napisał(a) Woman0002 » 30.06.2017 14:43
Miałam bardzo podobnie jak TY, ambitne plany na zwiedzanie, w większości je zrealizowałam.. w 100% nie głownie przez pogodę... cały pobyt temperatury powyżej 30 stopni w cieniu.. tak więc gorąco bardzooooo... a taki upał nie sprzyja w zwiedzaniu miast. Człowiek się czuję jak na patelni tak więc plażowania zrobiłam sobie 3-4 dni, a reszte zwiedzaliśmy.
Co do plaż, na palże miejskie nie masz co liczyć chyba że lubisz tłok, w Makarskiej zawsze one są pełne turystów, ale oczywiście wystarczy ruszyć tyłek nieco dalej i już bez większego problemu można znaleźć pustą zatoczkę dla siebie. Na plażowanie zawsze szliśmy praktycznie za miasto w stronę Kravicy, całą drogę masz wygodną promenadę, jest tam pełno małych zatoczek, czasami wymaga tylko zejścia po kamieniach w dół... jest tam tez dużo golasów

Dojście z centrum Makarskiej (okolice portu) do tych zatoczek zajmowało godzinkę, 1,5 jeśli mieliśmy przerwę na lody czy soki...
Dla leniwych jeździ co godzinę taki miejski pociąg.. który dowozi w okolice jednego z beach barów.. właśnie w rejony gdzie ja sama plażowałam (raz czy 2 pojechaliśmy nim rano aby zająć sobie jakąś wolną zatoczkę.. im później tym więcej naturystów się tam pcha) Pociąg kosztuje 30 kun od osoby.Załączyłam Ci zdjęcie jego trasy.
W drugą stronę czyli w strone Tucepi nie ma co iść (jeśli chcesz plażować tego dnia) teren jest dosyć ciężki do przejścia, po niewygodnych kamieniach, w lesie, gdzie nie ma wiatru.. gorąco jak nie wiem...
Co ciekawe, raz nawet wybrałam się do Tucepi... czytałam kiedyś relacje dhmegi i opisywała ona tą trasę.... niestety zamiast do Tucepi dotarłam przypadkiem na Nugal Beach

ale to już inna historia.. nie będę zanudzać

- Załączniki:
-