Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2014 15:40

greenrs napisał(a):Widzę, że dyskusja zmierza do szczęśliwego finału. Proponuję zaczekać do wieczora i jeśli nie pojawią się jakieś bardzo ważne argumenty, by takiego rozwiązania nie wprowadzać, otwórzmy nowy wątek :!:

Oczywiście popieram wniosek towarzysza greenrs-a. :mrgreen:
Czasu faktycznie pozostało niewiele, a rzetelna analiza jest przecież niezbędna. :mrgreen:

Dyskusję (ewentualną :wink: ) możemy prowadzić w tym wątku ( o ile Leon nas nie wyrzuci :wink: ), bądź w wątku o LM ( bo chyba trzeciego nie ma sensu zakładać).

No i jak rozumiem nagroda dla zwycięzcy jest taka sama jak w przypadku Ligi Mistrzów czy Mistrzostw Europy?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2014 15:59

http://www.world-cup.com.pl/2014/terminarz.php

Pierwsze mecze w grupie A -12.06.2014
Pierwsze mecze w grupie H - 17.06.2014

Drugie mecze w grupie A - 17.06.2014
Drugie mecze w grupie H - 22.06.2014

Trzecie mecze w grupie A - 23.06.2014
Trzecie mecze w grupie H - 26.06.2014

czyli

-do 12.06. godz.18 typujemy Mistrza i wszystkie pierwsze mecze w pozostałych grupach :?:
-do 17.06. godz.18 typujemy wszystkie drugie mecze :?:
-do 23.06. godz.18 typujemy wszystkie trzecie mecze :?:

Jeśli tak, to trzeba to jasno sprecyzować w regulaminie
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.06.2014 16:03

anakin napisał(a):Dyskusję (ewentualną :wink: ) możemy prowadzić w tym wątku ( o ile Leon nas nie wyrzuci :wink: ), bądź w wątku o LM ( bo chyba trzeciego nie ma sensu zakładać).

Zdecydowanie w tym. Po co mieszać LM z Mundialem :?: :) Wierzę, że Leon nie będzie miał nic przeciwko.
Warto taką uwagę również zamieścić pod regulaminem, by nowi, niezorientowani w zasadach (przypuszczam, że tacy będą), nie zaśmiecali tamtego wątku.

Janusz Bajcer napisał(a):http://www.world-cup.com.pl/2014/terminarz.php

Pierwsze mecze w grupie A -12.06.2014
Pierwsze mecze w grupie H - 17.06.2014

Drugie mecze w grupie A - 17.06.2014
Drugie mecze w grupie H - 22.06.2014

Trzecie mecze w grupie A - 23.06.2014
Trzecie mecze w grupie H - 26.06.2014

czyli

-do 12.06. godz.18 typujemy Mistrza i wszystkie pierwsze mecze w pozostałych grupach :?:
-do 17.06. godz.18 typujemy wszystkie drugie mecze :?:
-do 23.06. godz.18 typujemy wszystkie trzecie mecze :?:

Jeśli tak, to trzeba to jasno sprecyzować w regulaminie

Dokładnie o to chodzi :!:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.06.2014 16:04

Znowu od razu nie skumam :roll: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2014 16:06

greenrs napisał(a):Trzeba by jednak jasno w regulaminie zaznaczyć, że typujemy od razu całą kolejkę a ewentualnie pojawiające się posty z typowaniami na następny dzień powinny być od razu wywalane (Janusz :!: )

Wychodzi na to, że ja bo nikt się nie zgłasza do współpracy i pomocy :roll:

greenrs napisał(a):Jeśli w końcu wszyscy się zgodzą co do ostatecznego kształtu regulaminu, proponuję by jak najszybciej stworzyć nowy wątek przeznaczony do typowania (wraz z ankietą), bo czasu zostało już niedużo :)

Ankieta może być jako oddzielny wątek, bo chyba zwykły user nie ma opcji do jej założenia.

Dyskusja raczej tutaj - Liga Mistrzów to jednak inna bajka :oczko_usmiech:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.06.2014 16:09

Janusz Bajcer napisał(a):Ankieta może być jako oddzielny wątek, bo chyba zwykły user nie ma opcji do jej założenia.

To coś się zmieniło? Ankietę do Euro 2012 zakładałem sam :!:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2014 16:16

greenrs napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Ankieta może być jako oddzielny wątek, bo chyba zwykły user nie ma opcji do jej założenia.

To coś się zmieniło? Ankietę do Euro 2012 zakładałem sam :!:

No to sprawdź czy masz taka opcję, bo zakładałeś chyba na starym forum.

euro-2012-typowanie-wynikow-t36807.html
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.06.2014 16:31

Mam opcję "Tworzenie ankiety". Ale zostawię tę przyjemność walpowi :wink: Skoro chce być gospodarzem to niech też będzie autorem :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2014 16:43

OK - widocznie admin włączył ją wszystkim userom i może być np. oddzielnym tematem.

Rozumiem, że w drugim poście tematu z typowaniem grupujemy wszystkie typy Mistrza Świata podane przez uczestników zabawy.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.06.2014 17:12

greenrs napisał(a):Mam opcję "Tworzenie ankiety". Ale zostawię tę przyjemność walpowi :wink: Skoro chce być gospodarzem to niech też będzie autorem :D

Sie Towarzysz uwziął na mnie. Ja nie za gospodarza, tylko za kalkulator będę robił. :roll:

Typowanie w fazie grupowej ustalone. :wink:

Co z fazą pucharową? Pojedyncze mecze, czy wg pomysłu Raula: typowanie całej rundy: 1/8, 1/4, 1/2, i oba mecze zamknięcia. Zamiast pojedynczych spotkań :?:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.06.2014 17:50

Jak w LM. Poszczególne ułamki.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.06.2014 18:00

walp napisał(a):Co z fazą pucharową? Pojedyncze mecze, czy wg pomysłu Raula: typowanie całej rundy: 1/8, 1/4, 1/2, i oba mecze zamknięcia. Zamiast pojedynczych spotkań :?:

Ja bym typował wszystko na raz.

jara napisał(a):Znowu od razu nie skumam :roll: :mrgreen:

Spoko.
Wytłumaczę Ci na "boku". :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.06.2014 18:10

anakin napisał(a):Wytłumaczę Ci na "boku". :mrgreen:

Dzięki :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 02.06.2014 19:00

walp napisał(a):Co z fazą pucharową? Pojedyncze mecze, czy wg pomysłu Raula: typowanie całej rundy: 1/8, 1/4, 1/2, i oba mecze zamknięcia. Zamiast pojedynczych spotkań :?:

Jestem za takim rozwiązaniem.

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):Mam opcję "Tworzenie ankiety". Ale zostawię tę przyjemność walpowi :wink: Skoro chce być gospodarzem to niech też będzie autorem :D

Sie Towarzysz uwziął na mnie. Ja nie za gospodarza, tylko za kalkulator będę robił. :roll:

Skoro Janusz sugeruje by ankieta i typowanie wyników były odrębnym wątkami, to ja może spróbuję sklecić ankietę a założenie wątku do typowania pozostawię Tobie :wink: Regulamin masz już prawie gotowy.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.06.2014 19:57

Zgodnie z powyższymi wypowiedziami, regulamin wygląda następująco:
Faza grupowa

1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowane jest 1 punktem.
3. W fazie grupowej typujemy 3 kolejki po 16 meczów, według harmonogramu:
- typowanie I kolejki, do 12.06. godz.18 typujemy Mistrza i wszystkie pierwsze mecze w grupach
- typowanie II kolejki, do 17.06. godz.18 typujemy wszystkie drugie mecze
- typowanie III kolejki, do 23.06. godz.18 typujemy wszystkie trzecie mecze

Faza pucharowa

1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
3. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu z dogrywką, jeśli taka nastąpi.
4. Jeśli typujemy remis, a mecz rozstrzygną rzuty karne, wówczas prawidłowe wskazanie zwycięzcy (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem.
Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
5. Prawidłowe wskazanie zdobywcy Pucharu Świata, punktowane będzie 5 punktami.
6. W fazie pucharowej typujemy od razu całą poszczególną rundę, a więc:
- mecze 1/8 finału do 28.06 godz. 18
- ćwierćfinały do 04.07 godz. 18
- półfinały do 08.07 godz. 18 (mecze półfinałowe są zaplanowane na godz. 22 czasu polskiego, ale bym zostawił godz. 18)
- dwa mecze zamknięcia, czyli finał i mecz o 3. miejsce do 12.07 godz. 18

Punkty 1 i 5 z fazy pucharowej (poprzedniej wersji) połączyłem w jeden - teraz pkt. 4 (może być?)
To jak, czekamy na ewentualne zastrzeżenia do końca dzisiejszego dnia i jutro można by założyć wątek.

greenrs napisał(a):Skoro Janusz sugeruje by ankieta i typowanie wyników były odrębnym wątkami, to ja może spróbuję sklecić ankietę a założenie wątku do typowania pozostawię Tobie :wink: Regulamin masz już prawie gotowy.

Janusz chyba nie sugerował, tylko myślał, że zwykły user nie ma uprawnień, ale jeśli chcesz, to może być rozdzielone. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone