Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 13:41

anakin napisał(a):
greenrs napisał(a):
razpol napisał(a):To z punktacją 1,2,3 mi się podoba, też podobny system stosujemy w innym typerze, no, ale zdaję sobie sprawę, że to następne utrudnienie do liczenia...

Jestem przeciw :!:

Również .
Zbyt duże zamieszanie.

Ja również :!: :mrgreen:

Spokojnie panowie. :) Napisałem tylko, że system podobny do podanego przez walpa i u mnie w innym typerze jest stosowany i się sprawdza, ale nie pisałem, żeby tutaj go wprowadzić, pisałem, że jakby miał być to by utrudnił... :P
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.05.2014 13:47

razpol napisał(a):Spokojnie panowie. :)

Przecież wiesz, że kibic piłkarski jest z natury spokojny... :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 13:51

Oczywiście, że wiem. Kibice piłkarscy słyną z tego, że są prawdziwą oazą spokoju. :mrgreen:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.05.2014 13:52

razpol napisał(a):Spokojnie panowie. :) Napisałem tylko, że system podobny do podanego przez walpa i u mnie w innym typerze jest stosowany i się sprawdza, ale nie pisałem, żeby tutaj go wprowadzić, pisałem, że jakby miał być to by utrudnił... :P

No widzisz. To nawet nie była propozycja, tylko informacja, a jakby kij w mrowisko ... :roll:
A niby wszyscy z natury spokojni... :oczko_usmiech:
razpol
Cromaniak

Postnapisał(a) razpol » 29.05.2014 13:55

Spokojni.. prawie jak kibice w Brazylii.. ;)

Nie no, nie przesadzajmy.. U nas jest pełna kultura. 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 29.05.2014 14:04

walp napisał(a):No widzisz. To nawet nie była propozycja, tylko informacja, a jakby kij w mrowisko ... :roll:

Negatywne opinie to........kij w mrowisko? 8O
Oj, chyba wycofam poparcie.... :? :lol: :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 29.05.2014 14:26

anakin napisał(a):
walp napisał(a):No widzisz. To nawet nie była propozycja, tylko informacja, a jakby kij w mrowisko ... :roll:

Negatywne opinie to........kij w mrowisko? 8O
Oj, chyba wycofam poparcie.... :? :lol: :oczko_usmiech:

Nie, no gdzie tam. Kijem była informacja. :)
Negatywne opinie, uzasadnione pretensje, w ogóle, konstruktywna krytyka - to wszystko ma wpływ
na optymalizację naszych działań. :oczko_usmiech:
Proszę nie wycofywać, bo wrażliwy jestem. :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2014 13:41

My tu gadu gadu a do meczu otwarcia 10 dni :idea:
Chyba pora na typowanie ... a tematu brak :roll: :oczko_usmiech:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 02.06.2014 13:45

Janusz Bajcer napisał(a):My tu gadu gadu a do meczu otwarcia 10 dni :idea:
Chyba pora na typowanie ... a tematu brak :roll: :oczko_usmiech:

Nooooo ... i ankiety. :)

Przede wszystkim pytanie, czy jest zgoda co do wersji ostatecznej regulaminu,
bo było trochę kontrowersji dotyczących pkt. 3 i 6.

Może jednak wstawić zapis dotyczący typowania wyłącznie meczów na najbliższy dzień?
Faza grupowa

1. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
2. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego, punktowany jest 1 punktem.
3. Typy oddajemy na wszystkie mecze danego dnia, bądź na wszystkie spotkania fazy grupowej, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.

Faza pucharowa

1. Typujemy wynik meczu i w przypadku wskazania remisu można wytypować zwycięzcę, który zostanie wyłoniony w rzutach karnych.
2. Prawidłowe wskazanie wyniku punktowane jest 3 punktami.
3. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy lub remisu, jeśli wynik jest inny od wskazanego punktowany jest 1 punktem.
4. Brany pod uwagę jest łączny wynik meczu z dogrywką, jeśli taka nastąpi.
5. Prawidłowe wskazanie zwycięzcy w rzutach karnych (co należy zaznaczyć w przypadku typowania remisu) punktowane jest dodatkowym 1 punktem. Nie podajemy ilości bramek zdobytych w rzutach karnych.
6. Typy oddajemy na mecze odbywające się w danym dniu, bądź na wszystkie mecze poszczególnego etapu fazy pucharowej, czyli 1/8, ćwierćfinały, półfinały, nie później niż do godz. 18:00 w dniu typowania.

Dodatkowo do dnia 12.06. typujemy zwycięzcę całego turnieju, co podajemy w treści postu.
Prawidłowe wskazanie zdobywcy Pucharu Świata w Brazylii, punktowane będzie 5 punktami.
Głosy oddane w ankiecie (myślę, że wzorem Euro 2012, wstawi się taką w wątku z typowaniem),
jako anonimowe nie są oczywiście punktowane.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2014 14:50

walp napisał(a):Może jednak wstawić zapis dotyczący typowania wyłącznie meczów na najbliższy dzień?

Ja osobiście byłbym za opcja typowania wszystkich pierwszych meczów w grupach na raz.
Tzn. w jednym poście zawieramy typy na 16 spotkań (pierwsze mecze w grupach).
Kolejny post - kolejne 16 (drugie mecze w grupach), itd.

Typowanie codzienne może spowodować małe zamieszanie i utrudnić liczenie.
Wszystko oki, jeżeli będzie typowało 15-20 osób.
Ale jeżeli pomnozymy to np. razy dwa..........może się wkraść mały haos. :?

Od fazy pucharowej, możnaby wrócić do typowania poszczególnych meczów w dniu ich rozgrywania.

To oczywiście tylko moje zdanie. :mrgreen:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 02.06.2014 15:12

anakin napisał(a):
walp napisał(a):Może jednak wstawić zapis dotyczący typowania wyłącznie meczów na najbliższy dzień?

Ja osobiście byłbym za opcja typowania wszystkich pierwszych meczów w grupach na raz.

Typowanie codzienne może spowodować małe zamieszanie i utrudnić liczenie.
Wszystko oki, jeżeli będzie typowało 15-20 osób.
Ale jeżeli pomnozymy to np. razy dwa..........może się wkraść mały haos. :?

Od fazy pucharowej, możnaby wrócić do typowania poszczególnych meczów w dniu ich rozgrywania.

I chyba to jest najlepsze rozwiązanie :!: Z jednej strony - nie zmusza nas do codziennego zaglądania do komputera (w okresie wakacyjnym nie każdy ma czas i możliwości), a z drugiej - przed wytypowaniem wyniku kolejnego meczu każdej z drużyn poznamy w jakiej dyspozycji są poszczególne zespoły i tym samym kolejne typowanie nie jest obarczone takim ryzykiem jak typowanie od razu całej fazy grupowej. Trzeba by jednak jasno w regulaminie zaznaczyć, że typujemy od razu całą kolejkę a ewentualnie pojawiające się posty z typowaniami na następny dzień powinny być od razu wywalane (Janusz :!: ), by nie wprowadzały niepotrzebnego zamieszania. Jeśli w końcu wszyscy się zgodzą co do ostatecznego kształtu regulaminu, proponuję by jak najszybciej stworzyć nowy wątek przeznaczony do typowania (wraz z ankietą), bo czasu zostało już niedużo :)
Raul73
Koneser

Postnapisał(a) Raul73 » 02.06.2014 15:22

anakin napisał(a):

Popieram wniosek towarzysza Anakina :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Będzie bardziej przejrzyście.

Potem proponuję od razu typowanie całej rundy: 1/8, 1/4, 1/2, i oba mecze zamknięcia. Zamiast pojedynczych spotkań.

Ale to też tylko moje zdanie - dodam nawet, że dla mnie bardziej wygodne, bo akurat końcówkę Mundialu spędzam w Chorwacji i nie będę miał dostępu do kompa, a na pewno nie codziennie.

No ale oczywiście dostosuję się do ustaleń ogółu. :D
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 02.06.2014 15:26

Problem widzę jednak taki: pierwsza i druga kolejka trwa 6 dni i spóźnialskich spodziewam się całkiem sporo. :wink:

Jeśli ktoś chce włączyć się do walki na punkty na poważnie i spóźni się z oddaniem typów, to praktycznie
pozbawia się szans na dobrą pozycję w rankingu.
Jeśli wypadnie pojedynczy dzień, to jeszcze nic straconego, przy takiej ilości meczów.

No, ale to już problem spóźnialskich. :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 02.06.2014 15:29

Wszystkim walp nie dogodzisz. :mrgreen:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 02.06.2014 15:37

Raul73 napisał(a):Popieram wniosek towarzysza Anakina :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Będzie bardziej przejrzyście.

walp napisał(a):Jeśli wypadnie pojedynczy dzień, to jeszcze nic straconego, przy takiej ilości meczów.

No, ale to już problem spóźnialskich. :oczko_usmiech:

anakin napisał(a):Wszystkim walp nie dogodzisz. :mrgreen:

Widzę, że dyskusja zmierza do szczęśliwego finału. Proponuję zaczekać do wieczora i jeśli nie pojawią się jakieś bardzo ważne argumenty, by takiego rozwiązania nie wprowadzać, otwórzmy nowy wątek :!: a anakin niech tradycyjnie zamieści jako pierwszy swoje typy, by było od kogo ściągać :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone