Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mala miejscowosc miedzy Omisem a Brela

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kawa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa » 30.03.2012 08:06

Cześć !
Miejscowość RUSKAMEN, 5 km. za Omiśem w stronę Breli.
Dyży ośrodek hotelowy z domkami apartamentowymi Holiday Village Sagitta
link tu : http://www.adriastar-hotels.hr/?hotels= ... oms&lng=en
lub troszkę wcześniej Mala Luka - mały ośrodek z domkami apartamentowymi, link tu : http://www.malaluka.net
Pozdrawiam
saszka13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) saszka13 » 30.03.2012 15:13

dziękuję bardzo :) mam nadzieję, że ta ulica będzie i ten domek również..
saszka13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) saszka13 » 30.03.2012 15:15

Sztyrlic69 napisał(a):Witaj

Zdjęcie umieszczone na stronie przedstawia plażę w Stanici. Co do pozostałych zdjęć przedstawiających dom oraz apartament niestety nie mogę się zorientować, gdzie to jest. Ale napisałem do znajomych Chorwatów mieszkających w Stanici aby pomogli w zidentyfikowaniu miejsca apartamentu za pomocą adresu.
Jak dostanę informację to dam znać.

Pozdrawiam

dziękuję bardzo :) mam nadzieję, ze ulica będzie i domek również..
saszka13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) saszka13 » 30.03.2012 16:57

saszka13 napisał(a):

Zdjęcie umieszczone na stronie przedstawia plażę w Stanici. Co do pozostałych zdjęć przedstawiających dom oraz apartament niestety nie mogę się zorientować, gdzie to jest. Ale napisałem do znajomych Chorwatów mieszkających w Stanici aby pomogli w zidentyfikowaniu miejsca apartamentu za pomocą adresu.
Jak dostanę informację to dam znać.

Pozdrawiam

ta ulica jest bliżej Celine, znalazłam ją. W takim razie czekam na informacje o apartamencie jeśli się uda takowe zdobyć :roll: i ogólnie czy tam ładnie jest, czy żeby dojść do plaży musimy pokonać 300 schodów? własciciel napisal, że jest 200 metrów do plaży ale juz wiem, że tak nie bedzie. Pozdrawiam
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 01.04.2012 15:31

Witaj

Na stronie apartamentu, który wybrałeś, tj. http://www.domy-letniskowe.com/domy_let ... j_nr=46994 jest zakładka o nazwie "położenie". Rozwiń przedmiotową zakladkę a zobaczysz położenie wybranego przez Ciebie apartamentu. W oparciu o informacje uzyskane od moich znajomych Chorwatów można stwierdzić co następuje:
1. wybrany apartament znajduje się po lewej stronie jadrańskiej magistrali (jadąc od miescowości Omiś do Makarskiej) w odległości od morza w linii prostej około 300-400 metrów,
2. najprawdopodobniej położony jest dosyć wysoko na wzgórzu - myślę, że wracając z plaży trzeba będzie wspiąć się na wysokość około 15 pietrowego budynku,
3. do głównej plaży w Stanici, która jest częściowo zadrzewiona (tam gdzie znajduje się restauracja) odległość około 500 metrów.
Reasumując myślę, że apartament wyposażony fajne (opinia woparciu o zdjęcia) ale za te pieniądze i w tym okresie można było znaleźć coś fajniejszego bliżej morza. W razie dalszych pytań wysłałem Ci mój numer telefonu.
Pozdrawiam i życzę miłych wakacji.
saszka13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) saszka13 » 01.04.2012 16:49

Na stronie apartamentu, który wybrałeś, tj. http://www.domy-letniskowe.com/domy_let ... j_nr=46994 jest zakładka o nazwie "położenie". Rozwiń przedmiotową zakladkę a zobaczysz położenie wybranego przez Ciebie apartamentu. W oparciu o informacje uzyskane od moich znajomych Chorwatów można stwierdzić co następuje:
1. wybrany apartament znajduje się po lewej stronie jadrańskiej magistrali (jadąc od miescowości Omiś do Makarskiej) w odległości od morza w linii prostej około 300-400 metrów,
2. najprawdopodobniej położony jest dosyć wysoko na wzgórzu - myślę, że wracając z plaży trzeba będzie wspiąć się na wysokość około 15 pietrowego budynku,
3. do głównej plaży w Stanici, która jest częściowo zadrzewiona (tam gdzie znajduje się restauracja) odległość około 500 metrów.
Reasumując myślę, że apartament wyposażony fajne (opinia woparciu o zdjęcia) ale za te pieniądze i w tym okresie można było znaleźć coś fajniejszego bliżej morza. W razie dalszych pytań wysłałem Ci mój numer telefonu.
Pozdrawiam i życzę miłych wakacji.

dziękuję bardzo :) możesz napisać jeszcze coś o Stanici, czy są tam jakieś lodziarnie, knajpy, jaka jest plaża.. a żeby dojść do plaży musimy przejść przez główną ulice? niestety nie mam Twojego nr tel.
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 01.04.2012 16:59

Witaj

Napisz do mnie na priva to podam Ci mój numer telefonu.

Pozdrawiam
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 01.04.2012 17:00

Witaj

Podaję do mnie kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
Jenc_Braun
Turysta
Baska voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jenc_Braun » 01.04.2012 17:09

W tamtym roku byłem w miejscowości Baska voda.Nie ma stromego zejścia do morza a praktycznie cała plaża jest wzdłuż ulicy więc można dojechać autem.Na miejscu widziałem kilka ofert o spływach kajakowych w przystępnych cenach.Noclegu szukałem na miejscu i nie było problemu.Apartament 4osobwy z klimą,w pełni wyposażoną kuchnią i łazienką,w lipcu 65 euro.
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 04.04.2012 15:20

Polecam miejscowość Stanici oraz apartamenty u Neny Rajkovic. Poniżej link do strony:

http://nena-apartments-stanici.isgreat.org/?page_id=20

Tak ale ponoć nie mamją parkingu? Gdzie zostawiałes auto? ponoć ta przyjemność kosztuje u sąsiada ok 30 kun na 1 dzień dodatkowo!!
Poza tym jak blisko jest do głównej drogi?... do plaży ponoć jest tylko 40m ...
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 04.04.2012 16:03

Witaj

W odpowiedzi na pierwsze pytanie pragnę poinformowac, że parking znajduje sie w odległości około 20 metrów od domu i rzeczywiście nie należy on do właścicielki apartamentów czyli Neny Rajkovic. Co do ceny za parking napisałem do Neny aby potwierdziła Twoją informację co do ceny w wysokości 30 kun za dzień parkowania samochodu.
Co do drugiego pytania to polecane apartamenty znajdują się od głównej drogi czyli jadrańskiej magistrali w odległości około 150 metrów w dole idąc w kierunku morza. Do apartamentow nie dociera hałas z drogi, gdyż apartamenty leżą w dole oraz są osłoniete innymi domami zbudowanymi kaskadowo coraz wyżej w kierunku drogi. Apartamenty u Neny Rajković są położone praktycznie w drugim szeregu zabudowy idąc od strony morza. Inaczej można powiedzieć, że wracając z plaży do apartamentu gdzie odległość wynosi około 40 metrów wspinasz się na wysokość 4 piętra a jadrańska magistrala biegnie na wysokości 10 - 12 piętra. Mam nadzieję, że w miarę obrazowo odpowiedziałem na Twoje pytanie ale najlepiej zapoznaj się ze zdjęciami Stanici dostępnymi w internecie to będziesz miał lepsze wyobrażenie co do lokalizacji drogi i apartamentów.

Pozdrawiam
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 04.04.2012 18:41

Witaj

Uzyskałem informację potwierdzającą Twoją wypowiedź, że miejsce parkingowe kosztuje u Neny 30 kun za dobę co stanowi około 18 pln. Mam świadomość, że to podraża koszty pobytu ale w cenie total za spędzenie wakacji w Chorwacji to wydatek, w mojej ocenie znikomy.

Pozdrawiam
saszka13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) saszka13 » 04.04.2012 22:45

Sztyrlic69
otrzymałeś moją wiadomość?
Sztyrlic69
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sztyrlic69 » 04.04.2012 22:54

Witaj

Twoją wiadomość otrzymałem i odpowiedziałem wraz z podaniem mojego numeru telefonu. 8)

Pozdrawiam
saszka13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) saszka13 » 04.04.2012 23:47

ehhhh to nie mam żadnej takiej wiadomości :?
jestem ciekawa czy na tym linku powyżej jest nasz apartament? zdjęcie jest piękne :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Mala miejscowosc miedzy Omisem a Brela - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone