Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kwatery 60% mniejsze oblozenie.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 14.07.2009 20:18

2 informacja na goraco :)
od poniedziałku u mnie w dziale jest Praktykantka z wymiany z Bosni, jej rodzinne miasto to Mostar.
Praktycznie pol jej rodziny ma domy prywatne w okolicach makarskiej wiekszosc nad samym mozem, mowi ze w tym roku to strasznie duzo wolnych apartamentow im zostalo. Tak wiec nie ma problemu.

2. informacja od kolegi z trasy. Okolice Dubrownika praktycznie bez problemu w ciagu 5 minut po zaparkowaniu pan podszedl i spytal sie czy maja kwatere, mial nad samym mozezem z duzym tarasem cena 14 E.

piniu - my 21.VIII wyjezdzamy w 7 osob do Podgory lub Gradac, bez rezerwacji.

buroda - ja praktycznie wtedy co i Ty nie rezerwuje. Poza tym jesli chorwaci licza na wlochow to wlosi koncza wakacje 20 sierpnia. :D

Rozmawiajac z moja kolezanka z mostaru mowi ze w tym roku ogolnie nie ma najwiekszego powodu by rezerwowac.
Po prostu wybierasz za 15 E to juz bardzo dobry standart.
Mam nadzieje ze co poniektorym pomoglem w decyzjach.

Ten kolega co jedzie wlasnie, tez jak dzwonil to wszystko niby zajete i zdecydowali sie jechac w ciemno, mowi ze to chyba jakas podpucha, bo rezerwacji czesto dokonuja biura posrednictwa i wlasciciel musi mowic ze zajete, tak aby ludzie przez strone rezerwowali, a na miejscu okazuje sie co innego bo i tak jakis przedstawiciel z posredniaka dzwoni czy nadal aktualne noclegi.
Chyba duzo w tym prawdy z tego co mowil.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 15.07.2009 07:39

Monte Christo napisał(a):2 informacja na goraco :)
od poniedziałku u mnie w dziale jest Praktykantka z wymiany z Bosni, jej rodzinne miasto to Mostar.
Praktycznie pol jej rodziny ma domy prywatne w okolicach makarskiej wiekszosc nad samym mozem, mowi ze w tym roku to strasznie duzo wolnych apartamentow im zostalo. Tak wiec nie ma problemu.

2. informacja od kolegi z trasy. Okolice Dubrownika praktycznie bez problemu w ciagu 5 minut po zaparkowaniu pan podszedl i spytal sie czy maja kwatere, mial nad samym mozezem z duzym tarasem cena 14 E.

piniu - my 21.VIII wyjezdzamy w 7 osob do Podgory lub Gradac, bez rezerwacji.

buroda - ja praktycznie wtedy co i Ty nie rezerwuje. Poza tym jesli chorwaci licza na wlochow to wlosi koncza wakacje 20 sierpnia. :D

Rozmawiajac z moja kolezanka z mostaru mowi ze w tym roku ogolnie nie ma najwiekszego powodu by rezerwowac.
Po prostu wybierasz za 15 E to juz bardzo dobry standart.
Mam nadzieje ze co poniektorym pomoglem w decyzjach.

Ten kolega co jedzie wlasnie, tez jak dzwonil to wszystko niby zajete i zdecydowali sie jechac w ciemno, mowi ze to chyba jakas podpucha, bo rezerwacji czesto dokonuja biura posrednictwa i wlasciciel musi mowic ze zajete, tak aby ludzie przez strone rezerwowali, a na miejscu okazuje sie co innego bo i tak jakis przedstawiciel z posredniaka dzwoni czy nadal aktualne noclegi.
Chyba duzo w tym prawdy z tego co mowil.

Tak jest - to co jest poogłaszane w sieci jest zajęte - nawet jak jest wolne :D :wink:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 15.07.2009 08:38

Informacje optymistyczne.
Ale mam spore obawy czy znajdę coś wolnego w poniedziałek 3.08. Chciałbym pojechać do Primosten, lub gdzieś w tej okolicy.
becia25
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia25 » 15.07.2009 08:52

jak tak czytam to aż żałuję że już zarezerwowałam....ja w Poljicy mam po 20 euro od osoby,tyle że blisko morza.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 15.07.2009 08:54

MonteChristo-skad masz taka informacje,ze Wlosi koncza jak jeden maz wakacje 20 sierpnia? :?: :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2009 10:39

KumoterSzyszkownik napisał(a):MonteChristo-skad masz taka informacje,ze Wlosi koncza jak jeden maz wakacje 20 sierpnia? :?: :?:

Taka u nich nowa świecka tradycja, że w pierwszej połowie sierpnia są "włoskie wakacje" Tak jest od dawien, dawna ;-) Nie ma w tym nic dziwnego, poza dzikimi tłumami wakacyjnych Włochów :-)
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 15.07.2009 10:45

Wolnych apartamentów jest mnogo tylko chodzić i wybierać.
jomarijo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jomarijo » 15.07.2009 11:10

Zgadzam sie niedawno wrócilismy z oklolic Makarskiej, kwatery wolne,że hej! 8O
Ale licz się z cenami , są wysokie, chyba dlatego jest tyle wolnych miejsc , a Niemców i Włochów jak na lekarstwo tylko wierni bogaci Polacy są !No i Czesi! :lol:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 15.07.2009 15:47

jomarijo napisał(a):Zgadzam sie niedawno wrócilismy z oklolic Makarskiej, kwatery wolne,że hej! 8O
Ale licz się z cenami , są wysokie, chyba dlatego jest tyle wolnych miejsc , a Niemców i Włochów jak na lekarstwo tylko wierni bogaci Polacy są !No i Czesi! :lol:

Cenami za apartamenty czy w sklepach,bo inni pisza,ze apartamenty sa juz od 6 do 15 euro,wiadomo,ze za 6 euro to lipa bedzie,ale za 15 to juz pisza,ze wypas...choc ja rok temu placilem 12 euro od osoby z klima,wiec nie jest tak zle...
becia25
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) becia25 » 15.07.2009 15:55

Mam nadzieję że nie będę żałowała mojego wyboru bo mimo że 20 euro od osoby to bez klimy(trzeba dodatkowo opłacić)ale pierwszy raz zawsze się jedzie po rozum do głowy :lol:
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 15.07.2009 20:24

Monte Christo napisał(a):Witam
Rozmawialem z kolega ktory robil obiazdowke (robi nadal ) po chorwacji.
Mowi ze w kwaterach oblozenie 60 % tylko, wszyscy sie prosza o nocleg.

To tak informacyjnie. dla tych ktorzy nadal chca rezerwowac.

Witam Pana oraz inne forumowce... Nie bylo mnie przez dlugy czas na forum i nie bede po ta wiadomosci...ale po prostu musialem napisac cos od tych kwatery 60% mniejsze oblozenie. To po prostu nie jest prawda. Moze do tej porze bylo cos mniej turystow..ale teraz jest ciezko znalesc wolne miejsce. Kazdy moze sprawdzic i napisac 10 zapytan do roznych wlascicielow czy jest wolne... od 18.07 do 22.07 ..gdyby 6 odpowiedzi bedzie ze jest wolne..to naprawde 60 % jest mniejsze oblozenie... ale co powiedziec jezeli ich 10 powie ze wszystko zajete... wiem ze potem sie zglosia madrale i powie ze wlasciciele zmuszony powiedziec ze jest zajete.. Fakt jest ze wielkosc wlascicila nie ma obawiozek wspolpraci z biurami i poszrednicyma.. Jezeli jest wolne to kadzy wlascicil powie ze jeste wolne.. Jezel ma taka umowe z biurami ze nie moge sam wynajac..to jest normalnie ze powie i skieruje klienta do biura. Niestety duzo ludzie jedzie w czerwcu... i wtedy jest troche wolnego miejsca.. POtem wracaja do Polski i mowi " wszystko puste w chorwacji.. tylko w ciemno... I potem optimisty ktory jada od polowe lipca zostaja rozczarowani...dluge szukanie kwater...i bardzo czesto znajdzia kwater ktora jest daleko od wymarzone.. Druga sprawa jest ze w chorwacji cena apartarmentow jest zawsze od apartamentu a nie od osoby. Co apartament wiekszy to cena od osoby nizsza. I nie mozna liczyc od osoby.

Tez byl przypadke ze 5 ludzie zarezerowaly apartament z cena 35 eur. PIsze pani ze trzy osoby chca zrezygnowac a dwie jechac ale zaplacic ile ich wyszlo od osoby...tj. wedlug ich policzenia 14 eur.....chca zaplacic 14 eur za apartament... Niestety widac ze duzo ludzie sobie zle liczy duzo rzeczy. tyle i jeszcze raz cieplo pozdrawiam szczegolnie moich klientow.
klodi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) klodi » 15.07.2009 20:43

Moim zdaniem jest duża różnica między apartamentem a kwaterą. Warto dokładnie czytać. Jezli komuś nie zalezy na kuchni czy swojej łazience to płaci 6 euro i jest ok. Ale nie wierzę żeby za aparatament była taka cena. Ja rezerwowałam w styczniu i też sporo musiałam szukać.
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 15.07.2009 22:00

Vedran Lekic napisał(a):Tez byl przypadke ze 5 ludzie zarezerowaly apartament z cena 35 eur. PIsze pani ze trzy osoby chca zrezygnowac a dwie jechac ale zaplacic ile ich wyszlo od osoby...tj. wedlug ich policzenia 14 eur.....chca zaplacic 14 eur za apartament... Niestety widac ze duzo ludzie sobie zle liczy duzo rzeczy. tyle i jeszcze raz cieplo pozdrawiam szczegolnie moich klientow.

Zgadzam się ,że płaci się za apartament a nie osoby :) ale zapominają o tym tak samo Polacy jak i Chorwaci :) Nie raz jak chciałem wynająć apartament uszykowany dla 4 osób ( a byliśmy oglądać w 2 osoby ) to cena była np 25 euro a jak właściciel usłyszał że będą tam jednak 4 osoby to cena odrazu 45 euro.
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 15.07.2009 23:52

Zgadzam sie że duzo wolnych appt było w czerwcu, szczegolnie jak pogoda była "taka sobie". Byłam wtedy w Breli i na Podracach były wywieszone tabliczki o wolnych appt, a to sie nie zdarza. jak wróciła pogoda- zero wolnych miejsc. Ale to Brela. W Makarskiej i Basce pełno wolnych miejsc, nawet jeszcze jak wyjeżdżałam 12.06.
Myslę, że tu liczy sie lokalizacja, lokalizacja i jeszcze raz lokalizacja.
Poprostu te z dobrą zawsze sa zajęte.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 16.07.2009 08:09

Karol099 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):Tez byl przypadke ze 5 ludzie zarezerowaly apartament z cena 35 eur. PIsze pani ze trzy osoby chca zrezygnowac a dwie jechac ale zaplacic ile ich wyszlo od osoby...tj. wedlug ich policzenia 14 eur.....chca zaplacic 14 eur za apartament... Niestety widac ze duzo ludzie sobie zle liczy duzo rzeczy. tyle i jeszcze raz cieplo pozdrawiam szczegolnie moich klientow.

Zgadzam się ,że płaci się za apartament a nie osoby :) ale zapominają o tym tak samo Polacy jak i Chorwaci :) Nie raz jak chciałem wynająć apartament uszykowany dla 4 osób ( a byliśmy oglądać w 2 osoby ) to cena była np 25 euro a jak właściciel usłyszał że będą tam jednak 4 osoby to cena odrazu 45 euro.

A jak inaczej..Właściciele miały pusty apartament i myślały na dwie osoby podać cena 25 EUR. A jak możne na 4 osoby byc cena 25 eur..to byłoby taniej niż w kempingu. Jak ludzie tłumaczą te ceny od osoby, na przykład 5 lub 10 lub 15 eur..to wygląda ze ludzie co maja 6 lub 8 osobowe apartamenty powinni są wynająć taki apartament za 15-20 eur ..ponieważ będą tylko dwie osoby. Moze takie właściciele istnieje ale ja osobiście nie znam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje