chefren napisał(a): Siedziałem z kolega tam gdzie było najwięcej ludu czyli na istok S, 39-12 i nie zrobiłem błędu.Jak rykneli Dalmaciiiiiiiiiijjjjjjjja to miałem ciary
Kiedyś mieliśmy z bratem bilety na istok, sektor S i próbowaliśmy wbić się na sjever, tłumacząc ochroniarzowi, że skoro jest S, to musi być bilet na sjever

. Jeśli dobrze pamiętam to sektor umieszczony dość blisko Sjeverovi - dobrze widać i słychać, a i sam sektor dość często włącza się do dopingu.
chefren napisał(a): Trochę się zawiodlem torcidą bo tam tylko prawa strona się bardzo udzielała a lewa było mniej widoczna z naszej strony, nie wiem w której siedziałeś.
Na obydwu meczach siedziałem mniej więcej na środku sjevera. Mojego punktu widzenia atmosfera zarąbista, choć oczywiście porównywać tych dwóch meczów nijak nie można. Podobało mi się jak zostały poderwane wszystkie trybuny w 5-10 minucie meczu z Szachtiorem - młyn zaśpiewał do każdego z sektorów z osobna, a później ruszył cały stadion. Faktycznie jak mówił cherfen, lewa część sektora czyli sjeverni zapad trochę odstawał od całego sektora (sjevera) - do nich również była adresowana osobna przyśpiewka.
chefren napisał(a): Przy okazji.....nie wracales po meczu do chaty srebrna audica DB 54410 ?

.
Oj, ja jeszcze na zajutrz po każdym z meczów miałem olbrzymie wątpliwości czy mogę wsiadać za kółko, więc to na pewno nie byłem ja

.
chefren napisał(a): Faktycznie oprócz tych trzech zespołów to słaba ta liga
Nie znam się na tyle na piłce, by oceniać czy liga jest mocna, czy słaba ale oglądając dwa tegoroczne mecze Hajduka, jeśli ktoś oczekuje wirtuozerii, bajkowych zagrań itp. może być mocno rozczarowany. Generalnie poziom podobny do naszej ligowej rąbanki, tzn. często patrząc na murawę oczy bolą. Ale moim zdaniem i tak tam chodzi się po to, by poczuć atmosferę
celahim napisał(a):W tę sobotę Hajduk gra z Zadarem. Myślicie, że będzie fajny mecz kibicowsko? Zadar to dobra ekipa?
Nie bardzo się orientuję w sytuacji w lidze chorwackiej, a skoro akurat będę w sobotę zwiedzał Split, to mógłbym się przejść zobaczyć meczyk:)
Zadar zarówno pod kątem kibicowskim jak i sportowym średnia ekipa. Ich kibice - Tornado Zadar, udzielają się również na koszu na KK Zadar. Oprócz tego jak niemal cała Dalmacja - oprócz Śibenika i okolic - mieszkańcy Zadaru dopingują Hajduka. Czy będzie fajny mecz kibicowsko - na pewno - nie zastanawiaj się tylko kupuj bilety na sjever. Może będzie trochę mniej ludzi - choć po ostatnich sukcesach powinno być całkiem ok. Sjever na pewno będzie pełen. Sportowo piłkarze Zadaru obecnie zajmują 6 miejsce w lidze.
ochudzki napisał(a): Mam natomiast pytanie do ludzi, którzy w tym roku już byli na meczu. Jak jest z zakupem biletu wcześniej niż w dniu meczu? Boje się że w dniu meczu może być już ciężko, a pewnie po dobrym wyniku z Ukraińcami w Lidze Europy może być ciężko o bilety.
Wszystko zależy na jaki sektor. Na Sjever pewnie będzie problem, na inne powinno być ok. Co do wyniku meczu z Dnieprem - poczekajmy

. Gorąco Was raz jeszcze zachęcam, by zwracać się do gospodarzy, miejscowych ludzi, których poznajecie z prośbą o pomoc w zorganizowaniu biletów. My w tym roku poprosiliśmy gospodarza oraz facetów, których poznaliśmy w knajpie o pomoc w zorganizowaniu biletów (znowu wszystko ogarnął mój nieoceniony Brat

). NIe muszę mówić, że znajomości zawarte w takich okolicznościach są mocno procentowe, to znaczy chciałem powiedzieć, że procentują

. Tym samym kilka dni przed meczem mieliśmy trzy nadprogramowe bilety na sjever, które sprzedajemy w dniu meczu osobom, które stały w kolejce do kas. Ponieważ sprzedajemy za normalną cenę 60 kn., ludzie z kolejki prawie o nie walczą. Na marginesie - pamiętajcie również, że na każdą trybunę są inne kasy. Chcesz iść na Istok, ustaw się w kasie istok itp...