Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

luźne pogawędki o wszystkim

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 14.05.2008 11:02

To fakt,więc jeśli komunista ma chęci i dryg do tego to powinien docenić prezent,może być z tego fajna zabawa,a i efekty czasami zaskakujące.Moja córa lubi sie tak bawić aparatem-teraz odkryły z kumpelą różne ramki i upiększacze.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.05.2008 11:57

Leszek Skupin napisał(a):Dziękuję za tak szeroki odzew 8O :D

I spieszę z wyjaśnieniami
Rower ma, ba nawet ma skuter 8O ;)
MP3 ma
komputer ma
rolki ma
ba nawet komórkę ma 8O

wogóle mało czego nie ma 8O ale własnie tych dwóch rzeczy nie posiada jeszcze

Na razie 2:2 dla aparatu :lol:

To ma za dużo, kup jej/mu misia! Tego nie dostanie, a tak byłaby radocha!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 12:03

Żeby się nim zainteresował to chyba musiałby wołać, że jest głodny, że mu się chce siusiu i że mu się nudzi żeby się z nim pobawić i to jeszcze na dodatek super by było, gdyby gadał głosem jego siostry - wtedy zawsze za ucho mógłby wytargać takiego misia :lool:

Ale fakt faktem trudno zadowlolić dziecko, które ma prawie wszystko :(
dsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dsk » 14.05.2008 12:03

kup
pąpkę do roweru,
zatankuj skuterek,
nakolanniki,
multimedialny album o Chorwacji,
mp3 mu ściągnij jakieś.

albo nic nie kupuj!!!!!

to dopiero będzie niespodzianka :idea:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.05.2008 12:06

dsk napisał(a):...
albo nic nie kupuj!!!!!
...

O widzisz :idea: pomodlę się za niego w kościele :idea:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 14.05.2008 12:47

Na pewno nie zaszkodzi, a może nawet pomoże :wink:
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 14.05.2008 20:10

Wiecie co ... żałuję że się nie urodziłam kilkanaście lat później :lool: Za moich czasów dostawało się zegareczki, ewentualnie pierścioneczki i takie tam pierdółki :lol: A jak aparaty to jakieś dziwne ruskie ustrojstwa które ważyły tonę i trzeba było wszystko samemu ustawiać :? 8O Dostałam takowy od ojca :roll: . Myślał że dzieci pójdą kiedyś w jego ślady i bratu kupił podobny :lol: Mój leży sobie do tej pory nietknięty :lool: Poczekałam aż pojawią się aparaciki w których nic nie muszę sama ustawiać :twisted: Teraz dzieciaczki mają pod tym względem lepiej :mrgreen: Dostają super wypasione cudeńka :mrgreen:

I problem rozwiązany - komunista powinien być happy :mrgreen:
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 14.05.2008 21:38

Ja dobrze po komunii dostałem takie ruskie ustrojstwo, w którym wszystko sam nastawiałem. I TO BYŁO SUPER. Zmuszało do myślenia, liczenia, zastanawiania się. Kilka ciekawszych zdjęć zrobiłem właśnie wtedy. I do tego sam w ciemni od początku do końca. Sam fakt, że nic na początku nie wiadomo powodował, że było przy tym więcej myślenia, kadrowania, wyboru motywu itd. Dodatkowo filmy nie były tanie choć czarno-białe. To prowadziło do niemal mistycznego aktu samego ujęcia i ekspozycji. Dziś - raz zrobione, zaraz skasowane, zapomniane i ....
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 14.05.2008 21:58

Jak zostałem komunistą to dostałem tylko zegarek i to niezbyt wypasiony nawet jak na tamte stare czasy. Pewnie dlatego do tej pory pstrykam idiotenkamerą, chociaż teraz już cyfrową :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2008 22:52

A ja na plebani po komunii wraz z koleżankami "komunistkami" i kolegami "komunistami: dostałem kubek kakoo i rogalika - ale było pyszne i na ty koniec.
A ... i były jeszcze lody od Rodziców. :P
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.06.2008 11:22

PZU

No właśnie... wypłata odszkodowania z OC sprawcy, a miało być tak pięknie :(

Czy miał ktoś z Was tego typu sprawę, którą opiszę poniżej...

Wycena PZU 1000 zł - załóżmy
Oświadczenie o wypłacie odszkodowania na podstawie wystawionych faktur
Faktura za naprawę blacharsko lakierniczą - 2000 zł
PZU wypłaca dodatkowo 200 zł

Co z różnicą :?:
Co dalej :?:
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 25.06.2008 20:56

Leszek Skupin napisał(a):PZU

No właśnie... wypłata odszkodowania z OC sprawcy, a miało być tak pięknie :(

Czy miał ktoś z Was tego typu sprawę, którą opiszę poniżej...

Wycena PZU 1000 zł - załóżmy
Oświadczenie o wypłacie odszkodowania na podstawie wystawionych faktur
Faktura za naprawę blacharsko lakierniczą - 2000 zł
PZU wypłaca dodatkowo 200 zł

Co z różnicą :?:
Co dalej :?:

Leszek - nie rozumiem - znaczy co? wypłacili Ci 2200 ?

aaaaaaa juz chyba wiem - zrobili Cię w Bolo na tysiaka ? to normalka , musisz przywyknąć - PZU to największy ubezpieczeniowy złodziej na rynku (najwyższe składki = najniższe odszkodowania) zmień na Liberty Direct Maks Kolonko - Philadelphia ! :D :D :D

a tak na poważnie to faktycznie PZU to oszołomy - nie chcę opisywać swojego przypadku , powiem w skrócie - kupiłem auto z dość sporym silnikiem (2700) u swojego ubezpieczyciela miałem zniżki 60% i zapłaciłbym 457 zł na rok (OC) spóźniłem się z wypowiedzeniem umowy o 2 dni - no i zapłaciłem za to auto 1480 zł za rok - niech to będzie przestrogą dla innych - wszyscy, byle nie PZU !!!

ps. mam teraz w kalendarzu zaznaczone kiedy skórw...om mam wypowiedzieć umowę - nie spóźnię się nawet o godzinę ..... Pozdrawiam !

ps2 Tanie ubezpieczenia ma : Liberty , M- Bank, 444444444 do 10 potęgi i inni hehehehe
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 25.06.2008 21:55

Popieram...PZU nie ma u mnie również pozytywnej opinii.
W przeddzień zapłaty kolejnej składki za auto tak się nieciekawie złożyło,że busa nam skradziono...Na nic się zdały tłumaczenia pani,że auta już nie ma. Cyt"dopóki nie bedzie kwitku z policji,że zakańczają sprawę za polisę muszę zapłacić" Też dałam ciała, bo przy zakupie umowa już była zawarta przez poprzedniego właściciela a ja nie dopilnowałam żeby ją w czasie wypowiedzieć...
Baba była na tyle "rozumna" że zapytała, czy będę to auto garażować :D
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 25.06.2008 22:00

Dodam,ze nie ubezpieczam się już w tym Towarzystwie. Udało mi się wypowiedzieć umowę w czasie :D (ale też tego pilnowałam jak oka w głowie)
Korzystam z Hestii (póki co -bardzo na plus, bezproblemowo) oraz z Generali.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.10.2008 14:58

To sobie nabyłem drogą kupna na alledrogo

Flagę Chorwacji a co :?: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

luźne pogawędki o wszystkim - strona 165
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone