Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mecz Hajduczka czy to możliwe?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 20.07.2014 22:30

Fajne podsumowanie historii , tak liga jugosłowiańska była wtedy mocna i lepsze grajki grały, wystarczy popatrzyc na strzelcow ( Pancev,Michajlowic,Vujovic) wszyscy zrobili kariery.Wracając do tego meczu to kiedys byłem na turnieju juniorow na zaproszenie F.K Sarajevo.Gralismy na olimpijskim stadionie Koszewo.W grupie Steaua i gospodarze wybili nam pilke z glowy wiec wieczorem mieliśmy czas i zaproszono nas na mecz rywala Zelezniczar - Hajduk.Dla łebka niesamowite przezycie no i Hajduk topowa druzyna.Żywy doping navijaci z Zelio i z 300 marynarzy ze Splitu dopingowalo.Do tego pełny stadion i pierwszy raz widziałem dosłownie pionowe drewniane trybuny ( przynajmniej takie wtedy miałem wrażenie :-) ) ze prawie zagladalo się na murawę.W głębi kibicowalem Hajdukowi ale Sarajevo zagrało dobry mecz i zaslużenie wygrało 2:0 . Zresztą później na koniec wyprzedzili ich w tabeli.Do domu wracalismy pozniejsza Aleją Snajperów :( Szkoda tego miasta bo pięknie tam bylo i ten klimat bliskowschodni,życie tam zaczynalo się po 22 :-) ale juz czas wracać na ziemie i pomyśleć o wyjezdzie do CRO 1.08 :-)
Ostatnio edytowano 21.07.2014 09:33 przez chefren, łącznie edytowano 1 raz
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 21.07.2014 09:02

Powracając do wczorajszego meczu oficjalna strona podaje, że było 12 000 widzów.

Cherfen, bardzo ciekawa historia. Być na takim turnieju, poza granicami, w tamtych to musiało nieźle zmotywować młodych zawodników. Z ciekawości zapytam czy ktoś z tamtej grupy, w której grałeś wybił się? W jakiej drużynie grałeś?
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 21.07.2014 09:21

Frekwencja niezła ale myślę ze na II rundzie będzie 30 tak jak prognozowales....z perspektywy czasu wygląda to tak ze bardziej byliśmy oczarowani "egzotycznym" wyjazdem i zaskoczeni zbyt dobrym poziomem gry,zresztą wszyscy na nas dziwnie patrzyli bo pojechalismy tam autosanem w wojskowych barwach .... to juz wiesz gdzie grałem :-) zależy co masz na myśli mówiąc czy ktoś się wybił , dla jednych III liga to szczyt marzen dla drugich to tylko przystanek :-)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 21.07.2014 09:31

Klubów pod patronatem wojska było kilka, m.in. Zawisza, Resovia, Legia, Śląsk, tak że nie jest to takie oczywiste. I w dodatku chyba w każdym był jakiś autosan :-).
Chodziło mi o to, czy grałeś z kimś kto np. otarł się później o I ligę, która teraz na wyrost jest zwana ekstraklasą. Wtedy myślę, że łatwiej będzie mi odgadnąć w jakim klubie grałeś, choć obstawiam `L` skoro miałoby to być takie oczywiste :wink: .
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 21.07.2014 09:42

To pudło bo jesteśmy "sąsiadami " to tylko 70 km :-) udało mi się zagrać chociaż śladowo w nomen omen ówczesnej ex. i "grałem" z paroma repr. tamtej repry i olimp.,tyle mojego :-) jeszcze jeden kolega zagrał więcej z tej ekipy, czyli zalozenie klubowe ze dwóch ludzi doszło do I drużyny seniorów zostało spełnione :-)
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 22.07.2014 22:18

PrzemoCH napisał(a): Planuję być w Splicie 24.07. tak, aby obejrzeć mecz z Dundalk. Czy moglibyście mi odpowiedzieć na kilka pytań jako 'starzy wyjadacze'?

1. Jak kształtują się ceny biletów na mecz tego szczebla?

Wg. informacji na oficjalnej stronie bilety od 60 do 120 kn.

PrzemoCH napisał(a):

3. Czy nie będę miał problemu z kupnem biletów w dniu meczu?

Wg. oficjalnej strony bilety można nabyć:
Utorak, 22. srpnja 2014.
1. Prodajno mjesto pored Fan Shopa na Poljudu: od 9:00 do 20:00 sati
2. Cro Fan Shop - City Centar one Split: od 9:00 do 22:00 sata
3. Cro Fan Shop - Marmontova Split: od 9:00 do 21:00 sat

Srijeda, 23. srpnja 2014.
1. Prodajno mjesto pored Fan Shopa na Poljudu: od 9:00 do 20:00 sati
2. Cro Fan Shop - City Centar one Split: od 9:00 do 22:00 sata
3. Cro Fan Shop - Marmontova Split: od 9:00 do 21:00 sat

Četvrtak, 24. srpnja 2014.
1. Prodajno mjesto pored Fan Shopa na Poljudu: od 9:00 sati
2. Cro Fan Shop - City Centar one Split: od 9:00 sati
3. Cro Fan Shop - Marmontova Split: od 9:00 sati
4. "Kućice" nasuprot istočne tribine: od 16:00 sati
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 24.07.2014 21:27

Ufff.
I Hajduczek awansował. Co prawda ulegli 1:2 i mało brakowało ale awansowali. W następnej rundzie czeka ich pojedynek ze znanym polskim kibicom kazachskim Szachtiorem Karaganda. Pierwszy mecz na wyjeździe 31.07, rewanż tydzień później 7.08.

Awansował również RNK po bezbramkowym remisie z Hapoelem Beer Szewa. Zatem w następnej rundzie zagrają z Czernomorcem Odessa (pamiętam jak grali kiedyś z Widzewem, a bramki strzelał Koniarek :-) ). Mecze również powinny odbyć się identycznie jak w przypadku Hajduka - pierwszy mecz w Splicie.

Awansowała również Rijeka, pokonując na wyjeździe Ferencvarosa Budapeszt 1:2. W przyszłej rundzie czeka ich pojedynek z Vikingurem Gota z Wysp Owczych. Pierwszy mecz na wyjeździe.

Mam nadzieję, że ze względów bezpieczeństwa nie zamienią meczu i rewanżu Hajduka.

Z kronikarskiego obowiązku dodam, że wg. oficjalnej strony mecz obejrzało 13890 widzów, czyli moje prognozy dotyczące dwudziestotysięcznej widowni były przeszacowane.
Załączniki:
Hajduk - Dundalk 2.jpg
Hajduk - Dundalk.jpg
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 25.07.2014 23:07

Obydwa pierwsze mecze obu ekip ze Splitu na wyjeździe , rewanże u siebie.Hajduk rewanż będzie grał o 19.30 a ciekawe co wymyśla w RNK bo ostatnio grali o 20.15.Mam nadzieje ze nie zamienią jak ekipom z Sewilli w tamtym roku bo wracając z nad morza nie mogłem obejrzeć pierwszego meczu u siebie.Czernomorec to ciekawsza drużyna od Szachtara ale Hajduk i 20 tys to będzie cos.Juz nie mogę się doczekać jak tam wpadne wieczorkiem :-)
chefren
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) chefren » 26.07.2014 09:44

A jednak zmienili , RNK gospodarzem pierwszego meczu.Raczej dobrze bo nie ma dylematu i na
Poljudzie może będzie więcej ludzi jak zrobią wynik w Karagandzie . Mecz o 20.15.Trybunka Istok prezentuje się nieźle :-)
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 30.07.2014 07:57

30 Sierpnia jest mecz Hajduk vs Dynamo Z. o godz. 12:00 .
Mam pytanie odnośnie biletów ja wiem że to jest szlagier w Chorwackiej lidze ale czy jest jakaś szansa na dostanie biletu na ten mecz w dniu meczu.
Może ktoś z was się wybiera ?
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 30.07.2014 08:11

Może być ciężko. A może gospodarze, u których będziesz spał mogliby Ci ogarnąć temat biletów?
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 31.07.2014 04:24

A może mają jakąś rezerwacje internetową?
Kurde muszę to jakoś pochytać.To tylko 2 bilety ;)
mwm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mwm » 31.07.2014 08:32

Ja byłem na 3 meczach Hajduka i na 1 RNK. Na RNK praktycznie nic się nie dzieje, natomiast na meczach Hajduka atmosfera jest znakomita. Piłkarsko kopanina jak u nas. Będąc 4 lata temu siedziałem w młynie Torcidy i nagrywałem doping kamerą. Nikt mi nie zwrócił uwagi. Pod stadionem nie widać osób, które wyłapywałyby obcych (turystów).
W 2010 byłem na Hajduk - HSV, a teraz na RNK Split - Hapoel Beer Sheva, Hajduk - Istra, Hajduk - Dundalk.
Wszystkie mecze, na których bywam dokumentuję (relacja, fotki i filmy). Chciałem podać linki do moich relacji (foty, filmy) z meczów, na których byłem, ale nie forum tego nie puszcza.
mojewielkiemecze.wodip.opole.pl to moja strona, na której opisałem wszystkie mecze, na których byłem w ostatnich 4 latach. Można mnie poczytać też na facebook.com/mojewielkiemecze i @MojeWielkieMecz
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 31.07.2014 14:47

napisz do mnie adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl co i jak załatwiałeś będę wdzięczny.
tajemniczy
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tajemniczy » 31.07.2014 21:19

I mi się udało być na meczu ;-)

Atmosfera jak zawsze dobra, trochę mało ludzi.

h2.jpg

h1.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.