Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
torreso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) torreso » 26.08.2013 13:10

Mam małe pytanie, ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć cen biletów na mecz Dinama z Hajduczkiem 14.09.
Na kupno biletu w kasie już raczej nie liczę (chociaż kto wie). Czy orientuję się ktoś kto był już na derbach Chorwacji jak to wygląda w dzień meczu, czy można kupić bilet u jakiegoś konika przed meczem? Czy może da rade kupić bilet w jakieś normalnej cenie w Splicie?
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 26.08.2013 16:39

Śledź codziennie stronę oficjalną "HAJDUK SPLIT", kilka dni przed meczem pojawia się informacja gdzie i w jakich godzinach, oraz w jakiej cenie będzie można nabyć wejściówki. Na ostatni mecz w Splicie z SL. BELUPO w dniu 17.08.2013 było info o 3 punktach sprzedaży, na mieście ( sklep firmowy), oraz w centrach handlowych (również sklepy firmowe Hajduka), a także kasach przy stadionie. Ceny 40, 60 i 80 kn najdroższe. Liczyłem, że mecz z Dinamem będzie w niedzielę , ale niestety podano, że w sobotę o 19.00. Ja niestety będę w Splicie sobotę ok godz. 15 i obawiam się, że nie dostanę już biletów, nie mniej jednak spróbuję zakupić na starówce (sklep Hajduka) lub w kasach stadionowych. Możę zakupię "u koników" ale więcej jak 150-185 KN (20-25 euro) na ten cel raczej nie przeznaczę.
GAJUS
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 26.08.2013 18:08

raczej bede na derbach ,nie obiecuje ,ale moze bedę mogl komus kupic bilety ,dam znac co i jak
Bilety sprzedaja na 6-7 dni przed meczem
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 30.08.2013 08:46

Piłkarze Rijeki sprawiają sporą niespodziankę, eliminując z dalszej gry ekipę ze Stuttgartu, remisując z nimi 2:2. Dramaturgi nie brakowało, ponieważ w 75 minucie Rijeka strzela bramkę samobójczą, wówczas przy wyniku 2:1 nastąpiła by dogrywka, natomiast decydujący gol Rijećanie strzelają w 94 minucie.
W Niemczech melduje się Armada w liczbie 2000 osób.
Załączniki:
rijeka3.jpg
rijeka2.jpg
rijeka.jpg
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 13.09.2013 20:28

Jutro mecz z Dinamem, a tu cisza... Ktoś dotrze na to spotkanie?
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 13.09.2013 23:35

luk006 napisał(a):Jutro mecz z Dinamem, a tu cisza... Ktoś dotrze na to spotkanie?

Melduję się z Podgory. Jutro jedziemy na mecz z gospodarzem. Startujemy już około 14.00 więc mamy dużo czasu aby przejść się do baru Torcidy. BBB mają przyjechać na mecz więc myślę, że będzie emocjonująco. Ponieważ z naszej trójki tylko ja wiem co to znaczy kocioł (co prawda poznański, ale zawsze) dla bezpieczeństwa i wygody moich kolegów zdecydowaliśmy wraz z gospodarzem o tym że wybieramy się na trybunę wschodnią...
domingos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domingos » 14.09.2013 12:58

Również będę na meczu ze znajomymi z Wrocławia i z gospodarzem Dario :-)
Startujemy o 16 z Vodic ,będzie ciekawie ,Dinamo faworytem ale derby mają swoje prawa
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 14.09.2013 14:18

Panowie z niecierpliwością czekam na obszerną relację.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 15.09.2013 11:09

domingos napisał(a):Również będę na meczu ze znajomymi z Wrocławia i z gospodarzem Dario :-)
Startujemy o 16 z Vodic ,będzie ciekawie ,Dinamo faworytem ale derby mają swoje prawa

Szkoda ze nie udało mi się być znowu z wami na meczu :(
Niestety musiałem wrócić z Cro tydzień przed meczem :(
Napisz czy był komplet :mrgreen:

2-0, musiało być pięknie i głośno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 15.09.2013 14:36

Kompletu widzów nie było. Pełna była tylko północ. Wschód zapełniony w 90% procentach. BBB też nie wypełnili całej klatki. Było ich około 400-500 tak na oko licząc.

Na początku meczu Hajduk wyszedł z transparentem "Za Hrvatski Vukovar", cały stadion skandował "Vukovar, Vukovar". Hajduk prezentuje choreo: na początek trans Hajduk Split wraz z kartonatą w kształcie logo Hajduka za chwilę trans spada i pojawia się napis, z tego co rozumiem "doprowadza mnie do szaleństwa". Zamiast kartonady pojawiają się machajki i wjeżdża mała sektoróweczka z fanatykiem.
Co jakiś czas w użyciu sa petardy hukowe i piro. Musze przyznać że po pierwszej połowie byłem nieco zawiedziony dopingiem. Na szczęście później Sjever a potem cały stadion rozkręcił się na maksa.
Po pierwszej bramce totalne szaleństwo, Torcida odpala mnóstwo piro, petard i strobo. Praktycznie sjever jest niewidoczny, co przyjmuję z uhahaną gębą :) Po drugiej bramce znów to samo ale wtedy odzywa sie Dinamo, które przerywa mecz wrzucając kilka rac na murawę. Dinamo prezentuje trzy transy ku czci Zvonko Busica, który kilkanaście dni temu popełnił samobójstwo. Hajduk też prezentował jakieś transy, ale z mojej perspektywy nie bardzo widziałem co na nich było napisane.
Dinamo kilka razy fajnie słyszalne, szczególnie denerwowali gospodarzy bębnem ;)
Poziom piłkarski typowo polski, choć gra nieco szybsza i to, czego u nas nie ma - mnóstwo pojedynków 1 na 1.
Zniszczona murawa, podobno po kilku koncertach, które odbyły się w tym roku w Splicie. Po meczu zabawa trwała na całego przez kilkadziesiąt minut, a całą godzinę zabrało nam wyjechanie ze Splitu. Wyjazd udany. Muszę zaplanować następny urlop w taki sposób aby znów trafić na mecz ;)

Dodam jeszcze że bilety ze spokojem dostaliśmy przed meczem (byliśmy na miejscu około 16.00) i zdązyliśmy jeszcze pojechać na miasto popatrzeć jak kibole przygotowują się do meczu (m.in. koło ich osławionego klubu, niedaleko ul. Marmontowej)
Załączniki:
IMAG0355.jpg
IMAG0357.jpg
IMAG0358.jpg
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 15.09.2013 14:49

Musze jeszcze dodać, że przed meczem mieliśmy krótkie spotkanie z Dariem i jego ekipą (domingos - pozdrawiam!). Co ciekawe to Dario mnie odnalazł a nie na odwrót, choć nie widzieliśmy się dwa lata.
My na meczu byliśmy z naszym obecnym gospodarzem, który bawił się z nas najlepiej (kiedyś stały bywalec sjeveru a teraz, rodzina... dzieci... apartamenty.. pewnie gdyby nie my to by na meczu nie był :D) no i przede wszystkim pouczył nas nieco na temat purgeri picek i innych przyśpiewek itd. ;)))

Na koniec reportersko: Hajduk jest obecnie drugi i ma punkt straty do Dinama.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 15.09.2013 15:00

Cieszy wygrana i zbliżenie się do Dinama w tabeli :mrgreen:

Bramka na 1-0 :twisted: :

Bramka na 2-0 :twisted: :

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

DALMACIJO !!!!!!!!!!!!!!!!!!

kartoniada :oczko_usmiech:

To samo miałem pisać, widać ze nie ma kompletu. Dwa lata temu jak byłem z Domingosem też nie było 8O
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 13.06.2014 14:08

Na stronie Hajduka pojawił się terminarz na nowy sezon. Warto być na bieżąco jeśli ktoś planuje odwiedzić Poljud w wakacje: http://hajduk.hr/utakmice
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 14.06.2014 22:09

Oooo super informację. Jak dobrze pójdzie 2.08. uda mi się być na meczu ze Slavenem Belupo. A może jeszcze się poszczęści i coś fajnego w pucharach się zadzieje? Losowanie już 23 czerwca.
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 14.06.2014 22:20

Ja podejrzewam że to daty podane tak jak w polskiej lidze - czyli na razie pi*oko. Trzeba sprawdzać jak to się będzie dokładnie rozkładać. Ja jestem wściekły gdyż 30. sierpnia dopiero bedę wjeżdżał do Cro. Zastanawiam się czy tego nie zmienić :)

Za to dla zainteresowanych - Chorwacja zaczyna eliminacje ME 2016 od meczu z Maltą, 9. września w Zagrzebiu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.