Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 06.08.2014 20:08

Cześć. Pozdrowienia z okolic Splitu. Na meczu ze Slavenem było ok. 10 tysiecy. Na jutrzejszym ma być komplet. Atmosfera jak zwykle :D
Załączniki:
1407359034747.jpg
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 07.08.2014 08:21

Cześć....wie ktoś od której dzisiaj można na Poljudzie kupić bilety ? Koszulkę juz kupilem wczoraj na Starym Gradzie na Marmontovej a o bilecie zapomniałem :-) Mam nadzieje ze kompletu nie bedzie i sie wbije poza tym nie ten szczebel rozgrywek. Pozdrawiam
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 08.08.2014 07:53

Meczyk super, atmo jeszcze lepsza, zasluzone zwyciestwo Hajduka i zabawa do rana.Trzy druzyny w play off.Szkoda ze nie bede na IV rundzie :) Na oslode w niedz. RNK - Rijeka
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 11.08.2014 18:00

cherfen cztery drużyny grają dalej. na jaki sektor miałeś bilet?
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 12.08.2014 09:20

Tak cztery , zapomnialem ze Dinamo z automatu z LM w LE. Siedziałem z kolega tam gdzie było najwięcej ludu czyli na istok S, 39-12 i nie zrobiłem błędu.Jak rykneli Dalmaciiiiiiiiiijjjjjjjja to miałem ciary :-) .Trochę się zawiodlem torcidą bo tam tylko prawa strona się bardzo udzielała a lewa było mniej widoczna z naszej strony, nie wiem w której siedziales.Przy okazji.....nie wracales po meczu do chaty srebrna audica DB 54410 ? :-). Byłem tez na RNK -Rijeka i czułem się jak na sparingu, kibicowska "Armada" z Rijeki w liczbie 50 typa , obiekt tak duży jak na Victorii Świebodzice :-) Faktycznie oprócz tych trzech zespołów to słaba ta liga
celahim
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) celahim » 14.08.2014 06:49

W tę sobotę Hajduk gra z Zadarem. Myślicie, że będzie fajny mecz kibicowsko? Zadar to dobra ekipa?
Nie bardzo się orientuję w sytuacji w lidze chorwackiej, a skoro akurat będę w sobotę zwiedzał Split, to mógłbym się przejść zobaczyć meczyk:)
ochudzki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ochudzki » 14.08.2014 12:02

Witam forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na forum. Byłem w tamtym roku na meczu Hajduka z Lidze Europy z Dila Gori i w związku z tym, że było całkiem przyjemnie, planuje w tym roku wybrać się 31 sierpnia na mecz z Zabrzebiem. Mam natomiast pytanie do ludzi, którzy w tym roku już byli na meczu. Jak jest z zakupem biletu wcześniej niż w dniu meczu? Boje się że w dniu meczu może być już ciężko, a pewnie po dobrym wyniku z Ukraińcami w Lidze Europy może być ciężko o bilety. Na stronie Hajduka odnoście biletów na Zadar po przetłumaczeniu na googlach wychodzi na to, że do dnia meczu sprzedają bilety tylko grupie członków klubu kibica czy jakoś tak. Nie wiem czy dobrze to interpretuje, skąd moje pytanie o dostępność biletów np w tygodniu przed meczem. Na meczu z Dila Gori kupiłem bilet bez problemu po godzinie 16 w dniu meczu i z tego co czytałem na wcześniejszych stronach, ktoś w tamtym roku na mecz z Dinamem też kupił w dniu meczu bez problemu. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 14.08.2014 12:07

ochudzki napisał(a):Witam forumowiczów. Jest to mój pierwszy post na forum. Byłem w tamtym roku na meczu Hajduka z Lidze Europy z Dila Gori i w związku z tym, że było całkiem przyjemnie, planuje w tym roku wybrać się 31 sierpnia na mecz z Zabrzebiem. Mam natomiast pytanie do ludzi, którzy w tym roku już byli na meczu. Jak jest z zakupem biletu wcześniej niż w dniu meczu? Boje się że w dniu meczu może być już ciężko, a pewnie po dobrym wyniku z Ukraińcami w Lidze Europy może być ciężko o bilety. Na stronie Hajduka odnoście biletów na Zadar po przetłumaczeniu na googlach wychodzi na to, że do dnia meczu sprzedają bilety tylko grupie członków klubu kibica czy jakoś tak. Nie wiem czy dobrze to interpretuje, skąd moje pytanie o dostępność biletów np w tygodniu przed meczem. Na meczu z Dila Gori kupiłem bilet bez problemu po godzinie 16 w dniu meczu i z tego co czytałem na wcześniejszych stronach, ktoś w tamtym roku na mecz z Dinamem też kupił w dniu meczu bez problemu. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?

Stadion ma 35 tys miejsc .Mysle ze spoko dostaniesz bilet przed meczem .
Ja tez sie wybieram z bratem na mecz 30 sierpnia.Wiem tylko zeby byc przed meczem z 3 godziny wczesniej bo klopoty moga byc przy wejsciu na stadion
Mozemy sie jakos zgadac i razem isc na meczyk
j_nadolska
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_nadolska » 14.08.2014 12:24

W ubiegłym roku we wrześniu byliśmy na meczu Hajduka z Dynamo Zagrzeb. Bilety kupiliśmy niedaleko pałacu Dioklecjana w firmowym sklepie Hajduka w dniu meczu. Płaciliśmy 100kn za sektor F. Ale widzieliśmy też, że większość kupowała bilety w budkach koło stadionu. Super zabawa przed i po meczu. Polecam.
ochudzki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ochudzki » 14.08.2014 12:28

Dzięki za info! Kodens możemy się ustawić na piwko przed meczem, tylko musisz się jakoś do mnie odezwać na priv, bo ja nie mogę :)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 15.08.2014 20:13

chefren napisał(a): Siedziałem z kolega tam gdzie było najwięcej ludu czyli na istok S, 39-12 i nie zrobiłem błędu.Jak rykneli Dalmaciiiiiiiiiijjjjjjjja to miałem ciary :-)

Kiedyś mieliśmy z bratem bilety na istok, sektor S i próbowaliśmy wbić się na sjever, tłumacząc ochroniarzowi, że skoro jest S, to musi być bilet na sjever :D . Jeśli dobrze pamiętam to sektor umieszczony dość blisko Sjeverovi - dobrze widać i słychać, a i sam sektor dość często włącza się do dopingu.
chefren napisał(a): Trochę się zawiodlem torcidą bo tam tylko prawa strona się bardzo udzielała a lewa było mniej widoczna z naszej strony, nie wiem w której siedziałeś.

Na obydwu meczach siedziałem mniej więcej na środku sjevera. Mojego punktu widzenia atmosfera zarąbista, choć oczywiście porównywać tych dwóch meczów nijak nie można. Podobało mi się jak zostały poderwane wszystkie trybuny w 5-10 minucie meczu z Szachtiorem - młyn zaśpiewał do każdego z sektorów z osobna, a później ruszył cały stadion. Faktycznie jak mówił cherfen, lewa część sektora czyli sjeverni zapad trochę odstawał od całego sektora (sjevera) - do nich również była adresowana osobna przyśpiewka.
chefren napisał(a): Przy okazji.....nie wracales po meczu do chaty srebrna audica DB 54410 ? :-).

Oj, ja jeszcze na zajutrz po każdym z meczów miałem olbrzymie wątpliwości czy mogę wsiadać za kółko, więc to na pewno nie byłem ja :D .
chefren napisał(a): Faktycznie oprócz tych trzech zespołów to słaba ta liga
Nie znam się na tyle na piłce, by oceniać czy liga jest mocna, czy słaba ale oglądając dwa tegoroczne mecze Hajduka, jeśli ktoś oczekuje wirtuozerii, bajkowych zagrań itp. może być mocno rozczarowany. Generalnie poziom podobny do naszej ligowej rąbanki, tzn. często patrząc na murawę oczy bolą. Ale moim zdaniem i tak tam chodzi się po to, by poczuć atmosferę :D
celahim napisał(a):W tę sobotę Hajduk gra z Zadarem. Myślicie, że będzie fajny mecz kibicowsko? Zadar to dobra ekipa?
Nie bardzo się orientuję w sytuacji w lidze chorwackiej, a skoro akurat będę w sobotę zwiedzał Split, to mógłbym się przejść zobaczyć meczyk:)

Zadar zarówno pod kątem kibicowskim jak i sportowym średnia ekipa. Ich kibice - Tornado Zadar, udzielają się również na koszu na KK Zadar. Oprócz tego jak niemal cała Dalmacja - oprócz Śibenika i okolic - mieszkańcy Zadaru dopingują Hajduka. Czy będzie fajny mecz kibicowsko - na pewno - nie zastanawiaj się tylko kupuj bilety na sjever. Może będzie trochę mniej ludzi - choć po ostatnich sukcesach powinno być całkiem ok. Sjever na pewno będzie pełen. Sportowo piłkarze Zadaru obecnie zajmują 6 miejsce w lidze.
ochudzki napisał(a): Mam natomiast pytanie do ludzi, którzy w tym roku już byli na meczu. Jak jest z zakupem biletu wcześniej niż w dniu meczu? Boje się że w dniu meczu może być już ciężko, a pewnie po dobrym wyniku z Ukraińcami w Lidze Europy może być ciężko o bilety.

Wszystko zależy na jaki sektor. Na Sjever pewnie będzie problem, na inne powinno być ok. Co do wyniku meczu z Dnieprem - poczekajmy :D . Gorąco Was raz jeszcze zachęcam, by zwracać się do gospodarzy, miejscowych ludzi, których poznajecie z prośbą o pomoc w zorganizowaniu biletów. My w tym roku poprosiliśmy gospodarza oraz facetów, których poznaliśmy w knajpie o pomoc w zorganizowaniu biletów (znowu wszystko ogarnął mój nieoceniony Brat :D ). NIe muszę mówić, że znajomości zawarte w takich okolicznościach są mocno procentowe, to znaczy chciałem powiedzieć, że procentują :lol: :lol: :lol: . Tym samym kilka dni przed meczem mieliśmy trzy nadprogramowe bilety na sjever, które sprzedajemy w dniu meczu osobom, które stały w kolejce do kas. Ponieważ sprzedajemy za normalną cenę 60 kn., ludzie z kolejki prawie o nie walczą. Na marginesie - pamiętajcie również, że na każdą trybunę są inne kasy. Chcesz iść na Istok, ustaw się w kasie istok itp...
Ostatnio edytowano 24.10.2014 22:54 przez luk006, łącznie edytowano 1 raz
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 17.08.2014 10:03

ochudzki napisał(a):Dzięki za info! Kodens możemy się ustawić na piwko przed meczem, tylko musisz się jakoś do mnie odezwać na priv, bo ja nie mogę :)

Spoko możesz pisać na : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl cały czas jestem pod mailem.
A gdzie macie miejscówkę ? bo my na Ciovo stacjonować będziemy jak co roku :mrgreen:
szysza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szysza » 19.08.2014 19:02

Witam, mam takie pytanie czy jest możliwość kupna biletu na mecz Hajduk-Dinamo przez internet z Polski?
Jeżeli nie to jaka jest szansa na to że dam rade kupić bilet w dniu meczu w Splicie?
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.08.2014 10:55

Nie słyszałem/spotkałem się z możliwością zakupu biletów przez internet.
Co do biletów w dniu meczu - tak jak było napisane kilka postów wyżej - raczej tak.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 26.08.2014 11:13

Nie martwcie się zakupem biletów na mecz z Dinamem. Na pewno będą dostępne w dniu meczu w budkach pod stadionem. Polecam wybrać się do Splitu w okolicach popołudniowych, kupić bilety, następnie udać się do centrum w okolice kibicowskiego baru Torcidy (znanego z programu Discovery "Bunt na stadionach"), który znajduje się przy ulicy Zrinsko-Frankopanskiej (43.511892, 16.436337). Atmosfera "na mieście" przed meczem - bezcenna.

Zwracam uwagę że mecz jest 31. sierpnia a nie 30. jak wcześniej planowano. Chyba zmienili ze względu na mnie haha, bo dopiero 31 przyjeżdżam do Cro, rozpakowuję się i śmigam na Poljud.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.