Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2014 07:26

Czy, póki jeszcze czas, nie dorzucić do typowania Króla Strzelców, ewentualnie również ilości bramek, jakie zdobędzie?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2014 07:30

Z jednej strony zgodzę się ale uważam jednak, że 1990 był ciekawszy pod tym względem niż 2002...1990 rok kojarzy mnie się z eksplozją talentu Toto Schillaciego, pięknymi bramkami Baggio i świetnie bronionymi karnymi przez Sergio Goycochea...i pomyśleć, że kiedy pierwszy bramkarz Argentyny - Pumpido doznał kontuzji to była wówczas katastrofa... :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.06.2014 09:34

weldon napisał(a):Czy, póki jeszcze czas, nie dorzucić do typowania Króla Strzelców, ewentualnie również ilości bramek, jakie zdobędzie?

Szczerze mówiąc, moje stanowisko jest dość sceptyczne :?

po pierwsze: mogłoby to spowodować kolejne wnioski o dopisanie nowych kategorii :)
po drugie: pewnie miałoby to być premiowane. Ileś pkt. za trafienie króla i dodatkowe za podanie ilości goli.
To z kolei ma wpływ na system liczenia. Nie byłoby problemu przy 20-30 typerach, ale jeśli będzie mnogi ljudi 8O

Na ilość komórek w excell'u nie narzekam - właśnie dopisałem typera z nr 25 :D

To jednak tylko moje zdanie. Niech się wypowie reszta KO. :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2014 09:39

walp napisał(a):Na ilość komórek w excell'u nie narzekam - właśnie dopisałem typera z nr 25 :D

Komórki w excell'u wydrukowane :lol:
Na bieżąco trwa dopisywanie :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2014 10:02

walp napisał(a):Niech się wypowie reszta KO. :wink:

Zgadzam się z Tobą...nie ma co kombinować bo można przekombinować...sprawy statystyczne pomijajmy w typowaniu, niech ktoś założy odrębny watek dotyczący statystyk jeśli ma na to ochotę i chce jeszcze uatrakcyjnić zabawę...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.06.2014 11:02

weldon napisał(a):Czy, póki jeszcze czas, nie dorzucić do typowania Króla Strzelców, ewentualnie również ilości bramek, jakie zdobędzie?

I konkurs na miss kibica. :mrgreen:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 05.06.2014 11:13

Vjetar napisał(a): I konkurs na miss kibica. :mrgreen:

Popieram :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2014 11:21

PabloX napisał(a):

Organizujcie :wink: :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.06.2014 11:59

Janusz Bajcer napisał(a):
PabloX napisał(a):

Organizujcie :wink: :wink:

Oficjalnie?

Skoro Moderator daje zielone światło to niech jeszcze delegację podpisze i zaliczkę da...i jedziemy - prawda Pablo X?

:mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.06.2014 12:07

Wystarczy zielone światło :mrgreen: :wink: na żadną dotację nie liczcie :papa: :oczko_usmiech:

Edit - Kiedyś było coś takiego :arrow: chlopaki-wybieramy-najladniejsza-zone-dziewczyne-pilkarzy-t11403.html :oczko_usmiech:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 05.06.2014 12:16

Ja tylko tak na zasadzie impulsu napisałem, że popieram 8)

...a tu widzę, pomysł zaczyna nabierać kształtów :lol:

Wklejamy do wątku podobizny najciekawszych pań kibic i robimy głosowanie? Jakiś regulamin trzeba by ułożyć? :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2014 12:45

walp napisał(a):po pierwsze: mogłoby to spowodować kolejne wnioski o dopisanie nowych kategorii :)

Oki :)

PabloX napisał(a):Wklejamy do wątku podobizny najciekawszych pań kibic i robimy głosowanie?

Jak ładne to nie muszą być kibicki ;)

Tym bardziej, że zaraz zaroi się od takich celebrytek :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.06.2014 17:31

Pisałem już o technologicznej rewolucji na Mundialu w Brazylii.
Takich nowinek będzie jeszcze kilka. Następna jest taka, że sędziowie mogą biegać ze sprayem, a ma on służyć do rysowania linii muru, przy rzutach wolnych.

Spray po raz pierwszy został wprowadzony kilka lat temu, w rozgrywkach lig argentyńskiej i brazylijskiej.
Przez FIFA był testowany podczas ostatnich klubowych mistrzostw świata w Maroku.
Spray jest podobno ekologiczny i znika niespełna po minucie. :)

Producenci sprzętu sportowego, także coś przygotowali. Nike wyprodukował nowy rodzaj butów Magistra,
które podobno współdziałają ze stopą i zwykłymi butami nie są. :roll:
Adidas za to wyprodukował Brazucę - idealnie gładką piłkę, która zrobiona jest z sześciu identycznych, zgrzewanych elementów.

Ale największym hitem wg mnie, są Google Glass :!: Członkowie sztabów szkoleniowych mają ich używać podczas meczów. 8O
(Takie okulary testował w czasie meczu Getafe – Atletico, asystent trenera Simeone, German Burgos.)

Oprócz oglądania meczu, jak przeciętny śmiertelnik, posiadacz takich "szkiełek", będzie miał dostęp np. do bieżących statystyk meczowych.

Sceptycy twierdzą jednak, że te okulary skończą jak segway, który miał zrewolucjonizować poruszanie się ludzi. :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 05.06.2014 18:13

walp napisał(a):sędziowie mogą biegać ze sprayem

Dostanie w tego szpreja piłką, albo się poślizgnie i sobie na nim przysiądzie, to podziękuje odpowiednio za uj novinke ;)

Wszystkie składy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 05.06.2014 20:30

walp napisał(a):Takich nowinek będzie jeszcze kilka. Następna jest taka, że sędziowie mogą biegać ze sprayem, a ma on służyć do rysowania linii muru, przy rzutach wolnych.

Z letka śmiesznie to będzie wyglądało, więc nie wydaje mnie się, żeby sędziowie faktycznie z puszką biegali. :lol: No chyba, że będzie taki prikaz.

Co do roozszerzania typowania o strzelców, kratkowiczów, itp..itd...też mi się to niespecjalnie podoba. :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone