speedway5 napisał(a):.... dobrego apartamentu dwuosobowego, bądź ewentualnie pokoju
Czy można wiedzieć jaką różnicę kolega tutaj postrzega i oczekuje
.png)
Plumek napisał(a):
Optymiści
W cotygodniowych zestawieniach podawanych w Makarskiej Kronice na podstawie meldunków yurystów z poszczególnych izb turystycznych widać gołym okiem, że w naszym Živogošće jest o 20% więcej turystów niż w roku ubiegłym. Podobnie rzecz sie ma jeszcze w kilku miejscowościach riwiery - w inych - notowany jest niewielki spadek liczby turystów.
Wiadomo natomiast, że czerwiec dał sie mocno we znaki i faktycznie było mniej ludków, ale teraz, w szczycie sezonu - nie ma gdzie igły wbićPrzynajmniej w naszym Blato - na 1 noc sie znajdzie, od jutra na 2 noce... Ale tak, żeby w środku tygodnia na cały pobyt (tydzień) - to nie ma tak dobrze...
.png)
Plumek napisał(a):Optymiści
W cotygodniowych zestawieniach podawanych w Makarskiej Kronice na podstawie meldunków yurystów z poszczególnych izb turystycznych widać gołym okiem, że w naszym Živogošće jest o 20% więcej turystów niż w roku ubiegłym.
.png)
.png)
zum napisał(a):Tomash napisał(a):Powiedzcie mi a jak jest z wrześniem ? Bo tak mi w tym roku sie uklada ze tylko wrzesien mam mozliwy urlop ? do kiedy tam jest sezon ? Ciekaw jestem czy we wrzesniu nie napotkam na kraty w oknach :P i wiatr w uliczkach.
PS
Podłączam to pytanie pod wynajem apartamentów bo klikając sobie po różnych stronkach niektóre pensjonaty termin powiedzmy ostani daja od 24.08 do 7.09 :D a ja wlasnie planuje w Ciemno poleciec tak zeby 7 wrzesnia byc na miejscu.
ja w ubiegłym roku byłem 2 tyg. począwszy od 13 wrzesnia.
Możesz spokojnie jechac w ciemno, bez problemu znajdziesz kwatere, a sezon jeszcze tam trwa (gdyby w CRO we wrześniu było już po sezonie to nad naszym bałtykiem sezon nigdy nie powinien by sie zaczynać).
Jest baardzo dużo wolnych ap., a właściciele sami za tobą biegają (dosłownie). Zaleta tego terminu jest też taka że nie ma już ciągłych upałów po 35-38 stopni i można czasem odetchnąć od słońca (zresztą co kto lubi).
.png)
pkocot napisał(a):Plumek napisał(a):Optymiści
W cotygodniowych zestawieniach podawanych w Makarskiej Kronice na podstawie meldunków yurystów z poszczególnych izb turystycznych widać gołym okiem, że w naszym Živogošće jest o 20% więcej turystów niż w roku ubiegłym.
Znajomy właśnie pojechał w ciemno i w Baska Voda znalazł za 40Euro.
Więc chyba nie jest tak źle.
My wybieramy się 16 sierpnia wiec mam nadzieje, że będzie jeszcze lepiej
.png)
adamk3 napisał(a):Plumek napisał(a):
Optymiści
W cotygodniowych zestawieniach podawanych w Makarskiej Kronice na podstawie meldunków yurystów z poszczególnych izb turystycznych widać gołym okiem, że w naszym Živogošće jest o 20% więcej turystów niż w roku ubiegłym. Podobnie rzecz sie ma jeszcze w kilku miejscowościach riwiery - w inych - notowany jest niewielki spadek liczby turystów.
Wiadomo natomiast, że czerwiec dał sie mocno we znaki i faktycznie było mniej ludków, ale teraz, w szczycie sezonu - nie ma gdzie igły wbićPrzynajmniej w naszym Blato - na 1 noc sie znajdzie, od jutra na 2 noce... Ale tak, żeby w środku tygodnia na cały pobyt (tydzień) - to nie ma tak dobrze...
Może po prostu zaczęli zgłaszać pobyt turystów i płacić podatki - mnie nikt nigdy nie rejestrował
![]()
pozdrav.
.png)
.png)
Plumek napisał(a):adamk3 napisał(a):Plumek napisał(a):
Optymiści
Może po prostu zaczęli zgłaszać pobyt turystów i płacić podatki - mnie nikt nigdy nie rejestrował
![]()
pozdrav.
Wątpię. Zapewne ten sam odsetek nie melduje turystów. I ten sam odsetek ma ileśtam procent zgłoszonych i ileśtam procent niezgłoszonych turystów.
Poza tym... Z tymi podatkami to nie do końca jest tak, jak myślicieRzecz cała tkwi w tzw. KATEGORYZACJI. Połowa nie ma skategoryzowanych apartamentrów, bo nie ma chociażby na nie zezwolenia na budowę. WIęc nie może meldować w nich turystów
Podatki są płacone ryczałtem. Wiec czy masz turystę, czy nie - i tak zapłacisz...
.png)
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje