Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

kwatery 60% mniejsze oblozenie.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baca1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca1 » 22.08.2009 08:46

aga 1974 napisał(a):Baca1 :" niemiłe" pisze sie razem

przepraszam za blad wazne zeby sentencja dotarla
p.s.
dawno temu w szkole bylem klasowym mistrzem ortografii ale te komputery zmieniaja dobre nawyki
Pozdrav :papa:
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 27.08.2009 08:27

Witam

Jestem w Podgorze apartamentow multum.
Powiem szczerze, ze apartament znalazl nas sam,
3 pietra,
1) duzy taras + kuchnia lazienka salon,
2) dwa pokoje + jedna lazienka
3) dwa pokoje (2+1+1 lozka) + 2 lazienki.

Do morza 10 m.
Cena 110 E za calosc.

Apartametow jest multum jeszcze raz powtarzam.
W Makarskiej to chyba z 40 osob jak na targu sie garnelo do wynajecia.
W Tucepi to samo
W Podgorze 10 osob przy wjezdzie, w cetrum kolejne.
Nie ma problemu zadnego.
od 40 za 2 pokoje do 140 za caly dom.

Tak, wiec nie martwcie sie jak jedziecie w ciemno.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 27.08.2009 19:24

Monte Christo a dużo was tam jest że sie musicie tak "ograniczać" do tych 3 pięter, 4 sypialni i 3 łazienek?
kasjapa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasjapa » 27.08.2009 19:58

My jesteśmy w Breli od poniedziałku. Dla dwóch osó z dzieckiem zaproponowano nam apartament z 3 pokojami 2 łazienkami za 50 E...20 m od morza. Dłuo się nie zastanawialiśmy. Generalnie obłożenie kwater to maks 60%...
smoki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smoki » 27.08.2009 20:06

Monte Christo napisał(a):Witam
Rozmawialem z kolega ktory robil obiazdowke (robi nadal ) po chorwacji.
Mowi ze w kwaterach oblozenie 60 % tylko, wszyscy sie prosza o nocleg.

To tak informacyjnie. dla tych ktorzy nadal chca rezerwowac.

Byliśmy od 17.07. Pojechaliśmy w ciemno jak zwykle, tym razem na Peljesac. I pierwszy raz byliśmy zmuszeni użyć namiotu awaryjnie. Zjeździliśmy półwysep od po Viganij , Trpanj i niestety te kwaterki które nam proponowano były albo drogie, albo kiepskie albo termin nam nie odpowiadał( np 5-9 dn) Lekki szok. Wróciliśmy na ląd i szukając zadowalającego nas apartamentu zwiedziliśmy kilka miejscowości i niestety nic, powtórka z Peljesaca. Wylądowaliśmy ponownie w Podgorze. Apartament w którym mieszkaliśmy 2 ostatnie lata , czekał na nas wolny na pełne 13 dni. Chyba wzięliśmy ślub z Podgorą. Nie chce nas wypuścić ze swych objęć. Generalnie widzieliśmy bardzo mało stojących przy drodze z tabliczkami. Podobno kryzys, ale nie w CRO. W przyszłym roku poważnie zastanowimy się nad wcześniejszą rezerwacją.
ttom
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ttom » 27.08.2009 20:31

My właśnie wróciliśmy z Orebić. Pojechaliśmy w ciemno, miało być Trpanj, ale jak zobaczyliśmy tą miejscowość na żywo, stwierdziliśmy, że to chyba pomyłka. W Orebić trochę zbił nas z tropu kompletny brak ludzi z tabliczkami "sobe, apartman", ale po niezbyt długich poszukiwaniach znależliśmy sympatyczny apartament dla 4 osób za 45 E.
PS. Będąc w Orebić, trudno się obrócić i nie zahaczyć o Rodaka. Naprawdę trzeba uważać, co się mówi na ulicy ...
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 28.08.2009 20:55

8 personow + 1 dziecko.

P.S. Zalezy co chcesz my calosc bo taka byla, wiec wzielismy, wg. mnie 13 E za apart per person to nieduzo !zwlaszcza za to co dostalismy w tej cenie.
pkocot
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkocot » 01.09.2009 10:28

Byliśmy od 17.07 i na rivierze Makarskiej można było w zasadzie przebierać w apartamentach. Pomimo, że nie było za dużo naganiaczy przy drogach to bez problemów można było coś znaleźć, wystarczyło zapytać bezpośrednio miejscowych. My mieliśmy w Igrane apartament 2 pokoje + łazienka za 40 Euro. Niestety sam nie umiem się targować i właścicielka sama opuściła z 45 które też bym dał :lol: Było czysto, nie daleko od morza i z pięknym widokiem z balkonu.
użytkownik
Turysta
jak tereaz wygląda sytuacja w Chorwacji?

Nieprzeczytany postnapisał(a) użytkownik » 02.09.2009 07:30

Witam,
czy ktoś właśnie wrócił z Chorwacji, dokładnie z Istrii? Wybieram się od 15 września do Rovinj i jestem ciekawa jak obłożenie kwater.
Z góry dziękuje za pomoc.
Tomash
Podróżnik
Naganiacze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomash » 02.09.2009 13:35

Ponieważ, nie wiem jaki cel obrać jadąc do Makarskiej - proszę o podpowiedź gdzie udać się na początek co wbić do GPS powiedzmy.

Czytałem na forum że dworzec autobusowy w tej miejscowości jest miejscem gdzie można znaleść tkzw. naganiacza. Czy może ktoś zna dokładny adres tego miejsca?.
mutiaq
Cromaniak
Re: Naganiacze

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 02.09.2009 13:57

Tomash napisał(a):Ponieważ, nie wiem jaki cel obrać jadąc do Makarskiej - proszę o podpowiedź gdzie udać się na początek co wbić do GPS powiedzmy.

Czytałem na forum że dworzec autobusowy w tej miejscowości jest miejscem gdzie można znaleść tkzw. naganiacza. Czy może ktoś zna dokładny adres tego miejsca?.

Naganiaczy bedziesz miał przy drodze wjazdowej do Makarskiej.
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Jedź spokojnie, "naganiacze" znajdą Cię ;)
ChOOyrak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ChOOyrak » 02.09.2009 21:05

Dziwi mnie jedno wszyscy mieli cudowne ceny ( prawie wszyscy) na poziomie 10-15 E to czemu ja będąc od 10.08 do 21.08 w Breli mialem problemy ze znalezieniem pokoju dla dwóch osób, finalnie umieszczono nas w 2 os pokoju za 16 Euro od osoby (po dłuuuugich staraniach) z kuchnią że pożal się Boże. Dodam że pewna Polska para powiedziala nam ze za mniej niż 20 Euro od osoby nie znajdziemy. Czyżby aż tak źle traktowali zakochane dwójki ;) czy ta Brela taka droga . Wydaje mi się ze nie można nam zarzucić braku zaangażowania w szukanie bo zaczelismy szukac w Basce skonczylismy na Breli (ok 5 godzin), najlepszy był jeden zabrał nas do garażu bez okień gdzies pod domem i zaspiewał 45 Euro fakt ze było miejsce dla 3 osób ale ogólnie pokoj tragedia
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 03.09.2009 00:09

Co do Breli: byłam tydzień czerwca+tydzień lipca i pewnie z powodu pogody w czerwcu było raczej pustawo , a mam porównanie z tym terminem w zeszłym roku.
Ale podczas drugiego pobytu w drugiej połowie sierpnia codziennie spotykałam ludzi szukajacych appt i odchodzili z kwitkiem.
Co innego we wrześniu - jechałabym w ciemno.
W ładne appt za 30 E w Breli Podrace w szczycie sezonu nie wierzę.Chyba że ktoś ma duże szczęście, bo akurat ktoś nie dojechał.
pkocot
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkocot » 03.09.2009 07:33

W Breli też szukałem, ale jedyny jaki znalazłem był za 100E :)
Inna sprawa, że nawet za 30E raczej bym się nie zdecydował. Ta miejscowość z tłumem turystów i dosłownie zajechanymi ulicami przez samochody jakoś mnie przytłoczyła,
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 03.09.2009 08:22

???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje