Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 08.07.2014 06:53

My będziemy 20 lipca na meczu z Istrią o 21:00.
Na mecz do Splitu jadę z plw. Peljesac. Mam 3 miejsca gdyby ktoś chciała się zabrać po drodze.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 12.07.2014 14:45

Z ciekawostek RNK Split awansował do kolejnej, II rundy eliminacyjnej LE, w której zmierzy się z Hapoelem Beer Szewa. Wg. oficjalnej strony - w przeciwieństwie do 90minut.pl - w Splicie, odbędzie się pierwszy mecz 17 lipca, o godzinie 18:00 w Parku Młodzieży.
Natomiast Hajduk rozpoczyna swoje zmagania od II rundy. Pierwszy mecz 17.07 na wyjeździe, rozpoczyna się o 20:45. Rewanż 24.07 w Splicie.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 17.07.2014 22:58

W pierwszym meczu Hajduk dzisiaj zwycięża 2:0. RNK również wygrywa swoje spotkanie 2:1. Jutro o godzinie 13:00 odbędzie się już losowanie kolejnej rundy, która będzie rozegrana 31.07 oraz 7.08.

Myślę, że Hajduk po dzisiejszej wygranej nie będzie miał problemów ze zwycięstwem w rewanżu i z awansem. Zatem pozostaje wznoszenie modłów, by w jutro dopisało szczęście i wylosowali ciekawego rywala (pod kątem kibicowskim :-) ), a także by pierwszy mecz grali na wyjeździe. Wówczas 7.08 udałoby mi się być na Poljudzie.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 18.07.2014 12:44

No i udało się :-).

Pierwszy mecz Hajduk gra na wyjeździe zatem na Poljudzie grają 7.08 :-) :-) :-).
Przeciwnikiem będzie zwycięzca meczu FK Atlantas - Szachtar Karaganda.

RNK wylosowało Czernomorca Odessa - pierwszy mecz również na wyjeździe.

Z ciekawostek Rijeka wylosowała zwycięzcę dwumeczu Vikingur - Tromso.
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 19.07.2014 13:51

no to zapowiadają sie ciekawe mecze w el.Le i w lidze .....może wybiore się na rewanż Hajduk -Szachtar, RNK - Czernomorec i w lidze RNK - Rijeka . Jeden sobie odpuszcze bo na Poljudzie Hajduczek rozstrzela Slaven....ciekawe jakie koszta tiketow :-)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.07.2014 00:04

Na trybuny sjever i jug w meczach ligowych nadal bilet kosztuję 40 kn.
PrzemoCH
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemoCH » 20.07.2014 00:31

Siemanko, jestem tu nowy, dlatego najpierw chciałem się przywitać!

Od kilku dni śledzę forum, które zaskoczyło mnie swoim ogromem informacji na temat docelowego kraju mojego najbliższego wyjazdu! Ale może o zachwytach tym forum, jak i Chorwacją 'inną razą' :)

Do rzeczy. Planuję być w Splicie 24.07. tak, aby obejrzeć mecz z Dundalk. Czy moglibyście mi odpowiedzieć na kilka pytań jako 'starzy wyjadacze'?

1. Jak kształtują się ceny biletów na mecz tego szczebla?
2. Jaka może być prognozowana frekwencja na meczu II rundy el. Ligi Europy (w okresie wakacyjnym)?
3. Czy nie będę miał problemu z kupnem biletów w dniu meczu?

Jeżeli macie jakieś rady, sugestie, uwagi czy wskazówki co do Splitu i Hajduka, jestem bardzo otwarty.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdro!
Przemo.CH.
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 20.07.2014 10:01

Siemka. wyjadaczem nie jestem ale przewiduje ze :

1.Tikety nie będą dużo większe jak podane na stronie Hajduka na ligę czyli : 40,40,60,80 kun w zależności od trybuny , chyba maks. do 100 kun, podobnie na RNK.
2.Na meczu 1 rundy RNK było 2 tys. wiec tak sobie,może na Czernomorca będzie więcej a jeśli chodzi o Hajduka to może 5 tys. z Dundalk. a potem z Szachtarem K. trochę więcej.
3. Przy takim stadionie raczej nie powinno być problemów z kupnem biletow

luk006 => nie wiesz jak nazywa się trybuna która jest po lewej stronie patrząc od trybuny Torcidy ? dzięki i pozdr.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.07.2014 11:02

ad.1. W tamtym roku na trybunę Istok (wschód) na mecz pucharowy z Dila Gori bilety kosztowały bodaj 80kn.;

ad.2. No i tu pewnie spore zaskoczenie - wydaje mi się, że minimum to 20 tys. W tamtym roku w drugiej rundzie na meczu ze wspomnianym Dila Gori frekwencja wyniosła 30 tys., co biorąc pod uwagę klasę rywala jest wynikiem znakomitym. W 2011r. mecz ze Stoke w II lub III rundzie również oglądał niemal komplet ok. 35 tys. widzów. Pamiętajcie, że dla Torcidy priorytetem jest kilka meczy ligowych oraz przede wszystkim możliwość pokazania się w Europie poprzez LE. Zaczął się sezon, jest głód kibicowania, atmosfery, adrenaliny stąd też frekwencja bez względu na klasę rywala będzie wysoka.

Jako ciekawostkę dodam, że Hajduk ma najliczniejszą widownię spośród wszystkich chorwackich drużyn. Średnio (dane z rundy jesiennej sezonu 2013/2014) mecze ligowe oglądało ok. 6300 widzów. Druga w klasyfikacji jest Rijeka ok. 3000 widzów, trzecie dopiero Dinamo ok. 2700 widzów (konflikt kibiców z prezesem Mamićem - sytuacja podobna do sytuacji Zawisza - Osuch lub Wisła - Bednarz);

ad.3.
Zależy na jaki sektor. Bilety na sektor zajmowany przez Torcidę, czyli Sjever (Północ) rozchodzą się bardzo szybko, na pozostałe sektory dostaniesz bez problemu. Bilety można dostać w fan shopie przy stadionie, zobacz również w centrum handlowym Emezeta. Na oficjalnej stronie jest napisane, żeby ze względu na nowy system zabezpieczeń przychodzić na stadion min. 1 godzinę przed meczem.

cherfen ta trybuna to Istok (wschód). Przy okazji zapraszam na wirtualny spacer po Poljudzie: http://hajduk.hr/sadrzaj/stadion/virtualna-setnja/
PrzemoCH
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemoCH » 20.07.2014 11:16

Dzięki bardzo za wszelkie informacje, mam nadzieję, że akurat na tym meczu dopisze frekwencja i będzie atmosferka. Ja raczej wolę usiąść sobie na jakimś sektorze spokojniejszym, z dobrym widokiem zarówno na płytę boiska jak i na Torcidę.

A pytałem czy można dostać bilet w dniu meczu bardziej mając na myśli, czy nie wymagają tam jakichś kart kibica i tym podobnych wynalazków. I rozumiem, że nie wymagają.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.07.2014 11:36

W tamtym sezonie nie wymagali, w tym - po pobieżnym przeczytaniu informacji na stronie hajduk.hr - również nie wymagają. Jak będę miał więcej czasu to przysiądę i dokładniej przeczytam o co chodzi z tymi zmianami dotyczącymi bezpieczeństwa, bo póki co nie wszystko rozumiem :-). Jak coś się zmieni napiszę.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.07.2014 14:55

I jeszcze taka mała dygresja na temat ekipy Dundalk. Grał ktoś za komuny, w latach 80-tych w grę planszową `Puchar Europy`??? Pamiętam, że jedną z drużyn był właśnie wspomniany F.C. Dundalk :-). To były czasy :-).
Załączniki:
puchar europy.png
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 20.07.2014 16:42

dzięki za info...to super bo im wiecej ludu tym lepsza atmosferka będzie na następnej rundzie :-) a wracając do historii,która zatoczy koło, byłem w 84r. na meczyku w Sarajewie ,zaraz po igrzyskach, gdzie Żelio grało z Hajdukiem ( z takimi gwiazdami jak bracia Vujoviciowie czy Gudejl ) w lidze jugoslowianskiej i dopiero teraz będę na następnym meczu Hajduczka....juz nie mogę się doczekać.... A przy okazji zobacze niedaleko dobra druzynke Rijeke :-) Tour de Poljud juz widziałem wczesniej
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.07.2014 20:34

cherfen napisz coś o okolicznościach meczu Żelje i Hajduka. Jak się tam znalazłeś i co zapamiętałeś? Być w tamtych czasach na takim meczu było wiele trudniejsze niż obecnie. W ogóle kiedyś liga jugosłowiańska była arcy ciekawa: Hajduk, Dinamo, Rijeka, Osijek z Chorwacji, ze Słoweni Branik Maribor i Olimpija Ljubljana, z Serbii Partizan, Zvezda, Vojvodina, z Bośni Veleż, Żelje, FK Sarajevo, z Macedonii Vardar, z Czarnogóry Budućnost. Pod względem kibicowskim była nawet mega ciekawa :-). Jeśłi kogoś to interesuje, zapraszam do poniższego linka - odrobina historii:
http://www.rsssf.com/tablesj/joeghist.html
Braci Vujovićów pamiętam, bo miałem kiedyś kalendarz Hajduka - chyba na rok 85 albo 86 i były ich foty.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 20.07.2014 22:07

No i pierwszy mecz ligowy Hajduk zremisował 1:1. Widzów ok. 8000. Sjever wypełniony w 80%.
Załączniki:
_MG_4306-134921655.jpg
hajduk - istria.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mecz Hajduczka czy to możliwe? - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone