Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.03.2009 07:55

Przed chwilą śnieg z deszczem a tak to sam deszcz, bardzo silny wiatr, całkowite zachmurzenie, temperatura +3
linka_ka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linka_ka » 24.03.2009 13:39

Mnie też urzekł ten film :) niesamowity :D chyba się skuszę jeszcze raz :) pozdrawiam

JacYamaha napisał(a):Właśnie wróciłem z kina i jestem pod wielkim wrażeniem historii, którą widziałem - "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona".
Nie potrafię powiedzieć co mnie w nim urzekło. To jest 159 minut przemyśleń, rozterek, smutku i wzruszeń. Polecam.
Obsada m.in.:
Brad Pitt
Cate Blanchett
Teraz czytam, że dostał 13 nominacji do Oscara - nie dziwię się - coś w tym filmie jest takiego....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.03.2009 23:54

Ciekawostka z Chorwacji

Elektryczny Fiat 126p :wink: :lol:
Loucipher
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loucipher » 28.03.2009 00:39

Pomysłowe :)

Czego to ci Chorwaci nie wymyślą :)

Biorąc pod uwagę natężenie światła słonecznego w Chorwacji, mogliby jeszcze zainstalować solary... to już zupełnie za darmo by jeździli :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2009 09:41

Dziś jest międzynarodowy dzień płynu do mycia naczyń - wszystkim solenizantom/jubilatom składam z tego miejsca najszczersze życzenia - żeby nikt was nie wpieniał....
Czego to ludzie nie wymyślą.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2010 19:49

ten temat koniecznie wymaga odświeżenia ......bo na pewno się przyda :lol: :lol: a jak jeszcze nas bardziej zaśnieży to chętnie pogadamy o niczym....w ciepełku przed kompem :wink: :D
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 10.01.2010 19:58

Hajduczek ma dobrą rękę do tematów ... Temat z PRL-em - strzał w dychę...
:wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2010 20:09

Tomasz W napisał(a):Hajduczek ma dobrą rękę do tematów ... Temat z PRL-em - strzał w dychę...

dzięki dzięki.....ale ten temat tylko odkurzyłam :wink:
Właśnie oglądam kontem oka Wielką Orkiestrę.......właśnie jest wspaniały pokaz "fajowychrowerków" ....za oknem tez strzelają ....i tak sobie pomyślałam......ile więcej by uzbierali gdyby kasa za fajerwerki poszła do "skarbony"
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 10.01.2010 20:24

hajduczek napisał(a):
Tomasz W napisał(a):Hajduczek ma dobrą rękę do tematów ... Temat z PRL-em - strzał w dychę...

dzięki dzięki.....ale ten temat tylko odkurzyłam :wink:
Właśnie oglądam kontem oka Wielką Orkiestrę.......właśnie jest wspaniały pokaz "fajowychrowerków" ....za oknem tez strzelają ....i tak sobie pomyślałam......ile więcej by uzbierali gdyby kasa za fajerwerki poszła do "skarbony"

To samo stwierdziłem ile by mieli więcej kasy za fajerwerki wystrzelone w powietrze, ale ludzi trzeba też czymś przyciągnąć!
Pozdrawiam
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 10.01.2010 20:33

Może i tak ale ta oprawa i to całe zamieszanie też skutkują. Fajerwerki, orkiestrolot, pomarańczowe okulary Jurka Owsiaka są jak błyskotki przyciągające ludzi, którzy dają pieniążki...
Mnie natomiast zwala z nóg antyreklama, którą robią Jurkowi i Orkiestrze w jednej rozgłośni z Torunia... :evil:
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 10.01.2010 20:34

Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawostka z Chorwacji

Elektryczny Fiat 126p :wink: :lol:

Pomysłowy gość, nieźle wymyślił z tym fiatem 126p, jestem ciekaw jak mu sprawuje się maluszek! :D
andrzej29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej29 » 10.01.2010 20:37

Tomasz W napisał(a):Może i tak ale ta oprawa i to całe zamieszanie też skutkują. Fajerwerki, orkiestrolot, pomarańczowe okulary Jurka Owsiaka są jak błyskotki przyciągające ludzi, którzy dają pieniążki...
Mnie natomiast zwala z nóg antyreklama, którą robią Jurkowi i Orkiestrze w jednej rozgłośni z Torunia... :evil:

Ta rozgłośnia zawsze ma jakieś problemy , oni mają dużo do powiedzenia, mogli by trochę pomóc chorym dzieciom a nie czepiać się :evil:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2010 21:00

andrzej29 napisał(a):
Tomasz W napisał(a):Może i tak ale ta oprawa i to całe zamieszanie też skutkują. Fajerwerki, orkiestrolot, pomarańczowe okulary Jurka Owsiaka są jak błyskotki przyciągające ludzi, którzy dają pieniążki...

Ta rozgłośnia zawsze ma jakieś problemy , oni mają dużo do powiedzenia, mogli by trochę pomóc chorym dzieciom a nie czepiać się :evil:
Pierwszy raz słyszę o tej rozgłośni....ale SŁYSZĘ i ja może nie (bo mi się nie chce słuchać "pierdół") ale wiele osób z ciekawości -cóż złego mówią o WOŚP -włączy i ich posłucha.....I O TO CHODZI drodzy Panowie :lol: :lol: każda reklama jest dobra....każdy skuteczny sposób na zdobycie słuchaczy,zasługuje na premię :wink: :lol: :wink: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.01.2010 21:07

Tomasz W napisał(a):Mnie natomiast zwala z nóg antyreklama, którą robią Jurkowi i Orkiestrze w jednej rozgłośni z Torunia... :evil:

A co ma mówić taki człowiek, który w głowie ma stolec,
a najważniejsza dla niego jest nowa erekcja?

Piotrowy stolec, ma się rozumieć. No i erekcja nowej inwestycji ... :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 13.01.2010 16:55

Panowie ja jako "totalna blondynka" w temacie samochodowym
(chociaż ciągle się uczę...ładowałam akumulator...wymieniałam go samodzielnie...wymiana bezpieczników....dolewanie płynów ....no takie "prościzny "opanowałam)
mam prośbe o poradę.....
wczoraj wracajac z pracy miałam wrazenie ,że jedzie mi się jakoś tak inaczej..
-bardziej twardo....po prawej tylnej stronie
-na nierównościach....np progach...lub innych niespodziankach pod śniegiem...samochód z tamtej strony jakby bardziej twardo podskakiwał i przy takim podskoku było słychać stuknięcie (jakbym w bagażniku np.łom woziła :wink: )
-jak wysiadłam obejrzałam obie strony.....i jakby z tej prawej strony stał jakieś 4-5 cm niżej (odległość od nadkola do opony)
-dziś jeszcze nie jeżdziłam ....ale tej różnicy wysokości jakby już tak nie widać....albo mi się wydaje

znajomy zasugerował ,że mogło mi nawchodzić śniegu-lodu w sprężyny :?:
że jak odmarznie będzie ok :?

nie chcę zajechać samochodu...a do mechanika po prostu nie ma teraz czasu (kociołek w pracy)....więc mogę w razie czego dreptać pieszo gdzie trzeba

i tutaj apel do was Panowie macie na pewno więcej wiedzy i doświadczeń w tym temacie,więc prosze o opinie
Violetta
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 168
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone