Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 04.06.2014 15:46

A ja mam nadzieję, że Niemcy w którymś meczu dostaną takie lanie jak w 98 od Chorwacji! Najlepiej jak najwcześniej.

Po raz pierwszy od dawna jakoś nie widzę ich w roli faworyta. Jadą do Brazylii bez napastników (sam staruszek Klose to żaden atak, w dodatku latwy do przykrycia przez szybkich obrońców, np. portugalskich, a Podolski to nie napastnik), druga linia jest niesamowicie mocna na papierze, ale poprzez pseudoeksperymenty Guardioli kompletnie zdezorganizowana (Schweinsteiger, Goetze, Kroos i Mueller o formie z ubiegłego roku mogą pomarzyć, o Ozilu czy Khedirze nie wspomnę), jeden Reuss na poziomie światowym. Jedynie obrona jest bardzo mocna, ale z kolei po kontuzjach. Bramkarz to samo.

Tak więc tradycyjnie życzę im jak najszybszego powrotu do domu :mrgreen: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.06.2014 16:15

Janusz Bajcer napisał(a):
PabloX napisał(a):Chorwackie radio już fajnie podgrzewa atmosferę przed mistrzostwami :D

Klapa Intrade - Hrvatska

Pierwsza podgrzewała Severina

Potem do Klapy :wink: dołączyła Neda

oraz panowie Tonci & Madre

W CRR wszystkie piosenki już podgrzewały atmosferę :D :idea:

Podgrzewania atmosfery cd :oczko_usmiech: Brazil
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 04.06.2014 16:25

Raul73 napisał(a):A ja mam nadzieję, że Niemcy w którymś meczu dostaną takie lanie jak w 98 od Chorwacji! Najlepiej jak najwcześniej.

Po raz pierwszy od dawna jakoś nie widzę ich w roli faworyta. Jadą do Brazylii bez napastników (sam staruszek Klose to żaden atak, w dodatku latwy do przykrycia przez szybkich obrońców, np. portugalskich, a Podolski to nie napastnik), druga linia jest niesamowicie mocna na papierze, ale poprzez pseudoeksperymenty Guardioli kompletnie zdezorganizowana (Schweinsteiger, Goetze, Kroos i Mueller o formie z ubiegłego roku mogą pomarzyć, o Ozilu czy Khedirze nie wspomnę), jeden Reuss na poziomie światowym. Jedynie obrona jest bardzo mocna, ale z kolei po kontuzjach. Bramkarz to samo.

Tak więc tradycyjnie życzę im jak najszybszego powrotu do domu :mrgreen: :mrgreen:

Moim zdaniem Niemcy są niesamowicie mocni. Biorąc pod uwagę ich skład i "żelazną" konsekwencję w grze, jak również to, że jak zwykle będą wyśmienici kondycyjnie stawiam ich w roli faworyta. Oni już nie grają tylko wyrachowanego futbolu, ale ich gra naprawdę może się podobać. Osobiście jednak będę kibicował Argentynie.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.06.2014 16:38

rafalisko30 napisał(a):Moim zdaniem Niemcy są niesamowicie mocni. Biorąc pod uwagę ich skład i "żelazną" konsekwencję w grze, jak również to, że jak zwykle będą wyśmienici kondycyjnie stawiam ich w roli faworyta. Oni już nie grają tylko wyrachowanego futbolu, ale ich gra naprawdę może się podobać. Osobiście jednak będę kibicował Argentynie.

Szkopy od lat nie grają ładnego futbolu , to nie Brazylia czy Hiszpania , grają konsekwentnie i z uporem , męczą każdy mecz by tym jednym , dwoma strzałami na bramkę .....wygrać mecz.
Od zawsze jak pamiętam to drużyna która gra ze szkopami marnuje dziesiątki sytuacji do strzelenia bramki , gdzie szkopom wystarczy ta jedna jedyna , by ją zdobyć.
Osobiście będę kibicował Chorwatom , chociaż wątpię czy wyjdą z grupy , :( a moim cichym marzeniem jest żeby np. taka Ghana czy WKS pokrzyżował szkopom plany. :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.06.2014 17:01

Raul73 napisał(a):A ja mam nadzieję, że Niemcy w którymś meczu dostaną takie lanie jak w 98 od Chorwacji! Najlepiej jak najwcześniej.
Po raz pierwszy od dawna jakoś nie widzę ich w roli faworyta.

Chociaż nie kibicuję Niemcom, uważam, że są bardzo dobrze przygotowani do gry i jak zawsze bardzo mocni.
W trzech ostatnich MŚ dochodzili co najmniej do półfinału i nie będę zdziwiony, jeśli tak będzie tym razem.
Statystyki z ostatnich meczów, o sile reprezentacji za wiele nam powiedzieć nie mogą (grali z Kazachstanem, Austrią, Wyspami Owczymi, Irlandią i Szwecją). Jednak mecz z Portugalią powinien być hitem w tej fazie rozgrywek. :wink:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 04.06.2014 17:02

maniust napisał(a):Szkopy od lat nie grają ładnego futbolu , to nie Brazylia czy Hiszpania , grają konsekwentnie i z uporem , męczą każdy mecz by tym jednym , dwoma strzałami na bramkę .....wygrać mecz.
Od zawsze jak pamiętam to drużyna która gra ze szkopami marnuje dziesiątki sytuacji do strzelenia bramki , gdzie szkopom wystarczy ta jedna jedyna , by ją zdobyć.
Osobiście będę kibicował Chorwatom , chociaż wątpię czy wyjdą z grupy , :( a moim cichym marzeniem jest żeby np. taka Ghana czy WKS pokrzyżował szkopom plany. :lol:

No nie wiem...
Pamiętasz ostatnie MŚ? Niemcy-Anglia 4:1, Niemcy-Argentyna 4:0, Niemcy-Urugwaj 3:2. Nie wmówisz mi, że nie grali tam ładnego futbolu.
Peace.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 04.06.2014 17:15

rafalisko30 napisał(a):No nie wiem...
Pamiętasz ostatnie MŚ? Niemcy-Anglia 4:1, Niemcy-Argentyna 4:0, Niemcy-Urugwaj 3:2. Nie wmówisz mi, że nie grali tam ładnego futbolu.

Owszem grali dobrze , i nie mam zamiaru ci nic wmawiać , ilość strzelonych bramek nie zawsze przekłada się na piękną piłkę , pomimo że to nimi wygrywa się mecz.
No cóż może futbol Niemiecki mi się nie podoba , albo się nie znam.
Nie wiem może się mylę , ale w moim odczuciu to Niemcy mają prawie zawsze farta. :roll:
Wiem tylko jedno że szkopy napewno będą silne i bardzo dobrze przygotowane na ten turniej , kondycyjnie i fizycznie.
Resztę czas pokaże...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.06.2014 17:17

maniust napisał(a):męczą każdy mecz by tym jednym , dwoma strzałami na bramkę .....wygrać mecz.

Ja bym jednak tak tej reprezentacji nie deprecjonował. Niemcy ze średnią 2,08 są na 3. miejscu w tabeli jeżeli chodzi o najlepszą średnią bramek na MŚ.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.06.2014 20:30

alechandro napisał(a):Mam nadzieję, że turniej będzie na wysokim poziomie w którym główną rolę będą odgrywali zawodnicy a nie sędziowie...

Wszyscy mamy taką nadzieję. :wink:

Jeżeli chodzi o pracę sędziów, to po raz pierwszy na MŚ, będzie ona wspierana przez system goal-line.
FIFA wybrała ostatecznie z 4 testowanych systemów, niemiecką technologię GoalControl-4D.

Jest to oparty na użyciu kamer system, który pozwala ocenić, czy piłka minęła linię bramkową.
Piłka będzie obserwowana przez 14 kamer (7 na każdą bramkę) i kiedy przekroczy linię bramkową,
sędzia dostanie sygnał w zegarku.

Obrazek

System nie jest tani, ale chyba warto zainwestować pieniądze, aby zminimalizować (nobody's perfect)
możliwość pomyłek jak ta, w 1/8 finału w RPA, kiedy nie została uznana
bramka Lamparda w meczu Niemcy - Anglia 8)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.06.2014 21:25

alechandro napisał(a):Mam nadzieję, że turniej będzie na wysokim poziomie w którym główną rolę będą odgrywali zawodnicy a nie sędziowie...

wspomnienia Korea-Japonia 2002 wróciły :roll:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 04.06.2014 21:34

Gdyby Niemcy mieli tą technikę u siebie, to kto wie, jak skończyłby się finał Pucharu Niemiec?

FIFA cały czas uczy się na błędach - szkoda, że tak wolno.

Chociaż, z drugiej strony - wyczyny sędziów podczas meczów Korei na Mundialu w 2002 r. trudo uznać za pomyłki. To były przekręty w biały dzień!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2014 21:48

te kiero napisał(a):wspomnienia Korea-Japonia 2002 wróciły :roll:

Tam to było przestępstwo...to były najgorsze mistrzostwa w historii chyba...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2014 22:01

Z tego co pamiętam to Włosi byli ofiarą tego przekrętu..i to jedną z większych... :roll:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 04.06.2014 22:38

Tak, Włosi w 1/8.

A jeszcze większą ofiarą padli w ćwierćfinale Hiszpanie!

Dopiero w półfinale FIFA uznała, że już wystarczy i Niemcy bez problemów wygrali.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 04.06.2014 22:42

alechandro napisał(a):
te kiero napisał(a):wspomnienia Korea-Japonia 2002 wróciły :roll:

Tam to było przestępstwo...to były najgorsze mistrzostwa w historii chyba...

Bez przesady...

Najgorsze, najbardziej nudne, z najmniejszą ilością goli, a także z najbrzydszym finałem w historii, były te włoskie z 1990.
Jedyne mistrzostwa, gdzie o wyjściu z grupy zadecydowało losowanie! Anglia, Holandia i Irlandia.

Cięzko będzie pobić ten rekord brzydoty...

Ja z tego mundialu zapamiętam chyba tylko Kamerun z Rogerem Milą i 2 fantastyczne akcje Maradony, dające ćwierćłfinal i finał.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone