Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kwatery 60% mniejsze oblozenie.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2009 11:19

jedz w ciemno a rezerwowo weź namiot.
ulotna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ulotna » 20.07.2009 12:08

cracodar napisał(a):Witam wszystkich to mój pierwszy wpis chociaż czytam forum od dwóch lat i korzystam z porad jadę do cro trzeci raz ale pierwszy raz tak dużą ekipą
Jastrzębie --Baśka Voda lub Brela(okolice Makarskiej) przez Słowację Węgry w 5 aut
03.08-13.08 w sumie 22 osoby miałbym prośbę do tych którzy aktualnie wrócili z okolic Makarskiej czy przy wjazdach do tych miejscowości dalej stoją "naganiacze" bo co innego jechać samemu a co innego tak dużą grupą w ciemno dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

cracodar-nie obawiaj się, wszedzie stoją za informacją o wolnych pokojach, miałam wrażenie, że w Baśkiej Vodzie było ich najwięcej.
Powodzenia i udanego pobytu
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 20.07.2009 12:30

ulotna napisał(a):
cracodar napisał(a):Witam wszystkich to mój pierwszy wpis chociaż czytam forum od dwóch lat i korzystam z porad jadę do cro trzeci raz ale pierwszy raz tak dużą ekipą
Jastrzębie --Baśka Voda lub Brela(okolice Makarskiej) przez Słowację Węgry w 5 aut
03.08-13.08 w sumie 22 osoby miałbym prośbę do tych którzy aktualnie wrócili z okolic Makarskiej czy przy wjazdach do tych miejscowości dalej stoją "naganiacze" bo co innego jechać samemu a co innego tak dużą grupą w ciemno dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam

cracodar-nie obawiaj się, wszedzie stoją za informacją o wolnych pokojach, miałam wrażenie, że w Baśkiej Vodzie było ich najwięcej.
Powodzenia i udanego pobytu

Zauważ, że Ty byłaś w lipcu a on chce jechać w sierpniu. To duża róznica. W Chorwacji główny sezon to właśnie sierpień ze względu na Włochów.
Ja mam obawy głównie przed żoną. Co się nasłucham to bezcenne, za resztę można zapłacić kartą mastercard. :D
camera
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) camera » 20.07.2009 15:46

dede napisał(a):Witam wszystkich z upalnego Gradaca. Zgadzam sie calkowicie z autorem tematu. Jest sporo wolnych miejsc, bez żadnego problemu można przebierać w ofertach. Po opisach na forum spodziewałem się tłumów, a jest bardzo spokojnie. W knajpkach, a jest ich sporo luz, na promenadzie wieczorem daleko do " Marszałkowskiej". Jest straszny upał, także około 14-16 nie idzie wytrzymać na słońcu. No i cóż woda jak zwykle słona. Pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:

Czy mogę tez prosić o namiary na kwaterę?
cracodar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cracodar » 20.07.2009 19:35

[quote="pablo2222"][quote="ulotna"][quote="cracodar"]Witam wszystkich to mój pierwszy wpis chociaż czytam forum od dwóch lat i korzystam z porad jadę do cro trzeci raz ale pierwszy raz tak dużą ekipą
03.08-13.08 w sumie 22 osoby miałbym prośbę do tych którzy aktualnie wrócili z okolic Makarskiej czy przy wjazdach do tych miejscowości dalej stoją "naganiacze" bo co innego jechać samemu a co innego tak dużą grupą w ciemno dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam[/quote]

Powodzenia i udanego pobytu[/quote]
Zauważ, że Ty byłaś w lipcu a on chce jechać w sierpniu. To duża róznica. W Chorwacji główny sezon to właśnie sierpień ze względu na Włochów.
Ja mam obawy głównie przed żoną. Co się nasłucham to bezcenne, za resztę można zapłacić kartą mastercard. :D[/quote]

Dziękuje za odpowiedzi :hearts: W zeszłym roku byłem w sierpniu w Tucepi i faktycznie było dużo Włochów ale oni dla nas nie są konkurenją
my szukaliśmy miejsc za 50-60 e za 4 osobową rodzinę oni 5 metrów od plaży nie patrząc na cenę więc myślęże i w tym roku będzie podobnie a pytam głównie ludzi którzy już wrócili bo doczytałem że jest tam lużniej niż rok temu i mam nadzieję że tak wielką grupą nie będzie większego problemu znależć lokum pozdrawiam i proszę o odpowiedzi :D :D
SewerynR
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) SewerynR » 20.07.2009 20:42

Informacja na gorąco. Wczoraj pojechali znajomi w okolicę Tucepi, trochę po drodze zamarudzili i dotarli dziś na 13-stą. Nie jest tak kolorowo strasznie z tymi kwaterami. Przy drogach stoją z tabliczkami, owszem ale jak zobaczysz te apartamenty to się okazuje że za 100 euro na rodzinę i jakaś paskudna nora w przyziemiu. W Tucepi nic nie znaleźli i dopiero ok. 17 w okolicach Podgory znaleźli apartament godny zainteresowania 2 sypialnie, salon z klimą, kuchnia, łazienka, za 100 euro - bez problemu wszyscy się zmieszczą wygodnie(trzy rodziny 2+1, 2+1, 2+2). Może dlatego że byli późno a może dlatego, że szukali czegoś na trzy rodziny, nie wiem ale nie jest aż tak kolorowo. Mam nadzieję, że mi coś fajmego upolują bo mam zamiar z rodzinką dojechać do nich w przyszły poniedziałek :-)
lm.dziagwa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lm.dziagwa » 20.07.2009 21:27

SewerynR napisał(a):(...) Mam nadzieję, że mi coś fajmego upolują bo mam zamiar z rodzinką dojechać do nich w przyszły poniedziałek :-)

A nie ma ktoś info jak się mają sprawy na Rabie w Lopar?
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 21.07.2009 06:58

lm.dziagwa - jedz w ciemno.
mrbartosz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrbartosz » 21.07.2009 09:27

lm.dziagwa napisał(a):
SewerynR napisał(a):(...) Mam nadzieję, że mi coś fajmego upolują bo mam zamiar z rodzinką dojechać do nich w przyszły poniedziałek :-)

jedziesz do Lopar?? kiedy?? ja 9 sierpnia zeby byc tam w poniedzialek rano. i planuje jechac w ciemno :)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 21.07.2009 09:34

mrbartosz napisał(a):
lm.dziagwa napisał(a):

jedziesz do Lopar?? kiedy?? ja 9 sierpnia zeby byc tam w poniedzialek rano. i planuje jechac w ciemno :)

skad jedziesz ? bo pierwszy poniedzialek po 9 sierpnia,to bedzie 13 sierpnia...4 dni to troche dlugo...
mrbartosz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mrbartosz » 21.07.2009 12:23

Haweł napisał(a):
mrbartosz napisał(a):
lm.dziagwa napisał(a):

skad jedziesz ? bo pierwszy poniedzialek po 9 sierpnia,to bedzie 13 sierpnia...4 dni to troche dlugo...

nie wiem wedlug jakiego kalendarza ale u mnie poniedzialek jest 10 sierpnia.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 21.07.2009 12:33

mrbartosz napisał(a):
Haweł napisał(a):
mrbartosz napisał(a):
lm.dziagwa napisał(a):

nie wiem wedlug jakiego kalendarza ale u mnie poniedzialek jest 10 sierpnia.

sorki,ale mi sie z lipcem pomylilo,wielkie sorki...
lm.dziagwa
Podróżnik
Lopar

Nieprzeczytany postnapisał(a) lm.dziagwa » 21.07.2009 16:49

Proszę Państwa,
spokojnie! :D
Jadę z rodzinką na Lopar przez Węgry, żeby być tam na miejscu 16.08. (niedziela) rano. I chcemy zostać tam do 22.08. żeby w sobotę po obiadku, ruszyć w drogę powrotną. Jeżeli ktoś dojedzie tam wcześniej przed nami i będzie tak miły by sprawdzić i zarezerwować nam jakąś kwaterkę to go chyba "ozłocę" z radości! :lol:
A tak na poważnie: Szukam, szukam i nie mogę nic za cholerę znaleźć wolnego w tym Lopar, a wymagania mamy naprawdę skromniutkie: rodzinka standard: 2+2 (dzieciaki: 4+1 rok), czyli wystarczy 1 pokoik, 2 łóżka które można połączyć w małżeńskie (sam sobie połączę!, a co), kuchenka z lodówką, łazienka z prysznicem i umywalką. Byłoby świetnie gdyby była klima i mikrofala, ale nie zginę jak nie będzie. Jak będzie wi-fi to jestem w niebie! :wink:
Może od razu wymieńmy się mailami i tel. kom.? Łatwiej będzie w podróży się kontaktować i odnaleźć na miejscu - szczególnie jak sms-y potaniały radykalnie.
Namiary na mnie:
Łukasz Dziągwa, tel. 601-515.084, mail: lm.dziagwa@gmail.com
Ostatnio edytowano 21.07.2009 20:30 przez lm.dziagwa, łącznie edytowano 1 raz
CZYŻYK
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) CZYŻYK » 21.07.2009 17:47

A ktoś może wie jak duże jest obłożenie kwater w Baśce na KRK i jakie są ceny kwater na 2 osoby.
cracodar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cracodar » 21.07.2009 18:52

[quote="SewerynR"]Informacja na gorąco. Wczoraj pojechali znajomi w okolicę Tucepi, trochę po drodze zamarudzili i dotarli dziś na 13-stą. Nie jest tak kolorowo strasznie z tymi kwaterami. Przy drogach stoją z tabliczkami, owszem ale jak zobaczysz te apartamenty to się okazuje że za 100 euro na rodzinę i jakaś paskudna nora w przyziemiu. W Tucepi nic nie znaleźli i dopiero ok. 17 w okolicach Podgory znaleźli apartament godny zainteresowania 2 sypialnie, salon z klimą, kuchnia, łazienka, za 100 euro - bez problemu wszyscy się zmieszczą wygodnie(trzy rodziny 2+1, 2+1, 2+2). Może dlatego że byli późno a może dlatego, że szukali czegoś na trzy rodziny, nie wiem ale nie jest aż tak kolorowo. Mam nadzieję, że mi coś fajmego upolują bo mam zamiar z rodzinką dojechać do nich w przyszły poniedziałek :-)[/quote]

Jak już pisałem byłem w zeszłym roku w Tucepi i jest to specyficzna miejscowośc kwatery po 50 e były za drogą przejazdową widoku na morze nie było ale klima satelita i spokój tak. 8) Bliżej plaży faktycznie pokoje 2 - osobowe sięgały nawet 120 e 5 minut na nogach dalej od plaży i można było spokojnie coś znależć ale tak było w zeszłym roku dlatego cały czas proszę o odpowiedzi cromaniaków :D :D którzy właśnie wrócili a jechali w ciemno o przekazanie info jak to teraz wygląda w okolicach Makarskiej pozdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje