Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kupiłam sobie......żelazko

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 05.03.2007 16:23

CORAZ BARDZIEJ MI SIĘ PODOBASZ............... :wink: :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.03.2007 16:26

Ja tylko piszę to co myślę :oops: czasem za szybko piszę :lol: :oops:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.03.2007 16:51

Leszek Skupin napisał(a):
Plumek napisał(a):...Przeczytaj, co napisali niektórzy faceci: "my podniecamy sie aparatami fotograficznymi", niech kobiety cieszą się żelazkiem (w domyśle: i prasują nasze gacie) hehe Jassssne - dla nich aparaty, kamerki, gpsy i inne duperele idace w tysiace złotych, a dla kobiet - żelazko :) A co wtedy, gdy kobieta zechce swój aparat, kamerę i do tego takie wypasione żelazko? :D
...

Niesprawiedliwa jesteś :cry:
Gdybym nie napisał o tym podniecaniu się aparatami i innymi duperelami nie zasłużyłbym na uszczypliwość :cry: Nie dopiszę nic więcej.......
Albo zresztą będę się dalej narażał :twisted:
Chodziło mi o to, że za Boga Jedynego nie wiedziałbym jak się takim, żelazkiem posługiwać i dlatego prasowanie zostawiam mojej żonie, natomiast (cały czas piszę na naszym przykładzie) Mojej żony nie interesuje czas 1/15 s i przysłona f/8 tudzież zoom 80 mm czy inne bardziej zaawansowane funkcje aparatu, który notabene ma tylko uprzyjemniać życie, a żelazko :?: również ma uprzyjemnić życie tylko to codzienne czyli w tym przypadku prasowanie. Dobrze, że kogoś stać powiedzieć do żony "zasługujesz na takie żelazko" Ogromny + dla niego. Dlaczego więc nie kupić takiego żelazka :?: pytam.

To tak samo Leszku, jakbyś Żonie powiedział: zasługujesz na taką świetną lodówkę, na kapitalną kuchenkę, na krajalnicę, robota kuchennego... Mam dalej wyliczać? Sorki - ja uważam, ze przedmioty użytku domowego mają służyć nam OBOJGU, czyli rzeczona, lodówka, kuchenka, krajalnica - jest kupowana dla nas OBOJGA, a nie po to, że Żona zasługuje hehe
Ponadto nie zauważyłeś pewnie drobnej róznicy: prasowanie (przynajmniej niektórych rzeczy) jest koniecznością, natomiast fotografowanie - czystą przyjemnością :)
Dla mojej przyjemności, to wolałabym, żeby mąż doszedł do wniosku, że bardziej uszcześliwi mnie coś związanego z moją pasją, a nie przedmiot użytku codziennego. W końcu prasuję jego koszule hehe
Ale może po prostu większość kobiet nie ma pasji i nie ma na co wydawać pieniedzy? Hm... :roll:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 05.03.2007 16:59

Może ja się niejasno wyrażam, może takie pokrętne są moje myśli, ale .... znowu mnie źle zrozumiałaś :cry:. Aż mi się pisać nie chce. OCZYWIŚCIE, ŻE OBOJGU :!: mają służyć. Tak samo jak APARAT fotograficzny, z ktorego czasem moja żona korzysta. Oboje korzystamy z lodówki, oboje korzystamy z kuchenki, oboje korzystamy z TV, oboje korzystamy z krajalnicy, zmywarki nie mamy :oops: Jest tylko jedno ALE :!: JA nie umiem prasować :!: :oops:
Nie ma moje... twoje, jest nasze.
P.S.
Zaraz znowu oberwę za nic :cry:
P.S. Poza tym wydaje mi się, że jest delikatna różnica między przedmiotem użytku codziennego jakim jest żelazko za dajmy na to 250 zł i żelazkiem z full wypasem za 4500 zł
Ostatnio edytowano 05.03.2007 17:04 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 05.03.2007 16:59

a dla mnie prasowanie już to czysta przyjemnośc..... :wink:
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 05.03.2007 18:11

aga i jacek napisał(a):a dla mnie prasowanie już to czysta przyjemnośc..... :wink:

No i teraz wiem, dlaczego mąż Ci je kupił!... :wink:

PozdraV
J.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.03.2007 18:41

Leszek Skupin napisał(a):
P.S.
Zaraz znowu oberwę za nic :cry:

Nie martw się :) Takich słabych chłopców to ja oszczędzam ;) I nie gnębię :)

Ale chwała Ci, że umiesz przynajmniej z lodówki zrobić użytek :lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 05.03.2007 18:49

Leszek Skupin napisał(a):Poza tym wydaje mi się, że jest delikatna różnica między przedmiotem użytku codziennego jakim jest żelazko za dajmy na to 250 zł i żelazkiem z full wypasem za 4500 zł

No... jest różnica... całych 4250 złotych :) Dla mnie to nie delikatna, a pierońsko duża różnica :)
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 05.03.2007 19:22

:D
Aga taki facet jak Jacek to skarb.
A to dla Was:
http://voila.pl/xurnz/
Hmmmmm co będzie następne :lol: :lol: :lol:
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 05.03.2007 19:40

nie chce mi się otworzyć ani nie mogę odsłuchać czy to jest ta sama grupa japońska Yamato co ja byłam na ich koncercie w Pradze 10 lutego????
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 05.03.2007 19:46

Oczywiście
kliknij lewym klawiszem myszki na niebieski przycisk "słuchaj" i poczekaj trochę...
aga i jacek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga i jacek » 05.03.2007 19:51

wyskakuje mi napis "zamknięte"
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 05.03.2007 20:41

aga i jacek napisał(a): co ja byłam

Ech ten snobizm :wink:
,,Yamamto'' i tamto i jeszcze żelazko za 4500 :D
A ja .....wkładam koszule pod materac na noc by się wyprasowały i żona nie miała roboty :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.03.2007 20:47

aga i jacek napisał(a):a dla mnie prasowanie już to czysta przyjemnośc..... :wink:

mogę przywieźć moje koszule :?: :wink:
by się wyprasowały i żona nie miała roboty :wink:

:wink:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 05.03.2007 21:13

Rysio napisał(a):

mogę przywieźć moje koszule :?: :wink:
by się wyprasowały i żona nie miała roboty :wink:

:wink:

Rysiu gdybyś przypadkiem jechał to dorzuce jeszcze swoje. Moja żona też jest ostatnio zabiegana, chociaż nie chwaląc się kupiłem jej Forda KA za 16000 pln (full wypas) bo ona bardzo lubi prowadzić. :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.