Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 20.09.2005 12:57

gratkorn napisał(a):Czekam na lekcję o serwerach i takich tam, bo ja w świat chcę wysłać to co "obrobię'. Zobaczymy czy nie zabiję kompa tymi naukami - programów mam teraz otwartych 6 (słownie sześć :lol: ) oprócz przyjemności jeszcze pracować muszę żebym jutro znowu nie musiała siedzieć do 12 bez Cro.pl i nadrabiać zaległości z poprzedniego dnia ........

Leya - jak miło, że się znalazłaś, brakuje tylko jeszcze naszej nieromantycznej kobiety :!: Może u lekarza z maluchem (nie życzę, puk,puk w niemalowane) - mój synuś zdrowy a mężuś po nieudanych próbach samodzielnego leczenia w zeszłym tygodniu i wczorajszych nadgodzinach na wolnym powietrzu dzisiaj miał prawie 38 stopni i dobrowolnie poszedł do lekarza - co jest rzeczą niebywałą i musi mu się widocznie wydawać, że jedną nogą już w grobie :lol: :wink: - tydzień L-4 i antybiotyk. Modlę się żeby nas nie zaraził.
Acha - nowość _ Mikołaj dzisiaj nie chciał iść do przedszkola - czyli jak mi wywróżył tata faziolot - jazda z trzymanką - wersalki :lol: :lol: :lol:
Faziolocie - ile potrwa taki bunt :?:

No cóż, wie się!
Chciałoby się napisać coś mądrego, ale na to mądrych nie ma. Jedyne co mi przychodzi do głowy to najlepiej ubrać się w coś "śliskiego" i "kusego" coby nie dawało się trzymać :lol:
Rozumiem, że taniec z Twoją pociechą zaczyna się już w domku, bo niby po co zabierać do przedszkola wersalkę :lol:
Cholera, czy jest tu jakiś psycholog dziecięcy (tylko nie Andrzej S.)?!?!?!
PZDR
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 20.09.2005 12:59

gratkorn napisał(a):Mama K się znalazła i też przepis podała ( a do "luźnych' trzeba było wstawić :!: - bo czekam na jakiś specjał - może być i pomarańczówka) - baaaaardzo cieeekawy (szkoda, że nia ma ikonki z oblizującą się mordką :lol: )- moje buły na przekąskę mągą się też stać zakąską :wink:

Przepis jak przepis! Efekt jest cudowny!!! Wypiłam nie tak dawno ostatnią kropelkę nalewki AD 2004. Czas na nową ;-)

Jesien jak widac sprzyja pracy: Dru vredna, ja mam nawałnicę szkoleniową. Zaglądam i czytam... pisanie idzie znacznie wolniej!
Pzdr
Aneta
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 20.09.2005 13:05

Ja nie dość że vredna to jeszcze głodna a co za tym idzie zła :evil:
W myśl zasady że Polak jak głodny to zły :lol:
Mam ochotę na ciasto ze śliwkami i pewnie sobie po południu upiekę :lol:
I jakiegos niezdrowego hamburgera też bym wszamała :lol:
A zapiła oczywiście...pierwsze pomarańczówką a drugie piwem 8O :lol: :lol:
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 20.09.2005 13:05

Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 20.09.2005 13:05

Jak widac zima sie zbliza, czas przeziebien... polecam sposob leczenia czysto chinski: starty imbir+brazowy cukier zalane goraca woda i pod pierzynke. podobno skuteczne :D
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 20.09.2005 13:23

mama_Kapiszonka napisał(a): Efekt jest cudowny!!! Wypiłam nie tak dawno ostatnią kropelkę nalewki AD 2004. )

Chyba żartujesz 8O z zeszłego roku gorzałkę do teraz miałaś :?: :?: Jezu, ja to w trzy dni taką flaszkę robię (są i lepsi -wiem :roll: )

"bo niby po co zabierać do przedszkola wersalkę" :lol: :lol: :lol: - od momentu kiedy otworzył oczka aż do chwili kiedy wszedł do sali - ryczał a momentami nawet wyłłłłłłłłłłł :!: Zaraz przeczytam twój linek za który dziękuję i żegnam się z Państwem bo pora już się paczkować a pocztę jeszcze przejżeć trzeba przed wyjściem i może nawet komuś odpowiedzieć .... tak więc do miłego nad pomarańczówką którą zrobi Mama K (aha ! ona musi trochę postać - no to może Żubrówka Anecie została i się jutro podzieli - no chyba, że nam przepadła na dobre 8O )

:papa:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 20.09.2005 13:25

Vidimo se !!! :D :papa:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 20.09.2005 13:37

Ja od 17 m-cy jestem mamą krówką ;-) Dziecko mam uzależnić? :lol:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 21.09.2005 08:16

Hej,

Moniko ....moj tez dzis mial klopoty w dotarciu do przedszkola. Bunt totalny .......30 minut placzu i zawodzenia. Przechodzimy to srednio raz na tydzien .... dziecko jak kazdy inny czlowiek nie zawsze ma humor.
A do tego trudniej poradzic mu sobie ze zloscia i opanowac uczucia jakich nawet nie umie nazwac.

no....watek troche usnal ......... bo usypia cale forum.
Choc nie w watku zlotowym ;)

hm......to o czym popiszemy ?

Ciasto bedzie ale to debiut bo kupilam na targu sliczne sliwki. Jeszcze nie pieklam oficjalnie nic ze sliwkami .....przynajmniej nie w tym roku :)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.09.2005 08:26

Mnie naprawdę miło zaskoczyło odsłonięcie obliczy forumowiczów. Jurek tak jakoś odmłodniał :lol:
Wiem jak wygląda sasaneczka i krakus....reszta owiana tajemnicą. Może się jednak pokażecie?

Cieszę sie w takim razie , ze mój Kapis jest za mały na przedszkole. Ale za 2 lata będzie jazda!!! :D
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 21.09.2005 08:38

Zdravo ! :D
Ja wczoraj upiekłam ciasto ze śliwkami autorstwa Koleżanki Joli - pychota :hearts:
Oczywiście pól wzięłam do pracy i już zjedzone :lol:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 21.09.2005 08:51

mama_Kapiszonka napisał(a):Mnie naprawdę miło zaskoczyło odsłonięcie obliczy forumowiczów. Jurek tak jakoś odmłodniał :lol:
Wiem jak wygląda sasaneczka i krakus....reszta owiana tajemnicą. Może się jednak pokażecie?

Anetka - masz jeszcze kilku :lol:
forum/viewtopic.php?t=6612&postdays=0&postorder=asc&start=15

no i koniecznie zerknij tu
forum/viewtopic.php?t=6457&postdays=0&postorder=asc&start=120
:D :D :D
Leya_31
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leya_31 » 21.09.2005 10:51

mama_Kapiszonka napisał(a):Mnie naprawdę miło zaskoczyło odsłonięcie obliczy forumowiczów. Jurek tak jakoś odmłodniał :lol:

Cieszę sie w takim razie , ze mój Kapis jest za mały na przedszkole. Ale za 2 lata będzie jazda!!! :D

Witam Panie :D
No u mnie to ze wzgledow czysto technicznych chwilowo niewykonalne, moze kiedys.....

Wiem, ze to czas sliwkowy, ale za mna chodzi od wczoraj szarlotka- chyba powalcze dzisiaj w kuchni :D :D :D
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 21.09.2005 15:21

Kto mi poda recepture jakiegoś super drinka? Mam ochotę na coś pyszniutkiego. Oby zasoby barku były wystarczające ;-)

A jutro ja odwdzięczę się podając mój dyżurny placek: biszkopt z makiem i śliwkami. Nawet jak ma wysokość 2 cm to i tak jest pyszny!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 21.09.2005 15:56

Ja tam od drinków wolę nalewki domowej roboty. :wink: Ja robią nalwewki - owoce zasypane cukrem, potem wódka i spirytus. Teraz to się wszystko "trawi" i na święta będzie super. Likier wiśniowy, malinówka bardziej wytrawna, porzeczkówka i próbuje robić z aroni - zobaczę jak wyjdzie (owoce mają cierpki smak) jak będzie kiepskie to połączę z czerwoną porzeczką. Super jest też nalewka z czarnej porzeczki ale w tym roku jakoś o niej zapomniałem. A jeszcze nalewka z płatków róży- sok już mam teraz trzeba połączyć z alkoholem. :wink:
Po przelaniu nalewek do flaszek to samymi owocami przesiąknietymi spirytusem można sie upić. :lol:

Pozdrawiam koneserów i nie tylko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 46
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone