Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 28.05.2014 20:47

weldon napisał(a):
walp napisał(a):Mówimy o piłkarzach nożnych. Ci mają stroje trójkolorowe. Stąd przydomek Tricolores

Oj, bo zdjęcie dali takie byle jakie :D

Zdjęcie jest OK. To jest akurat strój wyjazdowy. :)
sandomingo
Cromaniak

Postnapisał(a) sandomingo » 28.05.2014 22:25

Ci z FIFY to tak na poważnie?
To już nawet zawołania muszą być narzucane? Jajca...
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 29.05.2014 06:59

Jeszcze 2 tygodnie... :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.05.2014 07:27

Jeszcze 2 tygodnie ...
... a im bliżej ceremonii otwarcia MŚ, tym bardziej nasilają się protesty.

Obrazek

Słychać głosy, że będzie to najdroższy mundial w historii!
Brazylijczycy mają prawo do protestów. Ich kraj rozwija się dynamicznie i obywatele to widzą, dlatego mają rosnące oczekiwania związane z usługami publicznymi, a to niestety, nie idzie w parze. Radość Brazylijczyków zakochanych w piłce nożnej i fanów na całym świecie, nie powinna przesłaniać krytycznego myślenia, bo przecież życie to nie tylko zabawa.

Fala demonstracji obnaża ciemną stronę sportu, który żeruje na gospodarce. Rozmawiałem ze znajomym, który mieszka w Manaus i mówi, że ta frustracja jest tak wielka, ponieważ obiecywano, że Mundial w znacznej części zostanie sfinansowany z sektora gospodarki prywatnej.

Ale co może zrobić w tej kwestii zwyczajny kibic :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2014 07:38

Jeszcze 14 dni :lol: może pora na opracowanie regulaminu typera :?:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.05.2014 07:45

Janusz Bajcer napisał(a):Jeszcze 14 dni :lol: może pora na opracowanie regulaminu typera :?:

No tak, zwykły kibic na Cro.pl może przyłożyć się do opracowania porządnego, nie budzącego wątpliwości
regulaminu typera. :D
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 29.05.2014 08:07

walp napisał(a):
Obrazek

Obrazek
źróło: pbs.twimg.com

Klik
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 29.05.2014 08:34

Janusz Bajcer napisał(a):Jeszcze 14 dni :lol: może pora na opracowanie regulaminu typera :?:

Może przystosować regulamin typowania Euro 2012?

greenrs napisał(a):Faza grupowa

1. Typujemy tylko wynik meczu.
2. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.

Faza ćwierćfinałowa, półfinałowa i finał

1. Typujemy wynik meczu i w przypadku wskazania remisu można wytypować zwycięzcę wyłonionego w rzutach karnych.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
4. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu i dogrywki, jeśli taka nastąpi.
5. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy w rzutach karnych (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.

Dodatkowo do dnia 15.06. typujemy zwycięzcę całego turnieju, co podajemy w treści postu. Prawidłowe wskazanie Mistrza EURO 2012 punktowane jest 5 punktami.

Jeśli znów chcemy się bawić w typowanie (a wiem, że chcemy :oczko_usmiech: ) to czas ustalić jakieś reguły a później założyć nowy wątek służący wyłącznie do typowania. Podawajcie propozycje zmian lub inne uwagi dotyczące regulaminu typera.
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.05.2014 08:38

Nie wiem, czy to była rękawica rzucona w moim kierunku :wink: , ale opierając się na wspólnie opracowanym regulaminie na Euro 2012, wiele zmieniać nie trzeba, a moja propozycja wygląda następująco:

Faza grupowa

1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.
3. Typy oddajemy na wszystkie mecze danego dnia, bądź na wszystkie spotkania fazy grupowej, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.

Faza pucharowa

1. Typujemy wynik meczu i w przypadku wskazania remisu można wytypować zwycięzcę, który zostanie wyłoniony w rzutach karnych.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
4. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu z dogrywką, jeśli taka nastąpi.
5. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy w rzutach karnych (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
6. Typy oddajemy na mecze odbywające się w danym dniu, bądź na wszystkie mecze poszczególnego etapu
fazy pucharowej, czyli 1/8, ćwierćfinały, półfinały, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.

Dodatkowo do dnia 12.06. typujemy zwycięzcę całego turnieju, co podajemy w treści postu.
Prawidłowe wskazanie zdobywcy Pucharu Świata w Brazylii, punktowane będzie 5 punktami.
Głosy oddane w ankiecie (myślę, że wzorem Euro 2012, wstawi się taką w wątku z typowaniem),
jako anonimowe nie są oczywiście punktowane.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 29.05.2014 08:40

Vjetar napisał(a):
walp napisał(a):
Obrazek

Obrazek
źróło: pbs.twimg.com

Klik

DSCF3981.JPG
DSCF4021.JPG
;)
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 29.05.2014 08:52

walp napisał(a):
Faza grupowa

1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.
3. Typy oddajemy na wszystkie mecze danego dnia, bądź na wszystkie spotkania fazy grupowej, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.

Faza pucharowa

1. Typujemy wynik meczu i w przypadku wskazania remisu można wytypować zwycięzcę, który zostanie wyłoniony w rzutach karnych.
4. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu z dogrywką, jeśli taka nastąpi.
6. Typy oddajemy na mecze odbywające się w danym dniu, bądź na wszystkie mecze poszczególnego etapu fazy pucharowej, czyli 1/8, ćwierćfinały, półfinały, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.

Dodatkowo do dnia 12.06. typujemy zwycięzcę całego turnieju, co podajemy w treści postu.
Prawidłowe wskazanie zdobywcy Pucharu Świata w Brazylii, punktowane będzie 5 punktami.
Głosy oddane w ankiecie (myślę, że wzorem Euro 2012, wstawi się taką w wątku z typowaniem),
jako anonimowe nie są oczywiście punktowane.

Czyli bez większych zmian - poza tymi, które wytłuściłem. Moim zdaniem, te zmiany mogą nieco utrudnić liczenie i zwiększyć prawdopodobieństwo pomyłki. Ale upierał się nie będę :)
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.05.2014 08:58

greenrs napisał(a):Moim zdaniem, te zmiany mogą nieco utrudnić liczenie i zwiększyć prawdopodobieństwo pomyłki. Ale upierał się nie będę :)

A gdzie widzisz największy problem :?: Pytam, bo to ja wziąłem na siebie główny ciężar liczenia. :roll:
Jest jeszcze dość czasu. Niech wypowiedzą się pozostali. :wink:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 29.05.2014 09:17

walp napisał(a):A gdzie widzisz największy problem :?: P

Jeśli będziemy podawać tylko typy ostatniej kolejki to przy liczeniu punktów wystarczy przejrzeć tylko te posty, które zostały wpisane po ostatnim podaniu punktacji (podobnie jak to było w LM). Jeśli jedni będą na początku podawać wszystkie wyniki fazy grupowej a inni tylko wyniki meczów rozgrywanych w danym dniu, zrobi się bałagan i przy liczeniu trzeba będzie szczegółowo przeglądać wszystkie posty od początku wątku. :?

walp napisał(a):Pytam, bo to ja wziąłem na siebie główny ciężar liczenia. :roll:

Wiem i doceniam :) Aczkolwiek nie zostawimy Cię samego :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.05.2014 09:23

Jeżeli moja opinia zostana wzięta pod uwagę, to jestem jak najbardziej za. :D
Tamten regulamin jest dobry, więc nie ma co kombinować. :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.05.2014 09:38

walp napisał(a):
greenrs napisał(a):Moim zdaniem, te zmiany mogą nieco utrudnić liczenie i zwiększyć prawdopodobieństwo pomyłki. Ale upierał się nie będę :)

A gdzie widzisz największy problem :?: Pytam, bo to ja wziąłem na siebie główny ciężar liczenia. :roll:
Jest jeszcze dość czasu. Niech wypowiedzą się pozostali. :wink:

Punktacja bez zastrzeżeń, sprawdziła się w LM :idea:

Czerwiec to już sezon urlopowy.
Gdyby ktoś chciał zabawić się w typowanie, przy braku dostępu do netu mógłby wytypować wyniki wszystkich meczów grupowych.
Kto w tym czasie na urlop się nie wybiera może typować mecze danego dnia do 18-tej
Faktycznie byłoby wtedy trochę utrudnione liczenie, ale wspólnymi silami damy radę :oczko_usmiech:

Pod zastanowienie i dyskusje poddaję pomysł typowania wyników w fazie grupowej oddzielnie w poszczególnych grupach.
Może to ułatwiłoby liczenie :?:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone