Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kwatery 60% mniejsze oblozenie.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2009 22:14

pablo2222 napisał(a):No i... nic nie moge poszukac wolnego. W związku z tym mam wielkie obawy co do wyjazdu w ciemno. . Kurcze no nie wiem co robić... :(

W 2007 roku w CRO było 322 tys Polaków,w zeszłym 420 tys.
Dzisiaj słyszałem naszego konsula(przy okazji wypadku kolejowego)który szacował,że w tym roku Cro odwiedziło dotychczas ok 100 tys rodaków.
Czyli musi być cos wolnego ;)

Ciekawe jak szukasz.Wchodząc tylko na reklamowaną na forum adriatica,net w pierwszy dowolny apartament i kalendarz masz wolną praktycznie połowę sierpnia.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 26.07.2009 20:36

ja byłam z rodziną od 07.07 do 23.07, rejon- Riwiera Makarska od Breli do Tucepi, bylismy w Breli, Baska Voda, Basko Polje, Promajna, Krvavica, Bratus, Makarska, Tucepi, zahaczylismy tez o Pisak i Omis w drodze powrotnej, ciezko okreslic procentowo, ale potwierdzam, ze duzo wolnych miejsc i bez obawy mozna jechac w ciemno, momentami wieczorami w Baska Voda bylo duzo ludzi przy porcie, w Tucepi tez troche, ale gen eralnie porownujac poprzednie lata w tym samym okresie to rzeczywiscie pustki- to nasze wrazenie i bylismy z tego zadowoleni- nie bylo tlumow na plazy, w knajpach-pewnie to przez kurs euro duzo ludzi zrezygnowalo z wakacji.
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 27.07.2009 07:07

Hepik.
No widzisz w terminie w jakim ja chcę być na miejscu tzn od 3.08. zajęte. No niestety mój urlop nie jest taki elastyczny.
Dzięki za zainteresowanie.
wz09
Autostopowicz
Wyjazd 3.08

Nieprzeczytany postnapisał(a) wz09 » 27.07.2009 08:06

Witam.
Także wyjeżdżam 3.08 na tydzień czasu wraz z teściami.
Czy mógłby ktoś mi polecić nocleg (apartament, kwaterę) dla 4 osób (po dwie osoby w pokoju).
Gdybym jechał tylko z dziewczyną pojechał bym w ciemno, lecz teściowe mają wielkie oczy jak słyszą o szukaniu na miejscu w ciemno po długiej podróży.
Może ktoś ma namiar na sprawdzoną kwaterę.
Chcemy się wybrać w okolice Makarskiej bądź Dubrownika.
Za pomoc bardzo dziękuje.
Mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pankufur
Odkrywca
Re: Wyjazd 3.08

Nieprzeczytany postnapisał(a) pankufur » 27.07.2009 08:48

wz09 napisał(a):Witam.
Także wyjeżdżam 3.08 na tydzień czasu wraz z teściami.
Czy mógłby ktoś mi polecić nocleg (apartament, kwaterę) dla 4 osób (po dwie osoby w pokoju).
Gdybym jechał tylko z dziewczyną pojechał bym w ciemno, lecz teściowe mają wielkie oczy jak słyszą o szukaniu na miejscu w ciemno po długiej podróży.
Może ktoś ma namiar na sprawdzoną kwaterę.
Chcemy się wybrać w okolice Makarskiej bądź Dubrownika.
Za pomoc bardzo dziękuje.
Mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Nie podpowiem Ci żadnej kwatery, ale może daj poczytać teściom kilka wątków z forum odnośnie wynajmu kwater na miejscu. Ja też jadę z teściami i na miejscu będziemy szukać. Podobno to formalność. A poza tym na miejscu szukając wybierasz taką, jaką chcesz, bo widzisz, co wynajmujesz. Niepodobna się szukasz dalej :D
qlu
Globtroter
Re: No to SUPER

Nieprzeczytany postnapisał(a) qlu » 27.07.2009 19:32

jaca10 napisał(a):Czyli tak jak dwa lata temu. Byłem koło Rogoźnicy, i to samo. Jak jechaliśmy Adriatyką, to jak u nas w górach, co chwila ktoś z tabliczką Wolne Apartamenty.
Teraz. w ten piątek, staruję na Makarską, tzn. autostradą do Splitu, a później wzdłuż wybrzeża. Gdzie będzie ładniej, tam zostaje. A jak jeszcze tutaj czytam, że pełno wolnych kwater, no to żyć i nie umierać.

Pozdrawiam
Jacek

Witaj Jacku
My wybieramy sie do Cro od 15.08. własnie w tę okolicę. Bardzo prosze daj znac po powrocie
Dorota adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
komorfil
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) komorfil » 27.07.2009 22:49

Monte Christo napisał(a):2 informacja na goraco :)

Mam nadzieje ze co poniektorym pomoglem w decyzjach.

Chyba tak, skoro właśnie po kilkudniowych poszukiwaniach w internecie znaleźliśmy (ale nie skorzystamy!) hotel co prawda z wyżywieniem, ale w cenie ok. 205 E za dobę (tak, dwieście pięć E!) - hotel w standardzie dodam średnim, dla 2 dorosłych i 2 dzieci. Była to nota bene jedna z tańszych ofert.

Zdaje się, że coraz bardziej oddalają się od siebie światy noclegów rezerwowanych on-line i noclegów możliwych do wynajęcia na miejscu.

Jedziemy w ciemno!
speedway5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) speedway5 » 28.07.2009 07:25

Witam,
jestem tutaj nowy więc mam prośbę do osób, które są chorwackimi weteranami o plecenie dobrego apartamentu dwuosobowego, bądź ewentualnie pokoju w miejscowości Baska na wyspie Krk.
Dodam tylko, że zależy mi aby nocleg był jak najbliżej plaży.
Śmigam ok. 10 sierpnia na tydzień.

Pozdrawiam
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 28.07.2009 14:46

Ma ktoś namiary dokładne na niedrogi apartament w Baska Voda albo Tucepi ??
zum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 03.08.2009 13:34

Mój wyjazd był w ciemno, jedynie obrany kierunek na Peljesać, termin 19-24.VII.
Ostatecznie "zakotwiczyłem" w Viganj (bo akurat tam sie nam spodobało).
Szukanie ap. trwało 10minut, tzn. ja sie tylko zapytalem pierwszej lepszej gospodyni, a reszte już ona zrobiła za mnie dzwoniąc po koleżankach która ma wolne lokum.
Ap. 2+2 (dwa pokoje, kuchnia, łazienka).
Cena "startowa" - 60e
Cena "końcowa" - 50e i nijak nie dało się zejść niżej, pytałem później w kilku innych domach i taka sama historia (60 i zejsćie do 50), chyba sie wszyscy pozmawiali.
Rozmawiałem z polakiem który był niedaleko i za ap. z jednym pokojem z wczesniejszej rezerwacji płacił 60e.
Ogólnie te ceny są chyba spowodowane tym że okolica Viganj, Kuciste to takie małe "zagłebie" dla windsurfer'ów i dlatego ceny są trzymane ne stałym poziomie.
Tomash
Podróżnik
Wrzesień

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomash » 03.08.2009 14:02

Powiedzcie mi a jak jest z wrześniem ? Bo tak mi w tym roku sie uklada ze tylko wrzesien mam mozliwy urlop ? do kiedy tam jest sezon ? Ciekaw jestem czy we wrzesniu nie napotkam na kraty w oknach :P i wiatr w uliczkach.

PS
Podłączam to pytanie pod wynajem apartamentów bo klikając sobie po różnych stronkach niektóre pensjonaty termin powiedzmy ostani daja od 24.08 do 7.09 :D a ja wlasnie planuje w Ciemno poleciec tak zeby 7 wrzesnia byc na miejscu.
Ostatnio edytowano 03.08.2009 14:08 przez Tomash, łącznie edytowano 1 raz
Lewusss
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lewusss » 03.08.2009 14:04

Ciekawe pytanie ? Również chciałbym to wiedzieć ?
PaulinaSz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) PaulinaSz » 04.08.2009 11:12

Witam, my lecimy 24 sierpnia w nocy, cztery osoby (my plus dwoje bliźniaków 8-letnich) w zeszłym roku rezerwowałam kwaterę, ale byłam na początku sierpnia, a tym razem postanowiliśmy jechać w ciemno.
przekopując dogłębnie wszystkie posty i informacje utwierdziłam się tylko w moim postanowieniu, że warto pojechać w ciemno. w tym okresie już nie ma tylu turystów, można wybrać sobie miejsce i negocjować ceny.
Pozdrawiam wszystkich cromaniaków. :P
zum
Globtroter
Re: Wrzesień

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 05.08.2009 07:08

Tomash napisał(a):Powiedzcie mi a jak jest z wrześniem ? Bo tak mi w tym roku sie uklada ze tylko wrzesien mam mozliwy urlop ? do kiedy tam jest sezon ? Ciekaw jestem czy we wrzesniu nie napotkam na kraty w oknach :P i wiatr w uliczkach.

PS
Podłączam to pytanie pod wynajem apartamentów bo klikając sobie po różnych stronkach niektóre pensjonaty termin powiedzmy ostani daja od 24.08 do 7.09 :D a ja wlasnie planuje w Ciemno poleciec tak zeby 7 wrzesnia byc na miejscu.

ja w ubiegłym roku byłem 2 tyg. począwszy od 13 wrzesnia.
Możesz spokojnie jechac w ciemno, bez problemu znajdziesz kwatere, a sezon jeszcze tam trwa (gdyby w CRO we wrześniu było już po sezonie to nad naszym bałtykiem sezon nigdy nie powinien by sie zaczynać).
Jest baardzo dużo wolnych ap., a właściciele sami za tobą biegają (dosłownie). Zaleta tego terminu jest też taka że nie ma już ciągłych upałów po 35-38 stopni i można czasem odetchnąć od słońca (zresztą co kto lubi).
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.08.2009 11:57

Monte Christo napisał(a):Witam
Rozmawialem z kolega ktory robil obiazdowke (robi nadal ) po chorwacji.
Mowi ze w kwaterach oblozenie 60 % tylko, wszyscy sie prosza o nocleg.

To tak informacyjnie. dla tych ktorzy nadal chca rezerwowac.

Optymiści :)

W cotygodniowych zestawieniach podawanych w Makarskiej Kronice na podstawie meldunków yurystów z poszczególnych izb turystycznych widać gołym okiem, że w naszym Živogošće jest o 20% więcej turystów niż w roku ubiegłym. Podobnie rzecz sie ma jeszcze w kilku miejscowościach riwiery - w inych - notowany jest niewielki spadek liczby turystów.
Wiadomo natomiast, że czerwiec dał sie mocno we znaki i faktycznie było mniej ludków, ale teraz, w szczycie sezonu - nie ma gdzie igły wbić :D Przynajmniej w naszym Blato - na 1 noc sie znajdzie, od jutra na 2 noce... Ale tak, żeby w środku tygodnia na cały pobyt (tydzień) - to nie ma tak dobrze...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje