś, natomiast HR ma niezwykłego ducha walki,
a Argentyna może myśleć: BiH, a co to jest? chyba że Mesiu będzie miał karniaka :mrgreen:

BTW: jara = remisowy gość, wytypował 7 remisów
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2014 07:42

Jest druga TYPERKA :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 04.06.2014 07:48

To i ja się z Wami pobawię w typowanie :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2014 07:51

Roxi napisał(a):To i ja się z Wami pobawię w typowanie :)

Witaj Roxi :D Powodzenia :idea:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2014 08:00

Dobrze, że mundial już się rozpoczyna bo sezon ogórkowy powoduje, że musimy interesować się tylko i wyłącznie plotkami transferowymi...

Stawiam na Niemców, liczę naturalnie na Italię...
Mam nadzieję, że Chorwaci i Hiszpanie nie wyjdą z grupy...

Mam nadzieję, że turniej będzie na wysokim poziomie w którym główną rolę będą odgrywali zawodnicy a nie sędziowie...

Czarny koń dla mnie to Chile...
Pawel2602
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel2602 » 04.06.2014 08:03

te kiero napisał(a):BTW: jara = remisowy gość, wytypował 7 remisów

Sporo, ale nie jest w tej konkurencji rekordzistą :wink:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.06.2014 08:18

Roxi napisał(a):To i ja się z Wami pobawię w typowanie :)

Cześć Roxi, good luck :!:

te kiero napisał(a):BTW: jara = remisowy gość, wytypował 7 remisów

Ponadprzeciętnie, wyniki remisowe 43,75%.

W 19 finałach piłkarskich MŚ rozegrano 772 mecze, z których 173 zakończyło się remisem, co stanowi 22,40% :wink:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 04.06.2014 10:13

Cytując Zbigniewa Bońka :
Włosi umrą na tym mundialu.Mecze w środku dżungli,w Manaus,oddalonym od bazy o kilka tysięcy kilometrów,zabiją ich...

Mam wrażenie,że sporo ekip z Europy będzie przeżywać to samo :roll:
Dlatego postawiłem na Argentynę....czyli gang Messiego :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2014 10:16

GOLDEN napisał(a):Dlatego postawiłem na Argentynę....czyli gang Messiego :oczko_usmiech:

Witaj w gangu 100 :oczko_usmiech:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.06.2014 10:25

Piłka jest okrągła, bramki są dwie, a i tak zawsze wygrywają Niemcy. :(

Nie kibicuję im , ale mój typer na "Miszcza".
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.06.2014 11:55

maniust napisał(a):Piłka jest okrągła, bramki są dwie, a i tak zawsze wygrywają Niemcy. :(

Nie kibicuję im , ale mój typer na "Miszcza".

Taaaaaaaaaaaaaa :roll: ...........Ty im nie kibicujesz.. :roll:
:oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone