Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Laptop - jaki kupić?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.01.2011 22:11

weldon napisał(a):A ja Mister Hita :lol:

A co to takiego, bo jakoś nie kojarzę.

Aha, już wiem - Wujek Google pomógł. Przyznam że nigdy czegos takiego nie miałem, tylko Bambino po rodzicach, a potem już Kasprzaka kasetowego - niezniszczalny sprzęt!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.01.2011 22:14

Raul73 napisał(a):
FUX napisał(a):
anakin napisał(a):
FUX napisał(a):anakin no wiesz...
Dla Chrześniaka się nie szarpnie...
My mamy w tym roku wewsele wlaśnie takiej osoby... :evil:

Chrześniaka?
Oj,to boję się ,że byle laptopem sprawy nie załatwisz... :twisted: :wink:

5-oma setkami mam zamiar temat załatwić!
Juro.

Ja tam na komunie dostałęm zegarek - taki z 12 melodyjkami! Ale to był wtedy szał! :D :D

Bo Ty stary jesteś... :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 31.01.2011 22:14

Raul73 napisał(a):

A to takie coś co było......a long time ago, in a galaxy far, far away...

:wink:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.01.2011 22:20

FUX napisał(a):Bo Ty stary jesteś... :wink:

Wiekiem może i tak, ale za to duchem... :lol: :lol: :lol:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.01.2011 22:23

anakin napisał(a):
Raul73 napisał(a):

A to takie coś co było......a long time ago, in a galaxy far, far away...

:wink:

Aha, to już wiem, przy czym tańczyli w ostatniej scenie " Return of the Jedi"! Zawsze się zastanawiałem skąd ta muzyczka leci.

:wink: :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.02.2011 06:39

Ostatnie sceny lecą już przy Grundigu ...

W końcu należałoby jakiegoś postępu oczekiwać od gwiezdnych rycerzy :wink:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 01.02.2011 17:21

dzięki za porady :D ......o dziwo udało sie uratować staruszka :D .....drugi "Pan doktor" postawił diagnoze,że zasilacz powoduje jakieś przepięcia na płycie głównej (jakoś tak :wink: )....180 zł naprawa.....100 nowy zasilacz i znów jestem "na fali"......ale na przyszłość będę mądrzejsza w kwestii zakupu laptopa ...dzięki wam 8) :smo:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.02.2011 18:15

hajduczek napisał(a):...ale na przyszłość będę mądrzejsza w kwestii zakupu laptopa ...

Zanim zaczniesz kupować następnym razem, to się pewnie tyyyyyle zmieni :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 01.02.2011 18:24

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):...ale na przyszłość będę mądrzejsza w kwestii zakupu laptopa ...

Zanim zaczniesz kupować następnym razem, to się pewnie tyyyyyle zmieni :lol:

jakiś ogólny zarys pozostanie :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 01.02.2011 18:36

To poszerzaj, bo takie pewnie standardy będą :D

W sumie, to dopiero wtedy będzie problem:

Poradźcie mi, jaki kupić telefon, z funkcją netbooka, notebooka, z funkcją fotografowania,
z wymiennymi obiektywami, tylko, zamiast funkcji wiązania krawata,
niech ma opcję leżaka i parasola słonecznego na raz.

W końcu ma być dla dziewczynki ...

Wtedy to dopiero będzie zagwozdka, co ci doradzić :lol:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 01.02.2011 19:17

Ja tak w temacie głównym. Też mnie czeka zakup tytułowego sprzętu. Tak to jest jak się zmienia część sprzętu. Kamerę HD kupiłem 2 lata temu i jak do tej pory wszystkie filmy sobie są nieobrobione na dysku. Potrzebuję laptopa z nagrywarką do HD. Piszę na okrągło bo mi się nie chce sprawdzić poprawnej pisowni :lol: Niestety mój stary laptop jest z poprzedniej epoki i nie da rady z filmami HD. Główne wykorzystanie to właśnie filmy z kamerki i zdjęcia. Jak na razie jedyne co w sklepach znalazłem to Sony i to w takiej mało atrakcyjnej cenie. :twisted: :(
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 01.02.2011 19:31

LRobert napisał(a):Ja tak w temacie głównym. Też mnie czeka zakup tytułowego sprzętu. Tak to jest jak się zmienia część sprzętu. Kamerę HD kupiłem 2 lata temu i jak do tej pory wszystkie filmy sobie są nieobrobione na dysku. Potrzebuję laptopa z nagrywarką do HD. Piszę na okrągło bo mi się nie chce sprawdzić poprawnej pisowni :lol: Niestety mój stary laptop jest z poprzedniej epoki i nie da rady z filmami HD. Główne wykorzystanie to właśnie filmy z kamerki i zdjęcia. Jak na razie jedyne co w sklepach znalazłem to Sony i to w takiej mało atrakcyjnej cenie. :twisted: :(

jeszcze mi daleko do fachowca w tych sprawach.....ale jeśli to co piszesz :wink: to znaczy ,że ma mieć matrycę WLED HD( 8O ) to wpadła mi w oko oferta SATURNA ....teraz od 3 lutego

Obrazek

http://www.saturnpolska.com/poznan/oferta-specjalna

jeśli to nie ta bajka ....to spadam i przepraszam :oops:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 01.02.2011 19:51

Dzięki, ale wymogiem koniecznym jest nagrywarka BLU-RAY/znalazłem ściągę/ :lol: . Niestety :lol: W przeciwnym wypadku wystarczyłby mój staruszek /2004 rok chyba lub 2005/ z nagrywarką DVD, któy oprócz rozwalonych zawiasów całkiem poprawnie i co ważne szybko pracuje. Ma wady bo internet tylko na kabelek, musiałem też już lutować zasilacz. I tak sprzęt będzie wykorzystywany jako stacjonarny.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.02.2011 20:19

LRobert

Zgadza się. Do obróbki i nagrania filmów w jakości HD będzie potrzebna nagrywarka Blu-Ray + naprawde konkretna grafika. A tu raczej kompów "atrakcyjnych cenowo" nie uświadczysz. Tak raczej bliżej 8 tys. Sony jak najbardziej godny polecania!

Możesz też pobawić się z tymi filmami na zwykłej nagrywarce DVD - jakośc nie będzie co prawda Full HD, ale zwykłe ludzkie oko różnicy wielkiej nie dostrzeże. Póki co nagrywarki Blu-Ray to melodia przyszłości, aczkolwiek już nie tak dalekiej.

Tutaj masz coś niezłego, ale cena chyba niezbyt zachęcająca:

http://www.ceneo.pl/2512913s
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 02.02.2011 00:53

Niestety w grę wchodzi raczej ta druga cena :evil: Można film HD nagrać na DVD, ale zmieści się tylko 20 minut gdy na BLU-RAYA wchodzi około 2 godzin.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone