weldon napisał(a):walp napisał(a):Mówimy o piłkarzach nożnych. Ci mają stroje trójkolorowe. Stąd przydomek Tricolores
Oj, bo zdjęcie dali takie byle jakie
Zdjęcie jest OK. To jest akurat strój wyjazdowy.
.png)
.png)

.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Jeszcze 14 dnimoże pora na opracowanie regulaminu typera
greenrs napisał(a):Faza grupowa
1. Typujemy tylko wynik meczu.
2. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.
Faza ćwierćfinałowa, półfinałowa i finał
1. Typujemy wynik meczu i w przypadku wskazania remisu można wytypować zwycięzcę wyłonionego w rzutach karnych.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
4. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu i dogrywki, jeśli taka nastąpi.
5. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy w rzutach karnych (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
Dodatkowo do dnia 15.06. typujemy zwycięzcę całego turnieju, co podajemy w treści postu. Prawidłowe wskazanie Mistrza EURO 2012 punktowane jest 5 punktami.
) to czas ustalić jakieś reguły a później założyć nowy wątek służący wyłącznie do typowania. Podawajcie propozycje zmian lub inne uwagi dotyczące regulaminu typera..png)
Janusz Bajcer napisał(a):Jeszcze 14 dnimoże pora na opracowanie regulaminu typera
.png)
walp napisał(a):
Faza grupowa
1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.
3. Typy oddajemy na wszystkie mecze danego dnia, bądź na wszystkie spotkania fazy grupowej, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.
Faza pucharowa
1. Typujemy wynik meczu i w przypadku wskazania remisu można wytypować zwycięzcę, który zostanie wyłoniony w rzutach karnych.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
4. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu z dogrywką, jeśli taka nastąpi.
5. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy w rzutach karnych (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
6. Typy oddajemy na mecze odbywające się w danym dniu, bądź na wszystkie mecze poszczególnego etapu fazy pucharowej, czyli 1/8, ćwierćfinały, półfinały, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.
Dodatkowo do dnia 12.06. typujemy zwycięzcę całego turnieju, co podajemy w treści postu.
Prawidłowe wskazanie zdobywcy Pucharu Świata w Brazylii, punktowane będzie 5 punktami.
Głosy oddane w ankiecie (myślę, że wzorem Euro 2012, wstawi się taką w wątku z typowaniem),
jako anonimowe nie są oczywiście punktowane.
.png)
greenrs napisał(a):Moim zdaniem, te zmiany mogą nieco utrudnić liczenie i zwiększyć prawdopodobieństwo pomyłki. Ale upierał się nie będę
.png)
walp napisał(a):A gdzie widzisz największy problemP
walp napisał(a):Pytam, bo to ja wziąłem na siebie główny ciężar liczenia.

.png)
walp napisał(a):greenrs napisał(a):Moim zdaniem, te zmiany mogą nieco utrudnić liczenie i zwiększyć prawdopodobieństwo pomyłki. Ale upierał się nie będę
A gdzie widzisz największy problemPytam, bo to ja wziąłem na siebie główny ciężar liczenia.
Jest jeszcze dość czasu. Niech wypowiedzą się pozostali.