Re: Ceny!!!!!!
napisał(a) __Marcin__ » 16.07.2009 14:20
baca1 napisał(a):Witam Cromaniaków
Pozdrawiam Vedrana miałem przyjemność korzystac z jego usług było OK polecam.
Jak czytam te wieczne polakow narzekania i spekulacje to w 100% przekonuje sie do tego ze w tym naszym kraju nigdy normalnie nie bedzie.
Licytacje o 5 euro itp ludzie to sa wakacje a nie robota w kamieniolomach zawsze mozecie jechac w bieszczady (bez obrazy dla rejonu). Znam wielu chorwatow jezdze od 11 lat mam swoje stale miejsca i rozmawiam z nimi o polskiej turystyce (tragedia). Bardzo nas lubia i szanuja wiadomo ze zawsze i wszedzie moga sie zdarzyc wyjatki ale globalnie jest ok. Jesli natomiast chodzi o polskie firmy i posrednikow to porazka w typowo polskim stylu czyli zarezerwowane pieniadze nie wplynely ludzie nie dotarli a firma sie zwinela:(/tez trafiaja sie wyjatki ze jest ok/:)
A np nasi poludniowi sasiedzi wzorowo i zadowoleni. Polska dusza kombinatora niech lepiej na wakacjach odpoczywa a w kraju niech robi pozadek z fatalnymi decyzjami rzadzacych. Nie chce tu politykowac bo to nie miejsce ale naprawde ludzie wypoczywajcie na urlopach a nie katujcie sie przeliczeniami...
Pozdrav i zycze udanych kolejnych wypadow do cro:))
Ja niestety nie mogę się z tym zgodzić. Jesteśmy tacy jacy jesteśmy ponieważ nauczyło nas tego życie i warunki w jakich musimy/musieliśmy żyć ... to tzw. zaradność i umiejętność radzenia sobie w przeróżnych sytuacjach. Polacy nie należą do tych bogatszych klientów chorwackich wybrzeży i to, że starają się coś utargować jest normalne. Nie jest to powiązane ze skąpstwem tylko z tym aby "wygrane" pieniądze przeznaczyć np. na dodatkową wycieczkę tudzież inną atrakcję.
Jest bardzo wielu ludzi, którzy mocno oszczędzają cały rok aby móc sobie pozwolić na taki urlop i moim zdaniem nie na miejscu jest nazywanie ich prób targowania się "robotą w kamieniołomach".
Żaden sknera nie pojedzie na wczasy za granicę tylko jak już pisałeś w przysłowiowe Bieszczady :]
Z drugiej strony ktoś taki jak ja, przeznaczy na 10 dniowy urlop w Chorwacji kwotę około 10 tys zł ale i tak zaoszczędzi na trasie jadąc bardziej ekonomiczną trasą i będzie się starał utargować satysfakcjonującą kwotę za kwaterę ponieważ wszystkie te zaoszczędzone pieniądze zainwestuje we wspaniałe wycieczki i porządne jedzenie w restauracji. Kwatera, jeżeli o mnie chodzi służyć będzie tylko do noclegów, a te 3h dłużej na trasie krzywdy żadnej mi nie wyrządzą tym bardziej że pojadę nocą.
Każdy ma swój mały plan a oszczędności myślę przy takim urlopie nigdy nie są oznaką chytrości. Kiedyś wstyd było mi się targować i brałem jak dawali ... Potem okazywało się wielokrotnie, że zostałem "naciągnięty". :]
Uczucie podobne do tego jakie mamy po przegranej walce ...
Wszystko ma swoje dodatnie jak i ujemne strony ... zależy od punktu widzenia i nie należy zakładać że oszczędność to wielki minus Polaków.
To, że twoje zarobki pozwalają na bycie bardziej rozrzutnym nie oznacza, że masz prawo krytykować ludzi mniej zamożnych
Pozdrawiam