Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

M6 Wegry ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
noyle
Cromaniak
M6 Wegry ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 21.06.2010 12:10

Na wiosnę Węgrzy oddali do użytku prawie cały odcinek autostrady M6( informacja była już na forum). Mam pytanie czy ktoś już jechał nowa drogą, jak wygląda "połączenie z chorwacką A5 i czy są na trasie stacje z LPG?
noyle
Cromaniak
LPG M6 Wegry

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 27.07.2010 20:57

Mam informacje o LPG na M6
1.Pomiędzy Érd and Dunaújváros w okolicach Ercsi 30 km stacja MOL z obu stron.
2. Facankert komplex rest area (132+400 km section).
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 27.07.2010 22:16

noyle napisał(a):Na wiosnę Węgrzy oddali do użytku prawie cały odcinek autostrady M6( informacja była już na forum). Mam pytanie czy ktoś już jechał nowa drogą, jak wygląda "połączenie z chorwacką A5 i czy są na trasie stacje z LPG?

Zanim A6 dotrze do Chorwacji to jeszcze dużo wody w Dunaju upłynie...
http://autopalya.hu/kezdooldal/nyelv/aa ... 010_PL.pdf
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 27.07.2010 22:52

jdubowski napisał(a):
noyle napisał(a):Na wiosnę Węgrzy oddali do użytku prawie cały odcinek autostrady M6( informacja była już na forum). Mam pytanie czy ktoś już jechał nowa drogą, jak wygląda "połączenie z chorwacką A5 i czy są na trasie stacje z LPG?

Zanim A6 dotrze do Chorwacji to jeszcze dużo wody w Dunaju upłynie...
http://autopalya.hu/kezdooldal/nyelv/aa ... 010_PL.pdf

Widocznie upłynęło bo od maja 2010 brakuje 25 km do granicy HR
http://intermap.aak.hu/Sitecontent/Map/MapDefault.aspx?lang=en
:D
Dr Seselj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr Seselj » 28.07.2010 09:02

Jechałem tą trasą w piątek 23.07. Autostrada bardzo wysokiej jakości - chyba najlepsza jak dotąd na Węgrzech. Ruch dużo mniejszy niz na M5 czy M7, także można utrzymać wysoką średnią.
Odcinek od zjazdu na Mohacs do granicy w Udvar pokonuje sie w kilkanaście minut. Przed Osijekiem w miejscowości Darda znaki kierują na obwodnicę i nowy most na Drawie, a następnie na autostradę A5.
W sumie przerwa między M6 a A5 wynosi ok. 50 km.
masiunia39
Podróżnik
opłaty drogowe

Nieprzeczytany postnapisał(a) masiunia39 » 28.07.2010 11:08

Jak wygląda sytuacja z opłatami za przejazd przez Węgry, trzeba winietkę czy płaci się na bramkach? Wybieram się pierwszy raz i już zgłupiałam w natłoku informacji! :lol:
Vjetar
Legenda
Re: opłaty drogowe

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.07.2010 11:10

masiunia39 napisał(a):Jak wygląda sytuacja z opłatami za przejazd przez Węgry, trzeba winietkę czy płaci się na bramkach? Wybieram się pierwszy raz i już zgłupiałam w natłoku informacji! :lol:

Winieta
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 29.07.2010 08:15

Dr Seselj napisał(a):. Przed Osijekiem w miejscowości Darda znaki kierują na obwodnicę i nowy most na Drawie, a następnie na autostradę A5.
W sumie przerwa między M6 a A5 wynosi ok. 50 km.

A zauważyłeś tam może stacje z LPG?
Kiedyś jak jeździłem była w Osijek, i teraz nie wiem czy mam wjeżdżać do miasta czy znajdę coś przy trasie?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone