napisał(a) gratkorn » 20.09.2005 11:14
Dzień dobry Państwu ! Jak już pisałam faceci znaleźli nam zajęcie. Teraz mam nową "zabawkę" - dziękuję MorskiPasie - próbuję to okiełznać - wszystko się otwiera i nie pisze, że nie mogę czegoś zrobić

- na razie działam "na czuja" - bo mój angielski to 4 lata liceum (wieki temu) - a o technicznym to wogóle nie mam pojęcia
Fajna zabawka - ale tekstu do dymka nie umiem wstawić

- wysłałam już meila z prośbą o pomoc, ale wszystkie dalsze sugestie mile widziane.
Aby tak całkiem nie "zabijać" babskiego wątku pozwolicie, że przedstawię propozycję na przekąseczkę lub w większej ilości - całkiem konkretne śniadanko. Ponieważ tu można pisać o wszystkim - to podaruję sobie umieszczanie tego w "kuchni chorwackiej" i zapodam tutaj.
Chodzi o "buły z grila" czyli taki a'la hamburger. Mamy takie elektryczne "cudo" w firmie i właśnie jestem po lunchu. Sprawa jest bardzo prosta: gruby plaster mortadeli obsmaż na grilu lub na patelni, weź zwykłą kajzerkę, przkrój na pół, posmaruj obie połówki serkiem topionym, posyp oregano, włóż do środka mortadelę i co tam jeszcze chcesz (pomidor, cebulę, sałatę .... ) złóż "do kupy" i zgriluj ! Do tego sosik hamburgerowy lub keczup i przepyszne jedzonko gotowe. W domu zamiast grila dobrze spisuje się piekarnik - ale dobrze jest buły owinąć folią aluminiową. Smacznego.
Teraz przydałby się jakiś deserek. Anetko warszawska masz coś nowego dla łasuchów - wstaw zdjątko

Wyczerpała cię ta rocznica, cooooo

A Cimoszewicza tam gdzieś nie spotkałaś
A co z resztą TWA

Mamo K, Edyty no i oczywiście Matko niejednokrotnie przełożona - zajrzycie tu jeszcze
Piękne podziękowania dla Krakuska za podtrzymywanie ciepła ogniska domowego w tym "kurniku".
Sorki, że nie w kolorkach, ale szkoda mi czasu, obróbka zdjęć czeka ....