Dopiero dzisiaj miałam czas odtworzyć te wszystkie tanga i tak się zaczęłam zastanawiać , dlaczego ja nigdy nie oglądałam "Zapachu kobiety "?
.png)
.png)
Ja bym mogła zostać dobę, tak aby złapać wschód i zachód słońca, poplażować w samotności - na dłuższą metę, tj. kilka dni to bym się tam "dusiła"pomorzanka zachodnia napisał(a):A ja bym wytrzymała może parę godzinmimo że piękna jest ta wyspa...
Jedno i drugiepomorzanka zachodnia napisał(a): ... I jeszcze bardzo mi się podobało to wykonanie Libertanga: oni tam razem grają czy raczej tańczą![]()
.png)
agata26061 napisał(a):Katerina napisał(a):A oto wspomniana wyspa Palagruža - na którą mam wielką ochotę i czuję ,że i to marzenie zrealizuję![]()
To dopiero musi być dzicz. Tak na kilka dni na całkowity reset z chęcią bym się tam zatrzymała. Wiadomo, że przy dłuższym pobycie mogłoby być dość nudno i monotonnie, ale na kilka dni owszem
A ja bym wytrzymała może parę godzinmimo że piękna jest ta wyspa.
Ja bym mogła zostać dobę, tak aby złapać wschód i zachód słońca, poplażować w samotności - na dłuższą metę, tj. kilka dni to bym się tam "dusiła".
Ale, wyobraźcie sobie - sztorm przeżyć w takiej latarni Dopiero dzisiaj miałam czas odtworzyć te wszystkie tanga i tak się zaczęłam zastanawiać , dlaczego ja nigdy nie oglądałam "Zapachu kobiety "?
Ale "Zapachu kobiety" nie mogłam pominąć I jeszcze bardzo mi się podobało to wykonanie Libertanga: oni tam razem grają czy raczej tańczą![]()
Hauser bardzo ekspresyjnie wyraża emocje podczas gry, czasem aż za bardzoi strzela oczkiem na wszystkie strony

.png)
boboo napisał(a):Katerina,
daj przeczytać ten post Małżonkowi.
Może coś wskóra![]()
bo czasem wystarczy zwykły "średniociężki" lis*, a mniemam że Małżonek kocha Cię całą.
Onegdaj Olga podesłała mi podobne zdjęcie do tego:
Deczko się ode mnie nasłuchała i naoglądała.
Już tak nie robi.
Czekam dalszych odcinków
* żeby wyzwolić poduszkę powietrzną

.png)
)
, aby porównać tę viską z tą słynną - z Dolu, którą jadłam rok wcześniej na Braču. Do tego duża kawa z mlekiem. Jest pysznie - hrapaćuša (tudzież: hrapoćuša) jest o wiele mniej słodka, niż ta bračka, co mi bardzo odpowiada.
, bowiem wiaderko pełne jest różnorakich ryb.
.png)

Katerina napisał(a):
Pożyczam sobie krzesełko...
...i oglądam słońce udające się na spoczynek.
Katerina napisał(a):
Katerina napisał(a):Hip, hip, hippy, hurra![]()
![]()
Katerina napisał(a):Niestety, spotkało nas duże rozczarowanie...Plater mięs z grilla - w tym miała być przewaga jagnięciny i jagnięcych kiełbasek - to wielkie nieporozumienie. Mięcho przetłuszczone i żylaste, w dodatku zesmażone na podeszwę i twarde
...
Jestem przekonana, że te skorupiaki też zostały spie....ne przez kucharza![]()
Katerina napisał(a):
Zmiany cywilizacyjne dotarły nawet tutaj...![]()
W ubiegłorocznej relacji pokazałam to zdjęcie..
Jak ja bym taki domeczek pokochała
Wyobrażam sobie, że ta drewniana pergola w przyszłości porośnie winoroślą
pod którą wspaniale będzie sączyć wino![]()
.png)
Czegoż to ludzie nie wymyślą.Katerina napisał(a): ... ciastka te robi się ze zmielonych zdrewniałych strąków drzewa karobowego, czyli tzw. mączki świętojańskiej ...
Yyyy nic nie widaćKaterina napisał(a): ... Idziemy tak dosyć długo, nie spotykamy ani jednego człowieka, można się więc całkowicie uwolnić i cieszyć swobodnym obcowaniem z naturą...
.png)
.png)
.png)
Rzadki to widok w Chorwacji,żeby słońce
"topiło się" w morzu
Katerina napisał(a):
Jak ja bym taki domeczek pokochała
Wyobrażam sobie, że ta drewniana pergola w przyszłości porośnie winoroślą
pod którą wspaniale będzie sączyć wino
...
Czyli oprócz poszukiwań skarbu/skarbów
kolejne zadanie (Dla Ciebie)na tegoroczny wrzesień to...![]()
Obczajka takiego czegoś dla nas
A swoję drogą między innymi dlatego ciężko mi coś zamówić
w Konobie,czy innym restaurancie![]()
)To pierwszy raz, kiedy tak się rozczarowałam Katerina napisał(a):
... ciastka te robi się ze zmielonych zdrewniałych strąków drzewa karobowego, czyli tzw. mączki świętojańskiej ...
Czegoż to ludzie nie wymyślą.
Przy okazji wizyty w miejscu zwanym Ziołowy Zakątek się dowiedziałam, że oni np. robią kawę z żołędzi(sypaną i rozpuszczalną) a produkt uboczny jest jeszcze przerabiany na mydło.
Katerina napisał(a):
... Idziemy tak dosyć długo, nie spotykamy ani jednego człowieka, można się więc całkowicie uwolnić i cieszyć swobodnym obcowaniem z naturą...
Yyyy nic nie widać
Ale tu już szysko gra
Super miejscówka na obserwację zachodzącego słoneczka
Nic mi tak nie poprawia humoru i nastroju jak porcyjka relacji Kateriny z Visiora. Jest cudnie, jest pięknie, jest idyllicznie. Chwilo trwaj...
Co prawda, to prawda. Niezwykle klimatyczne miejsce z tego Visu
Ależ przyjemnie i wakacyjnie spędziłam ostatnie kilkanaście minut z Twoją relacją. Dzisiejszy dyżur w pracy jakoś trzeba sobie umilić

.png)

.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży