Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kwatery 60% mniejsze oblozenie.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Karol099
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Karol099 » 16.07.2009 08:11

Vedran Lekic napisał(a):
Karol099 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):Tez byl przypadke ze 5 ludzie zarezerowaly apartament z cena 35 eur. PIsze pani ze trzy osoby chca zrezygnowac a dwie jechac ale zaplacic ile ich wyszlo od osoby...tj. wedlug ich policzenia 14 eur.....chca zaplacic 14 eur za apartament... Niestety widac ze duzo ludzie sobie zle liczy duzo rzeczy. tyle i jeszcze raz cieplo pozdrawiam szczegolnie moich klientow.

Zgadzam się ,że płaci się za apartament a nie osoby :) ale zapominają o tym tak samo Polacy jak i Chorwaci :) Nie raz jak chciałem wynająć apartament uszykowany dla 4 osób ( a byliśmy oglądać w 2 osoby ) to cena była np 25 euro a jak właściciel usłyszał że będą tam jednak 4 osoby to cena odrazu 45 euro.

A jak inaczej..Właściciele miały pusty apartament i myślały na dwie osoby podać cena 25 EUR. A jak możne na 4 osoby byc cena 25 eur..to byłoby taniej niż w kempingu. Jak ludzie tłumaczą te ceny od osoby, na przykład 5 lub 10 lub 15 eur..to wygląda ze ludzie co maja 6 lub 8 osobowe apartamenty powinni są wynająć taki apartament za 15-20 eur ..ponieważ będą tylko dwie osoby. Moze takie właściciele istnieje ale ja osobiście nie znam.

Skoro cena jest za apartament nie osoby to cena powinna być 45 euro niezależnie czy 2 osoby czy 4.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 16.07.2009 08:15

Vedran Lekic napisał(a):
Monte Christo napisał(a):Witam
Rozmawialem z kolega ktory robil obiazdowke (robi nadal ) po chorwacji.
Mowi ze w kwaterach oblozenie 60 % tylko, wszyscy sie prosza o nocleg.

To tak informacyjnie. dla tych ktorzy nadal chca rezerwowac.

Witam Pana oraz inne forumowce... Nie bylo mnie przez dlugy czas na forum i nie bede po ta wiadomosci...ale po prostu musialem napisac cos od tych kwatery 60% mniejsze oblozenie. To po prostu nie jest prawda. Moze do tej porze bylo cos mniej turystow..ale teraz jest ciezko znalesc wolne miejsce. Kazdy moze sprawdzic i napisac 10 zapytan do roznych wlascicielow czy jest wolne... od 18.07 do 22.07 ..gdyby 6 odpowiedzi bedzie ze jest wolne..to naprawde 60 % jest mniejsze oblozenie... ale co powiedziec jezeli ich 10 powie ze wszystko zajete... wiem ze potem sie zglosia madrale i powie ze wlasciciele zmuszony powiedziec ze jest zajete.. Fakt jest ze wielkosc wlascicila nie ma obawiozek wspolpraci z biurami i poszrednicyma.. Jezeli jest wolne to kadzy wlascicil powie ze jeste wolne.. Jezel ma taka umowe z biurami ze nie moge sam wynajac..to jest normalnie ze powie i skieruje klienta do biura. Niestety duzo ludzie jedzie w czerwcu... i wtedy jest troche wolnego miejsca.. POtem wracaja do Polski i mowi " wszystko puste w chorwacji.. tylko w ciemno... I potem optimisty ktory jada od polowe lipca zostaja rozczarowani...dluge szukanie kwater...i bardzo czesto znajdzia kwater ktora jest daleko od wymarzone.. Druga sprawa jest ze w chorwacji cena apartarmentow jest zawsze od apartamentu a nie od osoby. Co apartament wiekszy to cena od osoby nizsza. I nie mozna liczyc od osoby.

Tez byl przypadke ze 5 ludzie zarezerowaly apartament z cena 35 eur. PIsze pani ze trzy osoby chca zrezygnowac a dwie jechac ale zaplacic ile ich wyszlo od osoby...tj. wedlug ich policzenia 14 eur.....chca zaplacic 14 eur za apartament... Niestety widac ze duzo ludzie sobie zle liczy duzo rzeczy. tyle i jeszcze raz cieplo pozdrawiam szczegolnie moich klientow.

Zależy gdzie masz apartament - jeśli na Istrii :) to może rzeczywiście duża zajętość - dalej (za Splitem) ludzie z karteczkami stoją przy drodze.

pozdrav.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2009 08:16

becia25 napisał(a):Mam nadzieję że nie będę żałowała mojego wyboru bo mimo że 20 euro od osoby to bez klimy(trzeba dodatkowo opłacić)ale pierwszy raz zawsze się jedzie po rozum do głowy :lol:

Ja jak do tej pory nigdy klimy nie uzywałem i jakoś żyję...klima jest dobra na to by sobie przez nieuwagę zawalić urlop...
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 16.07.2009 08:19

Karol099 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):
Karol099 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):Tez byl przypadke ze 5 ludzie zarezerowaly apartament z cena 35 eur. PIsze pani ze trzy osoby chca zrezygnowac a dwie jechac ale zaplacic ile ich wyszlo od osoby...tj. wedlug ich policzenia 14 eur.....chca zaplacic 14 eur za apartament... Niestety widac ze duzo ludzie sobie zle liczy duzo rzeczy. tyle i jeszcze raz cieplo pozdrawiam szczegolnie moich klientow.

Zgadzam się ,że płaci się za apartament a nie osoby :) ale zapominają o tym tak samo Polacy jak i Chorwaci :) Nie raz jak chciałem wynająć apartament uszykowany dla 4 osób ( a byliśmy oglądać w 2 osoby ) to cena była np 25 euro a jak właściciel usłyszał że będą tam jednak 4 osoby to cena odrazu 45 euro.

A jak inaczej..Właściciele miały pusty apartament i myślały na dwie osoby podać cena 25 EUR. A jak możne na 4 osoby byc cena 25 eur..to byłoby taniej niż w kempingu. Jak ludzie tłumaczą te ceny od osoby, na przykład 5 lub 10 lub 15 eur..to wygląda ze ludzie co maja 6 lub 8 osobowe apartamenty powinni są wynająć taki apartament za 15-20 eur ..ponieważ będą tylko dwie osoby. Moze takie właściciele istnieje ale ja osobiście nie znam.

Skoro cena jest za apartament nie osoby to cena powinna być 45 euro niezależnie czy 2 osoby czy 4.

Tak. cena jest za apartament ale kazdy apartament jest przeznaczony na jak liczba osob. Nie można w apartament 2 osobowy przywieść caly autokar. Lub w 2 apartamenty 4 osobowe przywieść cala szkole i mówić " cena jest za apartament" Kazdy właściciel jeżeli jest pusty apartament i jeżeli sie zglosi mniejsza liczba osób za apartament niz jest zaznaczone może podać niższą cena. Również może za taka sama cena przyjąć więcej osób.. Ale mówić " cena jest dla apartament a nie od osoby" jakoś jest śmiesznie.
Vedran Lekic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vedran Lekic » 16.07.2009 08:25

adamk3 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):

Witam Pana oraz inne forumowce... Nie bylo mnie przez dlugy czas na forum i nie bede po ta wiadomosci...ale po prostu musialem napisac cos od tych kwatery 60% mniejsze oblozenie. To po prostu nie jest prawda. Moze do tej porze bylo cos mniej turystow..ale teraz jest ciezko znalesc wolne miejsce. Kazdy moze sprawdzic i napisac 10 zapytan do roznych wlascicielow czy jest wolne... od 18.07 do 22.07 ..gdyby 6 odpowiedzi bedzie ze jest wolne..to naprawde 60 % jest mniejsze oblozenie... ale co powiedziec jezeli ich 10 powie ze wszystko zajete... wiem ze potem sie zglosia madrale i powie ze wlasciciele zmuszony powiedziec ze jest zajete.. Fakt jest ze wielkosc wlascicila nie ma obawiozek wspolpraci z biurami i poszrednicyma.. Jezeli jest wolne to kadzy wlascicil powie ze jeste wolne.. Jezel ma taka umowe z biurami ze nie moge sam wynajac..to jest normalnie ze powie i skieruje klienta do biura. Niestety duzo ludzie jedzie w czerwcu... i wtedy jest troche wolnego miejsca.. POtem wracaja do Polski i mowi " wszystko puste w chorwacji.. tylko w ciemno... I potem optimisty ktory jada od polowe lipca zostaja rozczarowani...dluge szukanie kwater...i bardzo czesto znajdzia kwater ktora jest daleko od wymarzone.. Druga sprawa jest ze w chorwacji cena apartarmentow jest zawsze od apartamentu a nie od osoby. Co apartament wiekszy to cena od osoby nizsza. I nie mozna liczyc od osoby.

Tez byl przypadke ze 5 ludzie zarezerowaly apartament z cena 35 eur. PIsze pani ze trzy osoby chca zrezygnowac a dwie jechac ale zaplacic ile ich wyszlo od osoby...tj. wedlug ich policzenia 14 eur.....chca zaplacic 14 eur za apartament... Niestety widac ze duzo ludzie sobie zle liczy duzo rzeczy. tyle i jeszcze raz cieplo pozdrawiam szczegolnie moich klientow.

Zależy gdzie masz apartament - jeśli na Istrii :) to może rzeczywiście duża zajętość - dalej (za Splitem) ludzie z karteczkami stoją przy drodze.

pozdrav.

tak, to prawda ze stoja. tylko jest potem kwestia..czy jedziesz na wakacje odpoczywać lub się stresować, na +40 szukać gdzie jest wolne na tyle dni ili ty potrzebujesz... taki apartament co ty potrzebujesz. Ale co zrobić ..każdy za swoja kasę wybiera co chce i co moze.
baca1
Croentuzjasta
Ceny!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 16.07.2009 09:06

Witam Cromaniaków
Pozdrawiam Vedrana miałem przyjemność korzystac z jego usług było OK polecam.
Jak czytam te wieczne polakow narzekania i spekulacje to w 100% przekonuje sie do tego ze w tym naszym kraju nigdy normalnie nie bedzie.
Licytacje o 5 euro itp ludzie to sa wakacje a nie robota w kamieniolomach zawsze mozecie jechac w bieszczady (bez obrazy dla rejonu). Znam wielu chorwatow jezdze od 11 lat mam swoje stale miejsca i rozmawiam z nimi o polskiej turystyce (tragedia). Bardzo nas lubia i szanuja wiadomo ze zawsze i wszedzie moga sie zdarzyc wyjatki ale globalnie jest ok. Jesli natomiast chodzi o polskie firmy i posrednikow to porazka w typowo polskim stylu czyli zarezerwowane pieniadze nie wplynely ludzie nie dotarli a firma sie zwinela:(/tez trafiaja sie wyjatki ze jest ok/:)
A np nasi poludniowi sasiedzi wzorowo i zadowoleni. Polska dusza kombinatora niech lepiej na wakacjach odpoczywa a w kraju niech robi pozadek z fatalnymi decyzjami rzadzacych. Nie chce tu politykowac bo to nie miejsce ale naprawde ludzie wypoczywajcie na urlopach a nie katujcie sie przeliczeniami...
Pozdrav i zycze udanych kolejnych wypadow do cro:))
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 16.07.2009 09:22

Vedran Lekic napisał(a):
adamk3 napisał(a):
Vedran Lekic napisał(a):

pozdrav.

tak, to prawda ze stoja. tylko jest potem kwestia..czy jedziesz na wakacje odpoczywać lub się stresować, na +40 szukać gdzie jest wolne na tyle dni ili ty potrzebujesz... taki apartament co ty potrzebujesz. Ale co zrobić ..każdy za swoja kasę wybiera co chce i co moze.

Na miejscu Chorwatów wynajmujących - też chciałbym mieć z góry zarezerwowane apartamenty na 2 lata do przodu :wink: i nie martwić się czy przyjadą czy nie, czy wynająć rano o 9 czy czekać na kogoś kto da więcej - doskonale to rozumiem :!:
axmann
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) axmann » 16.07.2009 12:33

rezerwowałem w styczniu i już mieli full
myślę, że w sprawdzonych i opisywanych miejscach to pustek nie ma
reno75
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) reno75 » 16.07.2009 14:03

Nie jest tak różowo z rezerwacją.Wysłałem sporo zapytań,tak około 30-stu (a chce jechać 18-25.07,okolice Pirovaca,Rogoznica,Primosten) i dostałem tylko parę ofert,które albo były drogie,albo mało atrakcyjne.Więc nastawiam się na szukanie na miejscu.
__Marcin__
Odkrywca
Re: Ceny!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) __Marcin__ » 16.07.2009 14:20

baca1 napisał(a):Witam Cromaniaków
Jak czytam te wieczne polakow narzekania i spekulacje to w 100% przekonuje sie do tego ze w tym naszym kraju nigdy normalnie nie bedzie.
Licytacje o 5 euro itp ludzie to sa wakacje a nie robota w kamieniolomach zawsze mozecie jechac w bieszczady (bez obrazy dla rejonu). Znam wielu chorwatow jezdze od 11 lat mam swoje stale miejsca i rozmawiam z nimi o polskiej turystyce (tragedia). Bardzo nas lubia i szanuja wiadomo ze zawsze i wszedzie moga sie zdarzyc wyjatki ale globalnie jest ok. Jesli natomiast chodzi o polskie firmy i posrednikow to porazka w typowo polskim stylu czyli zarezerwowane pieniadze nie wplynely ludzie nie dotarli a firma sie zwinela:(/tez trafiaja sie wyjatki ze jest ok/:)
A np nasi poludniowi sasiedzi wzorowo i zadowoleni. Polska dusza kombinatora niech lepiej na wakacjach odpoczywa a w kraju niech robi pozadek z fatalnymi decyzjami rzadzacych. Nie chce tu politykowac bo to nie miejsce ale naprawde ludzie wypoczywajcie na urlopach a nie katujcie sie przeliczeniami...

Ja niestety nie mogę się z tym zgodzić. Jesteśmy tacy jacy jesteśmy ponieważ nauczyło nas tego życie i warunki w jakich musimy/musieliśmy żyć ... to tzw. zaradność i umiejętność radzenia sobie w przeróżnych sytuacjach. Polacy nie należą do tych bogatszych klientów chorwackich wybrzeży i to, że starają się coś utargować jest normalne. Nie jest to powiązane ze skąpstwem tylko z tym aby "wygrane" pieniądze przeznaczyć np. na dodatkową wycieczkę tudzież inną atrakcję.
Jest bardzo wielu ludzi, którzy mocno oszczędzają cały rok aby móc sobie pozwolić na taki urlop i moim zdaniem nie na miejscu jest nazywanie ich prób targowania się "robotą w kamieniołomach".
Żaden sknera nie pojedzie na wczasy za granicę tylko jak już pisałeś w przysłowiowe Bieszczady :]
Z drugiej strony ktoś taki jak ja, przeznaczy na 10 dniowy urlop w Chorwacji kwotę około 10 tys zł ale i tak zaoszczędzi na trasie jadąc bardziej ekonomiczną trasą i będzie się starał utargować satysfakcjonującą kwotę za kwaterę ponieważ wszystkie te zaoszczędzone pieniądze zainwestuje we wspaniałe wycieczki i porządne jedzenie w restauracji. Kwatera, jeżeli o mnie chodzi służyć będzie tylko do noclegów, a te 3h dłużej na trasie krzywdy żadnej mi nie wyrządzą tym bardziej że pojadę nocą.
Każdy ma swój mały plan a oszczędności myślę przy takim urlopie nigdy nie są oznaką chytrości. Kiedyś wstyd było mi się targować i brałem jak dawali ... Potem okazywało się wielokrotnie, że zostałem "naciągnięty". :]
Uczucie podobne do tego jakie mamy po przegranej walce ...
Wszystko ma swoje dodatnie jak i ujemne strony ... zależy od punktu widzenia i nie należy zakładać że oszczędność to wielki minus Polaków.
To, że twoje zarobki pozwalają na bycie bardziej rozrzutnym nie oznacza, że masz prawo krytykować ludzi mniej zamożnych :P

Pozdrawiam
baca1
Croentuzjasta
Re: Ceny!!!!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 16.07.2009 15:42

__Marcin__ napisał(a):
baca1 napisał(a):Witam Cromaniaków

Ja niestety nie mogę się z tym zgodzić. Jesteśmy tacy jacy jesteśmy ponieważ nauczyło nas tego życie i warunki w jakich musimy/musieliśmy żyć ... to tzw. zaradność i umiejętność radzenia sobie w przeróżnych sytuacjach. Polacy nie należą do tych bogatszych klientów chorwackich wybrzeży i to, że starają się coś utargować jest normalne. Nie jest to powiązane ze skąpstwem tylko z tym aby "wygrane" pieniądze przeznaczyć np. na dodatkową wycieczkę tudzież inną atrakcję.
Jest bardzo wielu ludzi, którzy mocno oszczędzają cały rok aby móc sobie pozwolić na taki urlop i moim zdaniem nie na miejscu jest nazywanie ich prób targowania się "robotą w kamieniołomach".
Żaden sknera nie pojedzie na wczasy za granicę tylko jak już pisałeś w przysłowiowe Bieszczady :]
Z drugiej strony ktoś taki jak ja, przeznaczy na 10 dniowy urlop w Chorwacji kwotę około 10 tys zł ale i tak zaoszczędzi na trasie jadąc bardziej ekonomiczną trasą i będzie się starał utargować satysfakcjonującą kwotę za kwaterę ponieważ wszystkie te zaoszczędzone pieniądze zainwestuje we wspaniałe wycieczki i porządne jedzenie w restauracji. Kwatera, jeżeli o mnie chodzi służyć będzie tylko do noclegów, a te 3h dłużej na trasie krzywdy żadnej mi nie wyrządzą tym bardziej że pojadę nocą.
Każdy ma swój mały plan a oszczędności myślę przy takim urlopie nigdy nie są oznaką chytrości. Kiedyś wstyd było mi się targować i brałem jak dawali ... Potem okazywało się wielokrotnie, że zostałem "naciągnięty". :]
Uczucie podobne do tego jakie mamy po przegranej walce ...
Wszystko ma swoje dodatnie jak i ujemne strony ... zależy od punktu widzenia i nie należy zakładać że oszczędność to wielki minus Polaków.
To, że twoje zarobki pozwalają na bycie bardziej rozrzutnym nie oznacza, że masz prawo krytykować ludzi mniej zamożnych :P

Pozdrawiam

nikogo nie krytykuje tylko chodzi o stawianie pieniedzy na 1 miejscu a z ta polska "zaradnoscia" to nie ma nic wspolnego chodzi o urlop a nie o wieczne kalkulacje nam polakom niestety brakuje wielu cech wiadomo ze zostaly one zniszczone przez system ale powinnismy w koncu cos z tym zrobic luz slonce zabawa wakacje Hrvatska. Wachlarz mozliwosci zakwaterowania w cro jest tak olbrzymi ze od 5 euro od osoby co daje cene rowna schronisku mlodziezowemu w polsce zarcie w sklepie w cro tanie pizza tania itd itp wiec nie wiem na czym tu oszczedzac ludzie kochani......
pozdrav
p.s.
i nie zgadzam sie z tym "jestesmy jacy jestesmy"
bo powinnismy tak postepowac by byc normalnymi obywatelami europy a nie mentalnie zwiazanymi caly czas ze wschodnimi sasiadami.
blad w mysleniu blokujacy postep i dazenie do normalnosci
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 16.07.2009 15:51

Witam wszystkich z upalnego Gradaca. Zgadzam sie calkowicie z autorem tematu. Jest sporo wolnych miejsc, bez żadnego problemu można przebierać w ofertach. Po opisach na forum spodziewałem się tłumów, a jest bardzo spokojnie. W knajpkach, a jest ich sporo luz, na promenadzie wieczorem daleko do " Marszałkowskiej". Jest straszny upał, także około 14-16 nie idzie wytrzymać na słońcu. No i cóż woda jak zwykle słona. Pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 16.07.2009 16:33

Dede
Czy mógłbyś podać mi namiary na swoją kwaterkę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 16.07.2009 16:50

eliza_12 napisał(a):Dede
Czy mógłbyś podać mi namiary na swoją kwaterkę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Poszło na pocztę przed chwilką.
mjr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mjr » 16.07.2009 17:08

dede napisał(a):Witam wszystkich z upalnego Gradaca. Zgadzam sie calkowicie z autorem tematu. Jest sporo wolnych miejsc, bez żadnego problemu można przebierać w ofertach. Po opisach na forum spodziewałem się tłumów, a jest bardzo spokojnie. W knajpkach, a jest ich sporo luz, na promenadzie wieczorem daleko do " Marszałkowskiej". Jest straszny upał, także około 14-16 nie idzie wytrzymać na słońcu. No i cóż woda jak zwykle słona. Pozdrawiam. :lol: :lol: :lol:

Mam prośbę, czy mógł byś mi poda jakieś telefony na wolne kwatery w Gradacu lub Briscie ?
Ja szukam dla 4 dorosłych osób i 2 małych dzieci.
Proszę jak możesz odpisz na major77(at)wp.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje