zawodowiec napisał(a):Maciej napisał(a):Mógłbyś podać konkrety co do tego koncertu, kiedy i gdzie ? Nie przypominam sobie żeby Marko w ostatnich latach grał ten kawałek
http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=178032
http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=178979
To było w 2002 czyli wcale nie tak dawno.Maciej napisał(a):a z zachowaniem fanów nie przesadzajmy, odpowiedzialności zbiorowej jeszcze nie wprowadzono. Trudno żeby Thompson był odpowiedzialny za wszystko co jego fani mówią i robią czy wypisują w internecie.
Zgadza się, trudno żeby za wszystkich odpowiadał. Ale tu nie mówimy o fanach tylko o samym Marku. Okazuje się że jeszcze 5 lat temu sam "założył tą koszulkę z Pavelićem"
A to wcześniejsze pytanie...zawodowiec napisał(a):No więc jeśli ci w koszulkach z Che Guevarą to lewicowa swołocz, to kim według Ciebie był/jest Marko?
...zadałem żeby Cię sprowokować do pomyślenia że świat ma jednak więcej kolorów niż tylko czarny i biały. W końcu sam też lubię MPT pod względem muzycznym a i coś w jego przekazie też dla siebie czasem znajdujęMaciej napisał(a):zupełnie inna bajka to odbiór Pavelica w samej Chorwacji, nie jest tak jednoznaczny. Akurat Chorwatów aż tak bardzo bym nie potępiał za sympatyzowanie z nim, podobnie jak niektórych Kubańczyków za milość do Che Guevary.
Nie zmienia to jednak mojej oceny obydwu panów.
Znowu się zgadzam, bo świat nie jest czarno-biały. Tak samo jak doskonale rozumiem wydźwięk np. tego tekstu (w końcu muszę go przetłumaczyć). Co nie zmienia mojej oceny ekipy Milosevića.
Nie zgadzam się z porównywaniem Marko Prekovica z Che Guevarą i nazywaniem lewicowców swołoczą.
To przecież jakaś durnota zupełna.
Kasiasty Perkovic i ideowy Che Guevara to dwa różne światy.
Może różnica między nimi subtelna
Rozumiem czytając twoje posty Macieju, że ty z Panów i Szlachty i ,że przekonania lewicowe są dla ciebie związane ze swołoczą.Dziwne ,wiele kapitalistycznych krajów ma rządy lewicowe i ludzie w nich żyjący mają się dobrze.
No ale ,może komuniści zabrali ci budkę z piwem ,albo dywan... więc teraz piszesz pierdoły.

.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)